Karsu komt thuis bij de deelnemers van Beste Zangers seizoen 15. Zij gaat deze week in gesprek met Claudia de Breij over het emotionele avontuur dat zij heeft beleefd in de haciënda. Dit maal bezoekt ze de stad Utrecht, waar Claudia samenwoont met haar vrouw Jessica.

De jonge Claudia was timide en vaak op de achtergrond te vinden. Karsu vraagt aan Claudia hoe het was om tijdens Beste Zangers op de voorgrond te staan. Een hele aflevering geweid aan haar. Dat bevalt Claudia beter dan ze van te voren had verwacht. Mede door het vertrouwen dat ze heeft in Jan Smit en haar medekandidaten. 

BZ_Thuis_Bij_Claudia_Karsu_buiten.jpg
Claudia de Breij en Karsu
BZ_Thuis_Bij_Claudia_Karsu_buiten.jpg

Extended family

Samen met haar vrouw en twee kinderen woont Claudia de Breij aan de grachten van Utrecht. Voordat ze getrouwd was met Jessica heeft ze met haar vorige relatie een zoon genaamd Bing gekregen. Jessica heeft met haar vorige relatie ook een zoon gekregen, waardoor ze nu één grote extended family zijn. Zowel met elkaars kinderen als exen kunnen ze het goed vinden. Ze eten regelmatig samen met heel de extended family.

Prulla

Tussen de spullen van Claudia vindt Karsu de Dikke Van Dale. Karsu vraagt zich af waarom de zangeres het woordenboek op de kast heeft staan. Wat blijkt, Claudia staat met haar liedje ‘Mag ik dan bij jou’ in de Dikke Van Dale. Het nummer is geschreven door Claudia in 2009. Ze zat toen in een periode in haar leven, waar ze alleen nog maar wilde schrijven wat zij leuk vindt. Claudia de Breij is misschien nog wel bekender van haar cabaret en kleinkunst, dan van haar zangkunsten. Des te leuk vindt ze het dat ze nu eens bevraagd wordt over het lied, over muziek en het zingen. 

Parnassos Cultuurcentrum

Claudia neemt Karsu mee naar een belangrijke plek, namelijk Parnassos Cultuurcentrum. Ze is er al enige tijd niet meer geweest, maar er was een tijd dat ze er heel veel te vinden was. Die tijd was aan de begin van haar carrière, toen ze besloot om professioneel door te willen groeien. In het kleine theaterzaaltje met zo’n honderd stoelen vertelt Claudia aan Karsu hoe ze in zichzelf bleef geloven, ondanks de afwijzingen die ze kreeg. Dat kleine theaterzaaltje huurde ze dan af om voor mensen op te kunnen treden.

Ouders

Zonder dat Claudia het weet, gaat Karsu langs bij haar ouders. Zij vertellen over de zorgen die zij hadden wat betreft de ambitie van hun dochter. In eerste instantie hadden zij liever gezien dat ze eerst zou afstuderen. Maar nu kunnen ze niet trotser zijn. Vanaf kleins af aan was de zangeres al met muziek bezig. Van platen luisteren tot huisjes bouwen van grammofoonplaten. 

De vader van Claudia speelde in de jaren ’60 in een band genaamd The Jugglers. Geen wonder dat zij haar muzikale talent heeft van haar vader. De band scoorde in die tijd een aantal hits. Claudia is en blijft fan van haar eigen vader.

Karsu is thuis bij Claudia de Breij

Lockdown

Tijdens de lockdowns vond Claudia het fijn om te gaan winkelen in één van haar favoriete winkels. In een kledingwinkel, boekenwinkel of in een gitaarwinkel. Niet perse om iets te kopen, maar gewoon om te kijken. 

blockquote
In instrumentalist zijn, mag ik amateur zijn van mijzelf. Maar als het om zingen gaat en zeker om tekst schrijven, dan ben ik professioneel. Dan moet ik de beste zijn.
Claudia de Breij

Safe cave

Onderin het huis zit de ‘safe cave’ van Claudia. Een kelder helemaal ingericht om muziek te schrijven en te maken. Ze zit hier graag om zich even terug te trekken. Of het nu thuis aan de vleugel is of in de save Cave, overal worden liedjes gecomponeerd.

Het is tegenwoordig niet alleen maar schrijven om het schrijven, maar kennelijk ook omdat Claudia iets van zich af wil schrijven. Zo heeft de ontmoeting met Roxeanne Hazes ervoor gezorgd dat de muzikante een lied aan het schrijven voor hen beide. Of dit lied ooit uitgebracht wordt, weet ze niet.

Bekijk hier de uitzending

Deel dit artikel