Het vijftiende seizoen van Beste Zangers is helaas voorbij. Het Spaanse Sevilla moet alweer even doen zonder de stemmen van Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes. De vrolijke groep van talenten en ervaren rotten in het vak van dit jubileumseizoen hadden samen de grootste lol, maar deelden ook hun verdriet. De verschillende emoties en uiteenlopende levensverhalen waren terug te horen in de nummers. Wij hebben de hoogtepunten hieronder op een rijtje gezet.

Nielson - Spelregels

Nielson kwam met een bewerking van Dua Lipa’s lied ‘New Rules’ voor Blanks. Met dit nummer ging Blanks viraal. Het was Blanks’ eerste nummer in het Engels, maar Nielson heeft één regel voor zichzelf en dat is dat hij alleen in het Nederlands zingt. Hij kon zo al zijn creativiteit kwijt in het herschrijven van het nummer 'Spelregels'.

Ferdi Bolland - Sexy als ik dans

Nielson kon zelf ook naar een nieuwe versie van één van zijn populairste nummers luisteren. Ferdi Bolland zong ‘Sexy als ik dans’ voor hem. Ferdi vindt zichzelf niet echt sexy als hij danst, maar zijn swingversie van dit nummer is dat zeker wel.

Roxeanne Hazes - Vannacht

Roxeanne Hazes zong het lied ‘Vannacht’ voor Blanks. Het is een vertaling van het lied ‘Don’t stop’ van Blanks. Het was één van zijn eerste liedjes als artiest. Blanks schreef het nummer als een reactie op het overlijden van zijn goede vriend Joost. De bijzondere boodschap om van elk moment van de dag te moeten genieten komt wel even binnen. Roxeanne heeft die gedachte prachtig meegenomen in haar versie ‘Vannacht’.

Sarita Lorena - Vreemde voor mij

Voor Roxeanne Hazes zong Sarita Lorena het lied ‘Vreemde voor mij’. Sarita herkende zich in het verhaal van Roxeanne over toxische relaties. Het nummer ‘Vreemde voor mij’ gaat juist over het loslaten en verlaten van iemand die je slecht behandeld. De boodschap stond dus dicht bij Sarita en dat maakte dat ze met veel gevoel het lied kon zingen.

Blanks - Amor amor

Ook Blanks zong voor Roxeanne, maar hij koos voor nummer ‘Amor amor’ van haar vader, André Hazes. Dit lied staat symbool voor de liefde tussen Roxeanne en haar vriend. Ze zijn twee totaal verschillende personen, maar hebben geleerd om goed naar elkaar te luisteren en zo dichter bij elkaar te komen. Blanks vertaalde het lied naar het Engels en voegde daar ook zijn eigen Blanksiaanse geluid aan toe.

Claudia de Breij - Zonlicht op je schouders

Na het emotionele nummer ‘Grijs’ gezongen door Jaap Reesema, kwam Claudia de Breij met een nummer dat de sfeer weer opvrolijkte, tijdens de aflevering van Nielson. Ze zong ‘Zonlicht op je schouders’ wat een vertaling is van John Denvers lied ‘Sunshine on my shoulders’.

Jaap Reesema - Grijs

De grootste hit van dit seizoen is ‘Grijs’, gezongen door Jaap Reesema. Het nummer is geschreven door Nielson en gaat over de periode nadat zijn neef en tevens vriend was overleden. Jaap zette een fenomenaal optreden neer met zijn versie van ‘Grijs’.

Nielson & Jaap Reesema - Grijs

Na het grote succes van het nummer 'Grijs' tijdens Beste Zangers, hebben Jaap en Nielson het lied samen gezongen tijdens Het Gouden Televizier-Ring Gala. Het duet was te horen tijdens het In Memoriam moment, wat voor veel ontroering zorgde.

Deel dit artikel