Karsu komt thuis bij de deelnemers van Beste Zangers seizoen 15. In de tweede aflevering van ‘Thuis bij’ bezoekt ze Blanks (Simon de Wit) in Groningen. De plek waar hij ondanks zijn internationale succes altijd thuiskomt én waar hij zijn vriendin ontmoette. 

Blanks vond het vooral heel spannend om mee te doen. “Puur door de titel Beste Zangers. Ik vind liedjes maken heel leuk, maar Beste Zanger…”

De spanning die hij voelde, weerhield Blanks er niet van om de liedjes van zijn collega’s zich helemaal eigen te maken. ”Ik heb heel erg de focus gelegd op waar ik goed in ben, dat is een liedje ombouwen in een ander jasje en er een speciale versie van maken.”

Vriendin Claudia 

Blanks reist de hele wereld over en wordt overal herkend, maar toch is zijn favoriete plek de stad Groningen, hier voelt hij zich echt thuis. En het is de plek waar hij zijn vriendin Claudia ontmoette. Blanks laat Claudia vaak horen wat hij heeft gemaakt om te polsen wat zijn vriendin er van vindt. Maar op de vraag of ze zijn muziek ook leuk vindt zegt ze eerlijk: ''Uh, het is niet de soort muziek waar ik naar luister, het is super leuk, maar ik ben gewoon niet zo van de pop''. 

blockquote
Het is niet de soort muziek waar ik naar luister...
Claudia (vriendin van Blanks)

Samen met Karsu gaat Blanks op bezoek bij zijn ouders. ''Er was één afspraak; de studie wordt afgemaakt en daarna moet je maar kijken wat je wil'', daardoor heeft Blanks zich kunnen ontwikkelen en de vrijheid gekregen om te doen wat hij leuk vindt. Ook heeft hij hier zijn eigen studio, waar hij zijn muziek maakt. 

Nana Mouskouri 

Als ze zijn platenkast induiken blijken Karsu en Blanks een voorliefde voor Nana Mouskouri te delen en dan voornamelijk voor het nummer 'Guten Morgen Sonnenschein'. Na een dansje op dit aanstekelijke nummer is het tijd voor een potje tennis. Iets wat hij vroeger veel heeft gedaan. 

In zijn tijdelijke studio laat hij zijn YouTube Gouden playbutton zien die hij heeft gekregen voor een miljoen abonnees op zijn YouTube kanaal. 

Bekijk hier de uitzending
Deel dit artikel