Tim Akkerman is in 1980 geboren in Den Haag. Hij werd bekend als leadzanger en gitarist van Di-rect, de Haage band die hij samen met Spike, Jamie en Bas in 1999 vormde. In 2009 stapt Tim uit de band om verder te gaan als soloartiest. Nu, tien jaar later, presenteert de singer-songwriter met trots zijn derde solo album.

Di-rect

Op negentienjarige leeftijd werkt Tim bij een gitaarwinkel. Een collega van hem wil een band beginnen en hij brengt in 1999 uiteindelijk de heren van Di-rect bij elkaar. De klik tussen de mannen is er direct, vandaar de bandnaam. Vanaf de eerste hit 'Just the way I do' is het voor de band één grote rollercoaster en het duurt niet lang voor ze op grote festivals zoals Pinkpop en Lowlands spelen. De band behaalt een aantal top-10 hits in Nederland en enkele hitparadenoteringen in het buitenland.

Eigen weg

Na tien mooie jaren bij Di-rect spreekt de muziekstijl Tim steeds iets minder aan. In 2009 besluit Tim uit de band te stappen en meer muziek vanuit zijn gevoel te gaan maken. In 2011 verschijnt zijn eerste album: 'Anno'. 'Give It All' is de tweede single van dit album. In 2014 volgt het tweede album: 'The Journey'.

In 2018 scheidt Tim na 14 jaar met zijn vrouw, waar hij twee zoons en een dochter mee heeft. In 2019 komt zijn derde album 'Lions Don't Cry' uit, gemaakt samen met zijn band The Ivy League, dat teruggrijpt op zijn liefde voor Amerikaanse rock. Het album zit vol invloeden van Bruce Springsteen, Pearl Jam en Ryan Adams. Het verwerken van zijn scheiding vormt de rode draad door dit album.

Deel dit artikel