Ferdi Bolland staat centraal in de zevende aflevering van Beste Zangers. Ferdi is bekend geworden samen met zijn broer Rob, onder de naam Bolland & Bolland. Ferdi is niet alleen bekend om zijn zangtalenten, maar ook om het produceren van enorme hits. Zo schreef hij samen met zijn broer nummer één hits voor de Oostenrijkse muzikant Falco.

Ferdi heeft buitengewoon veel hits onder zijn naam staan, onder andere met Status Quo ‘In the Army Now’. Toch kende niet alle kandidaten Ferdi even goed. Zo heeft Roxeanne Hazes Ferdi toch even moeten opzoeken.

Ondanks het slechte weer nemen Blanks en Ferdi toch een kijkje in het centrum van Sevilla. Ze belanden in een platenwinkel, waar de single ‘Rock Me Amadeus’ van Falco ligt. De Bolland broers staan er uiteraard ook op vermeld, dus voordat Blanks en Ferdi weer verder gaan signeert Ferdi de single nog even.

Nielson - Valse hoop

Uit meer dan 1000 liedjes konden de deelnemers van Beste Zangers kiezen. Voor Nielson was het een eer om door het oeuvre van Ferdi heen te lopen. Met maar één doel is Nielson op zoek gegaan naar de juiste plaat en dat was de Nielson sound zoeken.

Bij het nummer ‘Vienna Calling’ voelt het meteen goed. Ook al is het Duits-Engelse nog een beetje onwennig, de beat daarentegen past meteen bij Nielson. Dat Nielson ooit in een ver verleden gerapt heeft, komt nu heel goed uit.

Claudia de Breij - Rozengeur en maneschijn

In Nederland krijgt Ferdi de kans om met zijn grote idool, Herman van Veen, te zingen op een podium. Hij zingt daar het lied ‘Rozengeur en Maneschijn’ met hem mee. Dat moment vergeet Ferdi nooit meer. De bevestiging die hij ontving van zijn held.

Claudia gaat terug naar dat moment en zingt speciaal voor Ferdi het nummer ‘Rozengeur en Maneschijn’, want ook voor Claudia is Herman van Veen haar grote idool.

Roxeanne Hazes - Spaceman

Roxeanne kiest ervoor om het liedje ‘Spaceman’ te zingen voor Ferdi. Het is het enige liedje dat ze in het Engels zingt, omdat ze vindt dat het niet haar sterkste kant is. De reden dat ze kiest voor ‘Spaceman’, is vanwege haar grote held André Kuipers. Hiermee wil ze heel graag Ferdi en André bezingen. Haar keuze viel daarom al snel op dit nummer.

Sarita Lorena - Rhinestone Cowboy

De nummers van Ferdi kende Sarita op voorhand niet echt. Toch viel haar gelijk een nummer op, toen ze in Ferdi zijn oeuvre dook. Dat kwam vooral door het verhaal achter het liedje ‘Rhinestone Cowboy’. Het nummer doet Ferdi denken aan het moment dat hij op een hoog gebouw in New York stond te dromen van een hit in Amerika. Elf jaar later lukte hem dit ook en stond hij op nummer één.

blockquote
Ik zit gewoon met een legend op de bank en dat vind ik heel erg bijzonder.
Blanks

Blanks - Jeanny

De ouders van Blanks draaiden vroeger vaak de nummers van Bolland & Bolland. Hierdoor is Blanks al jaren fan van Ferdi en van de muziek uit de jaren ‘80. Het nummer dat Blanks gaat zingen voor Ferdi is het lied van Falco genaamd ‘Jeanny’. Hij kiest ervoor om het legendarische lied te zingen vanuit de ogen van Max Martens. Hij is de grootste producer van de laatste jaren op het gebied van popmuziek. Blanks heeft het een aantal coupletten herschreven en ervoor gezorgd dat heel het lied Engelstalig is.

Jaap Reesema - Helden

Jaap vindt dat Ferdi een legend is, maar omdat hij geen nummer in zijn oeuvre heeft met de titel legend. Besluit hij het nummer ‘Helden’ te zingen, want hij vindt Ferdi echt een held.

Speciaal voor het lied dat Jaap zingt, heeft hij oranje schoenen aangetrokken. Het nummer is geschreven voor het oranje legioen, maar het gaat eigenlijk ook over de helden in de maatschappij.

Deel dit artikel