Samantha Steenwijk werd geboren in 1986 in Voorburg en woont sinds 2004 in Den Haag. Ze weet grote en kleine zalen te veroveren met haar blauwe ogen en open, spontane persoonlijkheid, maar vooral met de dijk van een stem.

In 2009 maakt Samantha haar entrée, met haar vrolijke nummer ‘Kom ga mee met mij’ wordt ze ‘talent van de maand’ bij Sterren NL. Niet veel later staat ze in het voorprogramma van Gerard Joling en treedt ze onder meer op tijdens het Mega Piraten Festijn in het GelreDome. Tegenwoordig zit Samantha bij het management van Gerard Joling, die een enorme fan is van haar stem.

Doorbraak

In 2013 deed Samantha mee aan Bloed, Zweet & Tranen, de zoektocht naar een nieuwe volkszanger. Met Gerard Joling en Roxeanne Hazes als coaches werd ze hier derde. Algemene bekendheid in Nederland krijgt ze pas echt na haar deelname aan het achtste seizoen van The Voice of Holland, waar ze in 2018 de tweede plek behaalt. Met haar auditienummer ‘Ik leef mijn eigen leven’ verovert ze twee dagen na de uitzending de nummer 1 positie in de Nederlandse iTunes hitlijst.

Samantha's eerste single na The Voice of Holland is ‘Mama’, begin december wordt de single uitgebracht en binnen een dag behaalt ze de nummer 2 positie in de iTunes Hitlijst. In maart 2019 brengt Samantha samen met René Froger het nummer 'Liefde Voor Altijd' uit, waarvan alle opbrengsten naar Stichting Het Vergeten Kind gaan.

Vlogs

Net als Gerard Joling, deelt ook Samantha haar leven op het wereldwijde web in de vorm van vlogs. In deze vlogs leer je haar net iets beter kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Samantha al 12 jaar samen is met 'haar' Daisy? Ook werkt ze nog steeds regelmatig bij een cateringbedrijf, om "lekker met beide beentjes op de grond te blijven". En wist je dat ze een grote passie heeft voor vissen? Al sinds ze klein is doet Samantha al aan sportvissen!

Deze aflevering van Beste Zangers zie je op zaterdag 31 augustus, 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

Deel dit artikel