Sarita Lorena staat centraal in de zesde aflevering van Beste Zangers. De Braziliaanse zangeres verhuist op 9-jarige leeftijd naar Nederland. Haar roots neemt ze nog altijd mee in de muziek die ze maakt. In 2018 breekt Sarita door, nadat ze de finale haalt tijdens haar deelname aan FunX Talent.

Blanks - Your love is all I got

Blanks kiest ervoor om het nummer ‘So Pra Mim’ van Sarita Lorena te vertalen naar het Engels. Hij is gevangen door de zin “Met jouw omhelzing dood je mijn verlangen”, maar Blanks sloeg pas echt aan bij het woord ‘saudade’. Hier is eigenlijk geen vertaling voor, maar komt het dichtst in de buurt van het woord heimwee.

Het album wat Blanks zelf heeft gemaakt, is helemaal gebaseerd op dat soort emotie. Hij heeft vaak heimwee naar mooie momenten of herinneringen, daardoor sprak het nummer ‘So Pra Mim’ hem juist aan.

Claudia de Breij - Ze zingt voor jou

Het uitgekozen lied van Claudia de Breij is geen nummer van Sarita zelf, maar een nummer dat een speciaal plekje in haar hart heeft. Het lied ‘Lembranças’ zong Sarita Lorena haar oma vaak voor haar. 

Claudia heeft een grote verandering in Sarita haar leven gepakt als uitgangspunt voor haar songtekst op het lied ‘Lembranças’. Om als jong meisje te verhuizen van Brazilie naar het kleine IJzendijke/Waterkerkje, is een behoorlijke verandering. Claudia vertelt met haar teksten een mooi verhaal van Sarita en haar oma’s ervaring.

Ferdi Bolland - Geef nooit op

Ferdi Bolland heeft ervoor gekozen om van de Portugese liederen af te blijven, daarom kiest hij ervoor om ‘The Climb’ van Miley Cyrus in het Nederlands te zingen. Ferdi vindt het ontzettend knap dat Sarita uit een donkere tijd is geklommen. Met zijn eigen versie ‘Geef nooit op’ weet hij Sarita te verrassen. 

Tranen liegen - Nielson

Nielson heeft uit alle diverse muziekgenres de keus gemaakt om een liedje van Sarita zelf te gaan zingen. Voor hem viel de keus al snel op ‘Lagrimas’, omdat het een nummer is dat inhoudelijk behoorlijk zwaar is. Maar de sound van het nummer is vrolijk en dansbaar. Nielson houdt enorm van het contrast in het liedje. Je moet daarvoor goed luisteren naar de tekst, om de boodschap te kunnen begrijpen.

Nielson kiest ervoor om een antwoord terug te schrijven aan Sarita, vanuit het perspectief van iemand om haar heen. Dus een vriend die Sarita door haar donkere tijd heeft geholpen. Het Nederlandse lied heeft Nielson ‘Tranen liegen’ genoemd.

On top - Roxeanne Hazes

Voor Roxeanne is er maar één lied die ze heel graag wil zingen voor Sarita, namelijk ‘On top’. De afgelopen afleveringen zijn Sarita en Roxeanne er achter gekomen dat ze heel veel gemeen hebben. Zo ook het in alle openheid uitspreken over seksualiteit. 

Roxeanne herkent in het nummer ‘On top’ veel van haar eigen nummers. Zelf is ze niet vies van het spreken over seks, dus ook niet in haar eigen liedjes.  Met haar eigen versie van ‘On top’ heeft Roxeanne veel zin om de boel in Sevilla een beetje op te warmen.

Compleet - Jaap Reesema

Jaap kiest ervoor om een nummer te zingen, dat Sarita een beetje terug brengt naar Brazilië. Inmiddels is hij zelfs verslaafd aan de video’s van de Braziliaanse zangeres Ivete Sangalo. Het nummer ‘Completo’ heeft Jaap vertaald naar het Nederlands. Speciaal voor Sarita en haar moeder heeft Jaap dit nummer geschreven, omdat ze allebei anders zijn en toch bij elkaar horen.

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel