Karsu komt thuis bij de deelnemers van Beste Zangers seizoen 15. Zij gaat in gesprek met de zangers en zangeressen over het emotionele avontuur dat zij hebben beleefd in Sevilla. In de eerste aflevering van ‘Thuis bij’ bezoekt ze Roxeanne Hazes in Vinkeveen. De thuishaven van haar en haar vriend Erik.

Vinkeveen

Roxeanne Hazes woont samen met haar vriend Erik en zoontje Fender in Vinkeveen. Een plek die voor haar als een soort kommude aanvoelt, door het kneuterige dorpse gevoel. Het is iets waar je van moet houden, maar dat doet Roxeanne als geen ander. De zangeres kijkt met heel de buurt samen naar Beste Zangers, dat deed ze andere jaren en zal ze nu ook zeker gaan doen. 

blockquote
Vinkeveen is mijn liefste plekje op aarde
Roxeanne Hazes

Erik Zwennes

Als uitzondering op de regel is Erik mee geweest naar de opnames van Beste Zangers. Door een trauma van vroeger heeft Roxeanne heel erg heimwee, waardoor ze niet graag van huis is. De vriend van Roxeanne vertelt in het programma ‘Thuis Bij’ over de spanning die hij voor Roxeanne voelt tijdens haar optredens. Het liefdeskoppel is zowel privé als zakelijk aan elkaar verbonden. Ze hebben elkaar dan ook op de werkvloer ontmoet. Zonder dat ze elkaar ooit gezien hadden, werd Roxeanne smoorverliefd op Erik. Ze wist na de eerste ontmoeting meteen dat het goed zat. 

BZ_Thuis_Bij_Roxeanne_Boot.jpg
 
BZ_Thuis_Bij_Roxeanne_Boot.jpg

Varen

Achter het huis van Roxeanne ligt een boot in het water. Ze is opgegroeid aan het water en dat is nog steeds een plek waar ze graag haar tijd besteed. Om Karsu te laten zien waarom ze zo van het water houdt, gaan ze samen met Erik een stukje varen. Elk moment dat Roxeanne en Erik vrij hebben, grijpen ze met beiden handen aan om een stukje te gaan varen. 

blockquote
Varen geeft een gevoel van vrijheid. Het is zo rustgevend.
Roxeanne Hazes

Tijdens de toch in de boot vertelt Roxeanne openhartig aan Karsu over het missen van haar vader en oma tijdens de grote momenten in haar leven. Net moeder worden, ooit nog een keer trouwen, daar had ze graag haar dierbaren bij willen hebben. Hoe ouder Roxeanne wordt, hoe meer ze beseft dat ze zoveel overeenkomsten heeft met haar vader. Niet alleen Roxeanne lijkt op André Hazes, maar ook haar zoontje Fender. De charmante, grappige Andre komt in hem naar boven. 

La Luna

In de auto luisteren Roxeanne en Karsu samen naar het nummer ‘Hijo de la luna’. Het lied heeft Karsu gezongen tijdens haar deelname aan Beste Zangers seizoen 14. Tevens is het ook een lied dat erg belangrijk is voor Roxeanne. Het nummer draaide haar moeder heel vaak toen ze zwanger was haar. De zangeres heeft een maan op haar hand laten tatoeëren, mede doordat haar eigen kindje Fender een maankindje is.

Vaste tatoeëerder Daniël

De twee zangeressen gaan samen langs bij de vaste tatoeëerder van Roxeanne, Daniël. Roxeanne wil namelijk een tattoo van het nummer vijftien, die staat voor het vijftiende seizoen van Beste Zangers. Karsu mocht daar bij aanwezig zijn. Tijdens het zetten van de tatoeage gaat Roxeanne met Daniël in gesprek over haar deelname aan Beste Zangers en de vriendschappen die ze daar heeft opgebouwd.

Karsu is Thuis bij... Roxeanne Hazes

Dierbare herinneringen

Voor Roxeanne is Paradiso een bijzondere plek waar ze dierbare herinneringen aan heeft. In de kleine zaal boven begon ze ooit haar carrière als zangeres. Daarna kondigde ze al snel aan in de grote zaal op te gaan treden. Paradiso is en blijft haar favoriete plek om op te treden. Roxeanne herinnert zich al snel dat ze ooit naakt achter de coulissen heeft gestaan. Ze had een kledingwissel van dertig seconde, waarbij haar kleding niet uit ging. Hierdoor hebben ze de kleding van Roxeanne haar lichaam af moeten scheuren. Daar stond ze dan, naakt achter de coulissen in Paradiso.

blockquote
Ik heb hier helemaal naakt gestaan.
Roxeanne Hazes

Ansichtkaart

Terug in het huis van Roxeanne en Eric vertelt Roxeanne dat ze eigenlijk heel weinig van haar vader in haar huis heeft hangen. Karsu herkent wel gelijk het werk van Herman Brood aan de muur. Dit is het schilderij die André Hazes voor zijn vijftigste verjaardag van Brood ontving. Wat Karsu ook opvalt is het kleine fotootje van André Hazes en zijn moeder die aan de muur hangt. Als Karsu vraagt of dit de originele foto is, laat Roxeanne weten dat het eigenlijk een ansichtkaart is die ze in Amsterdam heeft gevonden.

De Jordaan

In de Jordaan struinen Karsu en Roxeanne een aantal vintage winkels af. Karsu vraagt aan Roxeanne wat voor kleding zij het liefst draagt op het podium. Ze vertelt openhartig over haar zoektocht naar “het juiste maatje”. Inmiddels heeft ze haar lichaam geaccepteerd en is ze tevreden met de maat die ze nu heeft. De zangeres draagt waar ze zich prettig in voelt en op het podium kan dat best wel eens een gewaagde outfit zijn. 

Fender

Met liefde wordt er door Erik en Roxeanne gepraat over hun zoontje Fender. Beide laten duidelijk weten dat ze Fender laten opgroeien in alle vrijheid. Dat de muzieksmaak van het kleine mannetje anders is dan die van zijn ouders, vinden ze alleen maar fijn. Maar als hij te jong de muziekwereld in zou gaan, dat zien ze toch niet echt zitten. Het gezin is alles voor Roxeanne. Ze is ontzettend dankbaar voor haar familie.

Bekijk de aflevering

Deel dit artikel