Beste Zangers is thuis bij Ferdi Bolland. In alweer de laatste aflevering is Karsu op bezoek in het Gooi. Ze neemt een kijkje in het huis van Ferdi, de oude Bolland Studio’s en ze slaat een balletje op de golfbaan.

Karsu ontmoet Ferdi en zijn vrouw Marion thuis in het Gooi. Om maar met de deur in huis te vallen, overhandigt Karsu meteen haar cadeau aan Ferdi. De zonnige groepsfoto van de Beste Zangers deelnemers in Sevilla valt goed in de smaak.

Ferdi vertelt aan Karsu hoe bijzonder hij het vindt, dat hij dit jaar gevraagd is om mee te doen aan Beste Zangers. Hij is al lange tijd fan van het progrogramma. Hierdoor wist Ferdi wat hij kon verwachten. Welke versies ze van zijn nummers maakten, was voor hem de grootste verrassing.  

Gele briefjes

Al heel zijn leven is Ferdi bezig met het maken van muziek. Zijn vrouw is niet anders van hem gewend. Overal in het huis hangt hij gele briefjes met daarop teksten die Ferdi ter plekke bedenkt.

blockquote
Sterker nog, ik ken het werk van Ferdi eigenlijk helemaal niet.
vriend van Ferdi Bolland

De baan in

Ferdi heeft twee goede vrienden uitgenodigd om samen met Karsu te gaan golfen. Alhoewel, Karsu laat het golfen al snel aan de professionals over. De vrienden van Ferdi vertellen dat ze eigenlijk niet zo goed weten wat Ferdi nu écht doet, want meestal praten ze niet over werk. 

Dochters van Ferdi Bolland

Samen met zijn vrouw heeft Ferdi twee prachtige dochters, waarmee hij graag muziek maakt als ze thuis zijn. Zij komen regelmatig naar huis om te kunnen zingen, want in een studentenhuis gaat dat niet altijd. Karsu heeft het geluk dat één van zijn dochters thuis is, zodat ze mee kan luisteren naar de stem van Robin Tess. 

Ferdi Bolland zingt met dochter

Bolland Studio’s

Meer dan dertig jaar heeft Ferdi samen met zijn broer Bolland Studio’s gehad in Blaricum. Ferdi neemt Karsu daar mee naartoe, want inmiddels zit daar het Theater van Blaricum. In het historische pand zat begin 1900 ook een theater.

Het theater heeft nog het iconische Bolland & Bolland servies, wat ze nog steeds dagelijks gebruiken. De oude deuren worden gebruikt als tafelblad en de piano waar het nummer ‘Jeanny’ op geschreven is, staat er ook nog steeds. 

Falco

Het grote succes van Bolland & Bolland waren de nummers met Falco. Zij waren één van de eerste met een nummer waarvan het refrein in het Engels werd gezongen en de coupletten in het Duits. Met ‘Rock Me Amadeus’ scoorde Falco als enige een duitstalige nummer 1 hit in Amerika. 

Wisseloord Studio’s

Tegenwoordig werkt Ferdi in de bekendste studio van Nederland, Wisseloord Studio’s. In deze studio hebben heel wat bekendheden gewerkt, zoals Mick Jagger, The Rolling Stones, Simply Red en uiteraard de Bolland broers. In deze studio heeft Ferdi met de Marcel Fisser Band voor het eerst gerepeteerd voor Beste Zangers.

Talentenjacht

Op de golfbaan confronteert Karsu Ferdi plotseling met de vraag: “Herken je mij nog?”. Na wat cryptische omschrijvingen van Karsu, gaat er geen belletje rinkelen bij Ferdi. Totdat hij beelden te zien krijgt van een talentenjacht, waar Ferdi in de jury zat. Op de beelden is de zeventienjarige Karsu te zien, die optreedt en een aanmoedigende zeven van Ferdi krijgt. 

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel