In 1987 komt Lieuwe Albersma, later beter bekend onder de naam Wulf, ter wereld in Weesp. Als klein ventje leert hij zingen door naar grote vocalisten te luisteren. In 2012 besluit hij mee te doen aan 'The voice of Holland' waar zijn avontuur niet lang mag duren. Maar dat weerhoudt hem er niet van om door te gaan met zingen. Vijf jaar na zijn deelname komt de zanger met ‘Mind Made Up’, waarmee hij begin 2018 een Edison wint.

Artiestennaam

Wanneer Lieuwe vier jaar oud is ziet hij een scène uit de film Amadeus, het leven van componist Wolfgang Amadeus Mozart. De muziek, in combinatie met de heftige beelden maken hem verdrietig. Om hem troost te bieden geeft zijn vader hem dezelfde bijnaam als Mozart (Wulfie/Wulf). De Nederlandse zanger kiest ervoor zijn leven te wijden aan muziek, dit was dé naam die goed voelde in de reis om artiest te worden.

blockquote
In muziek zit iets ongrijpbaars, of bijna magisch, en dat vind ik heel mooi. Zo mooi dat ik mijn leven eraan wil wijden.
Wulf

“Zingen vind ik het leukste dat er is. Op de lagere school speelde ik al in musicals, het bekende verhaal.”  Hij leert zingen door grote vocalisten – Sam Smith, Tory Kelly - te imiteren, net zolang tot hij met zijn stem kan jongleren. Die do-it-yourself attitude zit er dus al vroeg in. Vanaf het moment dat YouTube opkwomt, koopt Wulf een webcam en upload hij regelmatig covers van zijn favoriete tracks. Een leuke hobby, niets meer en niets minder.

Summer On You

Dat een carrière als zanger daadwerkelijk mogelijk is, realiseerde hij zich toen hij door Ryan Seacrest (o.a. American Idol) benaderd werd om mee te doen aan een internationale online zangwedstrijd, waarbij vocalisten over de hele wereld een cover van Ed Sheeran’s 'Sing’ instuurden. Wulf wordt tweede, en deuren die voorheen gesloten bleven, gingen nu wagenwijd voor hem open. Hij krijgt ineens diverse verzoeken van Amerikaanse producers om samen te werken, maar besluit om dichtbij huis te beginnen. Hij zingt een demo in voor ‘Summer On You’ van het DJ duo Sam Feldt en Lucas & Steve en dat viel zó goed, dat hij werd gevraagd om de track in te zingen. Het nummer wordt in de zomer van 2016 een grote hit in Nederland. 

Doorbraak

In 2017 heeft Wulf met zijn eerste solotrack ‘Mind Made Up’ direct een hit te pakken. Een jaar later gaat de single ‘All things under the sun’ door het dak. Het belooft een mooie zomer te worden voor Wulf met optredens op Mysteryland, Summer Festival in Antwerpen en Ushuaia op Ibiza.

Duet tussen Wulf en Lieuwe

Het nummer ‘How Can I Let You Go’ van de EP ‘Switching Gears’ is een duet met zichzelf, tussen Wulf en Lieuwe. Met dit nummer hoopt hij mensen te kunnen helpen om niet op te geven, zoal hij ook niet heeft gedaan na zijn vroege uitschakeling bij 'The voice of Holland'.

Deel dit artikel