Beste Zangers komt thuis bij Jaap Reesema. Karsu bezoekt de deelnemers van Beste Zangers seizoen 15 en deze week is ze op bezoek in Loosdrecht. Ze bezoekt onder andere het thuisfront van Jaap, zijn opnamestudio in Amsterdam en zijn podcastbedrijf Tonny Media.

Karsu ontmoet Jaap Reesema en Kim Kötter bij hun thuis. Jaap vertelt dat hij al lang mee wilde doen aan Beste Zangers. Het programma past namelijk perfect bij hem. Hij houdt ervan om verschillende stijlen te zingen, daarnaast beleeft hij veel plezier aan het bewerken van de nummers van de anderen deelnemers. Hoe kijkt Jaap tegen zijn avond aan? Veel zenuwen voelde hij niet, in tegenstelling tot veel andere kandidaten, maar bijzonder vond hij het wel.

blockquote
Het is een soort zomerkamp
Jaap Reesema

Droomhuis

Jaap en zijn vrouw komen allebei uit het oosten van het land, maar inmiddels wonen ze alweer een tijdje gelukkig samen in Loosdrecht. Daar zijn ze bezig met het bouwen van hun droomproject. Met zo’n spectaculair uitzicht kunnen ze alleen maar dromen over de kids die opgroeien aan het water. Met Kim haar goede smaak, vertrouwt Jaap volledig op haar expertise. Zij bepaalt dan ook hoe het huis eruit komt te zien. 

Tonny Media

Samen met Sander Schimmelpenninck is Jaap anderhalf jaar geleden een podcastbedrijf begonnen. In eerste instantie zijn ze samen aan de keukentafel begonnen, doordat de vriendin van Sander vertelde dat podcasts in Zweden erg veel geluisterd worden. Sander en Jaap zijn ‘Zelfspodcast’ gewoon begonnen omdat ze het lachen vonden, maar uiteindelijk kregen ze heel veel luisteraars. De stap om ook voor andere podcasts te maken volgde al snel. Nu maken ze met Tonny Media en zo’n 35 werknemers, voor heel veel mensen podcasts. 

Sander Schimmelpenninck is onder de indruk van Karsu

Bikini

Samen met Karsu gaat Jaap op bezoek bij de studentenvereniging waar hij vaak te vinden was. Met de Hermes Houseband trad hij vaak op in Bikini, de discotheek van de studentenvereniging. Met de band van de studentenvereniging vloog hij heel de wereld over, van Dubai tot Curaçao. Hij had zelfs een hit met deze band, genaamd ‘I Will Survive’. Het nummer dat Jaap voor de band schreef ‘Bikini’ wordt nog altijd gedraaid aan het eind van een studentenavond. 

Sportpaleis

Jaap is in België erg populair. Zo heeft hij meegedaan aan de Belgische variant van Beste Zangers, Liefde voor Muziek. Daarnaast kreeg hij al tien keer de kans om samen met de Belgische dj Regi op te treden in het Sportpaleis in Antwerpen. Een droom die uitkomt, alhoewel hij het liefst nog een keer solo in het Sportpaleis zou staan. Het publiek is in België zeker anders dan in Nederland. Nederlanders houden ervan om te gaan staan en mee te zingen. Belgen daarentegen zijn veel rustiger en luisteren aandachtig. Zij zijn dan ook muisstil als Jaap een ballad zingt. 

Beste_Zangers_Thuis_Bij_Jaap_Reesema_Kim_Kötter.jpg
Jaap Reesema & Kim Kötter
Beste_Zangers_Thuis_Bij_Jaap_Reesema_Kim_Kötter.jpg

Muziekstudio

In de studio in Amsterdam vertelt Jaap aan Karsu hoe hij meestal begint met het schrijven van liedjes. Hij werkt veel samen met Joren van der Voort bij het schrijven en inzingen van zijn nummers. Karsu heeft het geluk dat zij als een van de eerste een stukje mag luisteren van een track, die op Jaap zijn nieuwe album komt te staan. Als afsluiter laat Karsu het nummer aan Jaap horen, die hij volgende week voor Sarita Lorena gaat zingen.

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel