De duetten aflevering is alweer de laatste aflevering van het vijftiende seizoen Beste Zangers. Tijdens de duetten stappen de zangers en zangeressen uit hun comfortzone. Sommige hebben nog nooit een duet gezongen, anderen doen dit regelmatig.

Voor Jan Smit is de avond van de duetten, zijn meest favoriete avond. Na alle weken dat iedereen bij elkaar is gekomen, zit de sfeer er nog altijd goed in. De beste zangers worden steeds losser en wat ze de afgelopen tijd van elkaar hebben geleerd komt samen in de duetten.

blockquote
Als je dan toch op je bek gaat, dan maar samen.
Roxeanne Hazes

Claudia de Breij & Sarita Lorena - The Girl From Ipanema

Al vanaf haar jongere jaren luistert Claudia de Breij graag naar het nummer 'The Girl From Ipanema'. Zij was in de tijd van Kurt Cobain heel erg fan van Sinatra, maar altijd wel heel stiekem. Zo draaide ze aan de ene kant van haar walkman Nirvana en aan de andere kant Sinatra, zodat niemand het door zou hebben. Samen met Sarita zingt ze het nummer ‘The Girl From Ipanema’ van Frank Sinatra & Antônio Carlos Jobim.

Nielson & Roxeanne Hazes - Wie ik zoek

Voor Nielson was het vrij snel duidelijk dat hij tijdens de duetten aflevering graag met Roxeanne Hazes een nummer wil zingen. Hiervoor is hij in het verhaal van Roxeanne gedoken, waar hij een liedje vond genaamd ‘I’m With You’ van Avril Lavigne. Dat nummer is één van Nielson zijn favoriete nummers ooit. Uiteraard kiezen Nielson en Roxeanne ervoor om het lied te vertalen naar het Nederlands. Zij zingen de nieuwe versie ‘Wie ik zoek’.

blockquote
Dit is echt een evergreen.
Nielson

Blanks & Claudia de Breij - Heel jou

Simon zijn favoriete liedje aller tijden is toch wel ‘Fix You’ van Coldplay. Dat nummer doet hem herinneren aan het muziekkamp waar hij vaak naartoe ging. De tijd met alle deelnemers van Beste Zangers geeft hem hetzelfde gevoel. Iedereen groeit heel snel naar elkaar toe. Blanks is bang dat hij in het vliegtuig naar huis meteen in een groot gat gaat vallen. 

Voor Claudia maakt Blanks graag een uitzondering. Voor het eerst zingt hij in het Nederlands, in plaats van Engels. Samen met MEAU heeft Blanks het nummer ‘Fix You’ vertaalt naar ‘Heel jou’.

Sarita Lorena & Nielson - You’ll be in my heart

Het nummer dat Sarita samen met Nielson zingt, is de soundtrack van de film Tarzan. Dit lied is erg belangrijk voor Sarita, omdat ze het nummer ‘You’ll be in my heart’ altijd samen met haar moeder zingt. Als klein meisje maakt het verhaal van de film Tarzan een diepe indruk op haar. Een jongen die beide ouders verliest en wordt opgevangen door een andere familie. Dit keer zingt Sarita Lorena het nummer niet met haar moeder, maar samen met Nielson. Nielson zingt voor het eerst in Beste Zangers een nummer in het Engels, wat helemaal buiten zijn comfort zone ligt.

Roxeanne Hazes & Jaap Reesema - Bitter Sweet Symphony

Op dertienjarige leeftijd kreeg Roxeanne Hazes haar allereerste vriendje. Samen draaiden ze vaak het nummer ‘Bitter Sweet Symphony’ van The Verve. Het lied is haar altijd bijgebleven en luistert ze nu nog steeds erg graag. Omdat het haar favoriete lied is, zingt ze deze graag samen met Jaap Reesema. 

Ferdi Bolland & Blanks - Circle of Life

Net als Sarita Lorena kiest Ferdi Bolland voor een lied uit een musical. Namelijk het bekende nummer van Elton John ‘Circle of Life’ uit de Lion King. Ferdi vindt het een prachtig nummer, die hij graag samen met Blanks wil zingen. De grootste reden om dit nummer samen met Blanks te zingen is het verhaal uit Blanks zijn verleden. 

Blanks heeft het nummer vroeger met zijn klas gezongen, om het leven van zijn overleden vriend Joost te vieren. Gek genoeg was dat in plaats van een zwaar moment, een heel mooi moment. Daarom heeft het lied een speciaal plekje in Blanks zijn hart.

Jaap Reesema & Sarita Lorena - Holiday in Spain

Jaap Reesema kiest ervoor om een nummer te zingen, dat Blanks had opgegeven als een belangrijk lied. Hij zingt het nummer niet met Blanks, maar met Sarita Lorena. Jaap en Sarita zingen ‘Holiday in Spain’ van Bløf met een vleugje Portugees.

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel