Beste ZangersPreloader
Beste Zangers

Over Beste Zangers

In Beste Zangers reist Jan Smit met een zevental artiesten af naar het meestal zonnige Ibiza om daar de mooiste liedjes voor elkaar te zingen. In intieme setting treedt iedereen uit z’n comfortzone en zingen ze nummers die voor de ander bijzonder zijn. In 2021 werden de opnames, vanwege het coronavirus, gemaakt in een sfeervolle boerderij in Zuid-Limburg 

Grote doorbraak

Het programma bestaat al meer dan 10 jaar en krijgt in 2021 zijn veertiende seizoen. Het werd voor het eerst uitgezonden in 2009, gepresenteerd door Edsilia Rombley. Het eerste seizoen was voor Thomas Berge zijn grote doorbraak. Hij zong daar ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon waarmee Thomas Berge de nummer 1 positie in de Nederlandse Single Top 100 behaalde.

Een jaar later, in 2010 nam Victor Renier de presentatie van Edsilia Rombley over. Vanaf 2012 is Jan Smit de vaste gastheer van het programma. 

beste-zangers-kop-van-jut.jpg
Beste Zangers met presentator Victor Reinier
beste-zangers-kop-van-jut.jpg

Veranderingen door de jaren heen

Door de jaren heen heeft het programma flink wat wijzigingen doorgemaakt. In het begin mocht de artiest die centraal stond kiezen wie welk nummer moest zingen, tegenwoordig weet diegene die centraal staat niet wat er voor hem of haar gezongen gaat worden. Daarnaast deden er in de eerste seizoenen veelal Nederlandse volkszangers mee aan het programma. Tegenwoordig worden er juist artiesten uit verschillende genres gekozen. 

Het programma heette eerst; 'De Beste Zangers van Nederland'. Maar tegenwoordig heet het programma 'Beste Zangers', want sommige artiesten die meedoen gaan buiten onze landgrenzen... 

Geen wedstrijd

En de misschien wel belangrijkste verandering in het programma is dat de kop van jut eruit is. De artiest die centraal staat kiest geen winnaar maar benoemt welk optreden de meeste indruk heeft gemaakt.

Een belangrijke wijziging want door het wedstrijdelement uit het programma te halen willen er meer artiesten aan het programma meedoen. Beste Zangers is geen wedstrijd, maar een programma waar het puur draait om mooie liedjes en de emoties die daar soms bij komen kijken.

kop-van-jut.jpg
Jan Smit bij de kop van jut
kop-van-jut.jpg

En aantal hoogtepunten uit twaalf seizoenen Beste Zangers

Thomas Berge - Kon ik maar even bij je zijn

Glennis Grace – Afscheid

André Hazes – Ik leef mijn eigen leven

OG3NE – Clown

Maan – Jij bent de liefde

Tania Kross & Tommie Christiaan – Barcelona

Davina Michelle – Duurt te lang

Tino Martin – Zij weet het

Floor Jansen & Henk Poort – Phantom of the Opera

Emma Heesters & Rolf Sanchez – Pa Olvidarte

Bekijk hier alle seizoenen Beste Zangers