Beste Zangers komt thuis bij Nielson. Karsu bezoekt de deelnemers van Beste Zangers seizoen 15 en deze week is ze op bezoek in Dordrecht. Ze gaat in gesprek met Nielson over zijn avontuur in Sevilla.

In de stamkroeg van Nielson ontmoeten Karsu en Nielson elkaar. Achter de bar staat de neef van Nielson en hij vertelt hoe ze met heel de familie, drieënzestig mensen, op familieweek gaan. Elk jaar weer. 

De moeder van Nielson wacht buiten op Nielson en Karsu om samen een hapje te eten. Daar vertelt ze over hoe Niels vroeger al bezig was met het zichzelf en hoe hij wilde groeien op persoonlijk vlak.

De trots is groot

Platenzaak

Boven het café zit een platenzaak. Uiteraard gaan Karsu en Nielson daar een kijkje nemen. De plaat van Nielson ‘Diamant’ is hier ook te vinden. Met deze plaat is Nielson uiteindelijk een andere kant opgegaan. Zelf zegt Niels dat het noodzakelijk was, anders had hij misschien helemaal geen muziek meer gemaakt. 

Schapenkop

Geboren en getogen in Dordrecht. Nielson neemt Karsu mee naar Theater Kunstmin, waar zijn hoofd groot te zien is op een poster op het raam. Voor zijn eerste theatershow krijgt Nielson hulp van één van de Beste Zangers, namelijk Claudia de Breij. Zij helpt Nielson bij het schrijven van zijn show. 

Dat Niels graag het theater in wil, weet hij al langer. Hij heeft gewacht tot het juiste moment. De diepgang die je kan hebben in het theater vindt Niels erg belangrijk. Dat past bij hem als persoon. Het is wel iets anders dan optreden op een festival. 

blockquote
Het liedje schrijf je voor jezelf. Het zingen doe je voor andere mensen.
Claudia de Breij 

De camping

Onderweg naar de camping waar Nielson vroeger stond met zijn vrienden en familie, luisteren ze naar muziek waar Niels erg van kan genieten. Hele uiteenlopende stijlen komen voorbij, zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Robin Thicke en Elvis Presley. 

Eenmaal op de camping komen meteen alle jeugdherinneringen naar boven. Van bier drinken, voetballen, koffie drinken tot muziek maken en meedoen met talentenjachten. Aangezien Niels weet dat er een tafeltennistafel op de camping staat, heeft hij batjes en een balletje meegenomen om een potje tegen Karsu te spelen.

Pizza

In Dordrecht spreekt Nielson af met drie van zijn broers. Ze hebben het over zijn deelname aan Beste Zangers en wat hij nu leuker vond om te doen. Liedjes schrijven en zingen voor de anderen, of toegezongen worden door de medekandidaten? Het antwoordt is eenvoudig, dingen voor andere doen was leuker. Want toegezongen worden was moeilijker.

BZ_TB_Afl.Nielson_Karsu.jpg
Nielson & Karsu
BZ_TB_Afl.Nielson_Karsu.jpg

Met beide benen op de grond

De familie van Niels zorgt ervoor dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Zijn moeder is na de scheiding vrachtwagenchauffeur geworden. Zijn broers zitten allemaal niet in de muziek, terwijl ze wel kunnen zingen. Als er aan de moeder van Niels wordt gevraagd of ze trots is op haar kind, dan antwoordt ze standaard met: “Ja, op alle zes”. 

De Regenboog

Meester Kees was een grote inspiratiebron voor Nielson. Door de basisschoolleraar van groep 8 kreeg Niels de kans om op school zijn liefde voor muziek te ontwikkelen. Hij was ook degene die als eerst tegen Nielson zei dat hij achter zijn drumstel vandaan moest komen. De gitaar van Niels heeft meester Kees nog altijd bewaard. Zijn kinderen zijn zelfs door die gitaar zelf ook muziek gaan maken.

Henschotermeer

In het natuurgebied Henschotermeer kwam Nielson vaak om te zwemmen en later als puber kwam hij er ook wel eens met een meisje. Nu komt hij er nog wel eens, maar dan is het vaak als hij niet zo lekker in zijn vel zit. Dan gaat hij het er even uitwandelen. Of dat nu met zijn vriend Axel is, of helemaal alleen. Karsu laat op deze prachtige locatie het nummer van Nielson zien, die hij voor Jaap heeft gezongen tijdens het programma Beste Zangers. Dit lied zingt hij voor Jaap in de aflevering van volgende week.

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel