Beste Zangers is dit jaar voor één keer terug in de haciënda in Sevilla. Dit keer staat er geen zanger of zangeres centraal, maar draait het allemaal om de Stichting Kinderen Kankervrij.

Deze bijzondere dag staat helemaal in het teken van de Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa. De organisatie bestaat inmiddels al zo’n twintig jaar en daarom besteed Beste Zangers deze aflevering aandacht aan dit bijzondere doel. 

Anita Meyer

Anita Meyer is ambassadrice voor het Prinses Máxima Centrum. Het Centrum werkt veel samen met KiKa. Toen Anita gevraagd werd door het Prinses Máxima Centrum om ambassadrice te worden, kon ze uiteraard geen nee zeggen. Doordat ze zelf kinderen heeft, begrijpt ze maar al te goed hoe belangrijk het is om een bijdrage te leveren aan de 100% genezing van deze ziekte. KiKa doet dit door onderzoeken te doen en het Prinses Máxima Centrum door kinderen met kanker te behandelen.

KiKa

Negentien procent van de kinderen overlijd aan kinderkanker. Dit betekent dat één keer in drie dagen een kind komt te overlijden aan kanker. Wil je daar iets aan doen? Dat kan door te doneren via de website steunkika.nl of bel naar 0800-1303.

Henk Poort & Tabitha - The Prayer

Het duettenkanon Henk trapt de aflevering af samen met Tabitha. Zij zingen het nummer ‘The Prayer’ van Andrea Bocelli en Céline Dion. Alhoewel Henk niet echt gelovig is, bidt hij dat de negentien procent kinderen die overlijdt aan kinderkanker, toch snel een stuk minder wordt.

Glen Faria & Tania Kross - Geef Mij Je Angst

Een aantal deelnemers is op pad gegaan voor KiKa. Glen Faria kwam terecht bij een meisje genaamd Jans en haar familie. Zij hebben Glen het ziekenhuis laten zien, waar hij nu nog van onder de indruk is. De familie van Jans heeft heel wat te verduren gehad. Voordat Jans lymfatische leukemie kreeg, heeft haar moeder borstkanker overwonnen. 

Kinderen krijgen vaak te maken met hele heftige behandelingen. De kleine lichamen krijgen veel te verduren tijdens de chemotherapie, waar vaak ook nog eens veel bijwerkingen aan vastzitten. Het is daarom ongelofelijk belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de kwaliteit van leven ná alle behandelingen. 

Jaap Reesema & Maria Fiselier - Jezelf Zijn

Voor Jaap Reesema komen de verhalen over kinderkanker erg bekend voor. De zoon van een goede vriend van hem, heeft meerdere behandelingen gehad. Hij is inmiddels genezen verklaard. Het gezin heeft gelukkig erg veel steun ontvangen vanuit het Prinses Máxima Centrum. Niet alleen voor het kindje zelf verandert zijn of haar leven, maar ook voor de rest van het gezin.

Tabitha & Jaap Reesema - Dans Nog Even Door

Het meisje dat Tabitha heeft bezocht, Lizzy, is schoon verklaard. Dat betekent helaas niet dat alle problemen dan ineens verdwenen zijn. Door haar hersentumor heeft Lizzy het lees- en rekenniveau van iemand uit groep 3, terwijl ze nu 10 jaar is. Vaak staan mensen er niet bij stil dat er zoveel meer komt kijken bij een kindje die kanker krijgt en later schoon verklaard wordt. 

Tania Kross & Henk Poort - Somewhere

Het nummer uit de West Side Story ‘Somewhere’ zingt Tania Kross samen met haar grote vriend Henk Poort. Dit lied zegt eigenlijk: “Ooit zien we elkaar daar”. Over de dood praten blijft voor sommige mensen lastig, maar met dit nummer zoekt Tania op haar eigen manier naar troost. Want dat is wat muziek kan doen.

Jaap Reesema - Grijs

Als uitzondering op de duettenregel zingt Jaap het nummer ‘Grijs’ nog een keer, omdat het zo goed past bij deze speciale aflevering van Beste Zangers.

Maria Fiselier & Glen Faria - Alegria

Met een brok in haar keel heeft Maria Fiselier een bezoek gebracht aan de familie van de overleden Sam. Op een veel te jonge leeftijd kreeg Sam te horen dat hij kanker heeft en dat hij daar niet meer van zal genezen. Uitgerekend op de verjaardag van de moeder van Sam gaat Maria het gesprek met hen aan.

Om niet alleen maar zware liedjes te horen tijdens deze KiKa special, heeft Maria ervoor gekozen om samen met Glen een vreugdevol nummer te zingen ‘Alegria’. 

Anita Meyer & Jan Smit - That’s What Friends Are For

Als afsluiter van de avond zingen presentator Jan Smit en ambassadrice van het Prinses Máxima Centrum Anita Meyer het nummer ‘That’s What Friends Are For’.

Bekijk de uitzending

Steun KiKa

Deel dit artikel