De veelzijdige Claudia de Breij staat centraal in de derde aflevering van Beste Zangers. Claudia zingt niet alleen, ze is cabaretière en heeft al meerdere malen de oudejaarsconference verzorgd. Daarnaast heeft ze ook nog eens in 2021 een boek geschreven over prinses Amalia. 

In de ochtend wordt Claudia verrast door Jan Smit met een heerlijk koolhydraatarm ontbijt. Deze dag hoeft ze helemaal niets te doen, want het is haar avond. Op het podium mag Claudia dan wel een podiumbeest zijn, als persoon is ze eigenlijk best wel introvert. Ze kan genieten van alleen een boek lezen, maar ook van het bekommeren om anderen. 

De alleskunner blinkt uit in alles wat ze doet. Op muzikaal gebied kent iedereen haar wel van het lied ‘Mag ik dan bij jou’, dat op YouTube meer dan 10 miljoen views heeft.

Blanks - Now I know what love is

Toen Claudia een jaar of zeven was, besefte ze tijdens een optreden van Herman van Veen dat dit is wat ze wil doen. Voor Blanks is kleinkunst een hele andere tak van sport. Iets wat totaal uit zijn comfortzone ligt. Maar in het liedje van Claudia en Waylon herkent hij zichzelf heel erg, daarom besluit hij van het nummer ‘Mis je zo graag’ zijn eigen Engelstalige versie te maken.

blockquote
Hij is ineens een beetje surf, wat ik heel tof vind.
Claudia de Breij

Ferdi Bolland - At Seventeen

Niet alleen Herman van Veen en Ramses Shaffy, maar ook Neil Diamond is een grote inspiratiebron voor Claudia. Als jongste lid van de fanclub ontdekte Claudia het talent van Neil Diamond, doordat ze per toeval de film The Jazz Singer bezocht. Eigenlijk is dit helemaal geen film voor kinderen, maar doordat de Smurfen film was uitverkocht, belandde ze bij deze film. Haar liefde voor de muziek van Neil Diamond heeft ze nog steeds. 

blockquote
Waar kan ik mij inschrijven voor de fanclub
Nielson

Ferdi Bolland begrijpt Claudia wat betreft haar bewondering voor Neil Diamond. De songs die Neil geschreven heeft, vindt hij fantastisch. Voordat hij bekent werd als zanger schreef Neil Diamond al liedjes voor de serie The Monkees, zoals ‘I’m a believer’. 

Voor Ferdi was het duointerview, van Claudia en haar vrouw Jessica, dat hij las in een vrouwenmagazine de aanleiding voor het liedje dat hij zingt. In datzelfde interview blikt Claudia terug op haar jeugd en hoe ze haar tijd vaak alleen op haar kamer doorbracht. Het nummer dat Ferdi zingt ‘At Seventeen’ doet Claudia denken aan haar jeugd. 

Roxeanne Hazes - Ik drink 

Ramses Shaffy is één van de drie belangrijkste inspiratiebronnen van Claudia. Het album ‘Dag en nacht’ met de nummers ‘Laat me’ en ‘Sammy’ is echt een oeralbum volgens de muzikante. Voor haar zijn Ramses Shaffy, Herman van Veen en Neil Diamond echt de basis.

Roxeanne Hazes kiest ervoor om één bepaald liedje van Ramses Shaffy te zingen. Iets waarvan ze zelf vindt, dat je daar eigenlijk niet aan mag komen. Voor Roxeanne is het nummer ‘Ik drink’ bijzonder, omdat zij zich letterlijk herkent in de tekst vanwege haar vader. Hoe bijzonder is het dat Roxeanne het lied zingt vanuit de ogen van André Hazes?

Jaap Reesema - Deze armen 

Tijdens de middelbareschooltijd komt Claudia een beetje los en is ze niet meer echt het verlegen meisje. Ze gaat columns schrijven voor de schoolkrant. Alles werd gevierd op de Christelijke school van Claudia, waardoor ze tijdens een uitvoering plotseling moest improviseren. Na dat moment wist ze zeker dat ze niets anders meer wilde. 

Jaap staat te popelen om de perfecte popsong te zingen voor Claudia en dat is volgens hem ‘Deze armen’. Hij gaat het gruwelijke nummer zingen dat door Peter Slager en Ed Struijlaart is geschreven voor een Nederlandse musical. 

Sarita Lorena - Mag ik dan bij jou

Claudia de Breij haar grootste hit ‘Mag ik dan bij jou’ kan en mag niet ontbreken op een avond bij Beste Zangers. Sarita Lorena kiest ervoor om dit nummer te brengen in het Nederlands met een Latin en Portugees tintje. Als het aan Claudia ligt dan had Sarita heel het nummer in het Portugees gezongen.

Nielson - Recht m’n ziel in 

Dat Claudia meisjes leuker vindt dan jongens wist de zangeres niet meteen. Daar kwam ze in de loop der jaren pas achter. Inmiddels is ze alweer een tijdje gelukkig getrouwd met haar vrouw Jessica.

Nielson besluit Claudia te willen opvrolijken na een aantal tranentrekkers. Hij zingt het trouwliedje van Claudia en Jessica ‘I just can't help believin’’ van Elvis Presley. Toch kan Claudia haar tranen niet bedwingen. De herinnering die ze heeft aan het moment waarop dit nummer werd gezongen tijdens haar bruiloft, laat haar huilen van geluk.

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel