In 1998 komt Rubben Annink ter wereld in Amsterdam. Hij woont tegenwoordig in Haarlem, waar hij de afgelopen jaren veel te zien is als straatmuzikant. Wanneer Ruben op zijn veertiende een half jaar huisarrest krijgt na een alcoholvergiftiging, besluit hij zich volledig op zijn muziek te storten.

Puberteit

Rubens liefde voor muziek zit er al vroeg in. Wanneer hij vier jaar is krijgt hij zijn eerste gitaar, op zijn zesde gaat hij op les en vanaf dat moment is zijn gitaar zijn beste vriend. In 2012 doet Ruben mee aan het eerste seizoen van The Voice Kids, waar hij het tot de Battles schopt.

De Beste Singer Songwriter van Nederland

In 2015 doet Ruben mee aan het vierde seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland. Tijdens het programma krijgt hij coaching van onder anderen Typhoon en van Pascal van Bløf. Hij haalt het tot de finale en wordt uiteindelijk tweede.

Samen met Ali B is Ruben in 2015 te gast bij De Wereld Draait Door, waar Ali B met Ruben op de gitaar 'Terwijl jullie nog bij me zijn' zingt: een ode aan zijn twee kinderen. De single gaat door het dak en wordt platina. 

Van hiphop naar Nederpop

In 2016 maakt Ruben samen met Monica Geuze en Jonna Fraser de urban track  'Nu Of Nooit'. Hoewel dit een groot succes is, kiest hij er later toch voor om een andere weg in te slaan. In plaats van hiphop stapt hij over op Nederpop. 

“Ik wil dat mensen zich herkennen in mijn muziek, dat is mijn drijfveer”, zegt de zanger over de muziek. Over de scheiding van zijn ouders schrijft Ruben 'Van De Liefde Weet Ik Niets', een voorbeeld van de nieuwe muzieksoort waar hij voor gekozen heeft.

Deel dit artikel