Eind 2017 richt ze haar eigen stichting ‘Mooi Zoals Je Bent’ op, twee jaar later heeft ze het meest gestreamde nummer van Nederland op haar naam staan én scoort ze hits met Kris Kross Amsterdam, Bizzey en Ronnie Flex. Dat kan er maar één zijn: Tabitha! En nu doet ze ook nog eens mee aan het nieuwe seizoen van Beste Zangers. 

De 27-jarige zangeres is geboren in 1992 in Leiden en groeit op in Rijnsburg, een klein dorpje in Zuid-Holland. Na het overlijden van haar vader begint Tabitha op 9-jarige leeftijd te schrijven, om op deze manier haar gevoelens te uiten.

Eerste platencontract

Van jongs af aan droomt Tabitha van een muzikale carrière. Op 15-jarige leeftijd tekent ze een contract bij haar eerste platenlabel. Twee jaar later schrijft de Nederlandse zangeres zich, zonder diploma, in bij de Pop Academie in Rotterdam. Na haar opleiding vertrekt ze richting de Verenigde Staten om zich te focussen op een buitenlandse carrière.

Ronnie Flex

In 2017 wordt Tabitha door Ronnie Flex benaderd om een paar nummers in te zingen voor zijn nieuwe album ‘Remi’. De twee hebben elkaar leren kennen op de Pop Academie in Rotterdam. Bij beiden ligt de focus in die tijd ergens anders, maar na verloop van jaren kruisen hun wegen weer. Vanuit Amerika ziet Tabitha het duet een hit worden, ze pakt haar koffers en besluit terug te gaan naar Nederland.

Mooi Zoals Je Bent

Aan haar, inmiddels 170 duizend, volgers op Instagram laat Tabitha zien dat ze ‘real’ is. Eind augustus 2017 start de Nederlandse zangeres de ‘mooi zoals je bent’ challenge. Naar aanleiding van deze challenge krijgt ze veel verhalen binnen van jongeren in Nederland. De stichting stimuleert jongeren en leert ze hun eigen kwaliteiten te ontdekken.

Hij is van mij

In 2018 is Tabitha te horen samen met Kris Kross Amsterdam en Maan op het nummer 'Hij is van mij'. Het nummer bereikte de nummer 1-positie in de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. 'Hij is van mij' staat op nummer 1 in de jaarlijst van de Single Top 100, doordat het de meest gedownloade/gestreamde single van 2019 is.

Samenwerking met Nielson

Onlangs heeft Tabitha het nummer ‘Slapen met het licht aan’ uitgebracht, een samenwerking met Nederlandse singer-songwriter Nielson. De twee artiesten leren elkaar kennen tijdens een schrijfsessie, eenmaal in de studio wordt al snel duidelijk dat er een klik is.

Deel dit artikel