Musicalfans en Beste Zangers fans opgelet; je krijgt namelijk het beste van twee werelden want we komen op 2 januari met een heuse Beste Zangers Musical special! 

Voor deze musical special van Beste Zangers* ontvangt Edsilia Rombley bekende musicalsterren zoals: Réne van Kooten & Kim-Lian van der Meij. Maar ook musical liefhebbers als Emma Heesters, René Froger, Lenny Kuhr en Thomas Berge zingen hun favoriete musical hits, solo maar ook in duet. Je hoort bekende nummers uit onder andere de Musicals Miss Saigon, The Wiz, Grease en The Jerseyboys. 

Corona raakt de musicalindustrie

Met de opnames van deze special (opgenomen voor de Coronacrisis) vierden we het feit dat Nederlandse Musical 60 jaar bestond. Op dat moment wisten we niet dat dit jubileumjaar tevens voorlopig het laatste jaar zou zijn dat musical in Nederland werd opgevoerd. Vele honderden mensen die in de musicalwereld betrokken zijn kwamen ineens thuis te zitten, veelal zonder inkomsten. Om alle musicalsterren en mensen achter de schermen te eren en een hart onder de riem te steken, dragen we deze aflevering speciaal op aan hen. 

Bekijk de volledige uitzending op NPO Start

René Froger & Emma Heesters - Beauty and the Beast

Emma Heesters en René Froger zingen het nummer ‘Beauty and the Beast’ uit de gelijknamige animatiefilm van Disney. Het nummer gaat over hoe de liefde tussen sprookjesfiguren Belle en het Beest zich door ondoordringbare barrières kan worstelen. 

blockquote
Het was heerlijk om naar te kijken en te luisteren!
René van Kooten

René van Kooten & Kim-Lian van der Meij - De Laatste Nacht

René van Kooten en Kim-Lian van der Meij trekken een romantisch jasje aan met het nummer ‘De Laatste Nacht’ uit de musical Miss Saigon, die in 1989 in première ging. In het nummer vraagt een man aan zijn echtgenote wat ze zou doen als dit de allerlaatste nacht van de wereld zou zijn.

blockquote
Dat was een feest, er werd gezongen vanuit het plezier!
Lenny Kuhr

René van Kooten - I Don't Know How to Love Him

René van Kooten zingt het nummer ‘I Don’t Know How to Love Him’ uit de film en rockopera Jesus Christ Superstar. Het nummer gaat over het karakter van Mary Magdalene, die met een onbeantwoorde liefde kampt. 

blockquote
Opeens was het heel, klein, gevoelig en kwetsbaar. Dat vond ik zo mooi om te zien!’
Edsilia Rombley

Thomas Berge & Lenny Kuhr - Op een mooie Pinksterdag

Thomas Berge en Lenny Kuhr zingen het nummer 'Op een mooie Pinksterdag' uit de musical 'Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Het lied gaat over de vader-dochterrelatie, waarin de vader zich ontwikkelt van ‘een duidelijke mengeling van Onze-Lieve-Heer en Sinterklaas’ tot ‘een nul’. 

Emma Heesters - Out Here on My Own

Emma Heesters laat ons het prachtige nummer ‘Out Here on My Own’ uit de musical Fame horen. Het nummer gaat over de confrontatie met de zoektocht naar jezelf. Dit brengt Emma Heesters enorm indrukwekkend over. Zo indrukwekkend dat René zijn tranen niet kan bedwingen! 

blockquote
Wat kan die vrouw toch ongelofelijk veel met haar stem.
Kim-Lian van der Meij

Lenny Kuhr - Somewhere over the Rainbow

Lenny Kuhr zingt het nummer ‘Somewhere over the Rainbow’. Velen zullen de Hawaiiaanse versie van Israel Kamakawiwo'ole kennen, maar het origineel werd al in 1938 geschreven voor de film ‘The Wizard of Oz’! Het nummer gaat over de jonge Judy, die wil ontsnappen uit de grauwe wereld en op zoek gaat naar een plek ergens voorbij de regenboog. 

blockquote
Ze beleeft het helemaal, dat vind ik zo prachtig om te zien!
René van Kooten

Kim-Lian van der Meij - There Are Worse Things I Could Do

Kim-Lian van der Meij bewijst haar ongelofelijke zangtalent met ‘There Are Worse Things I Could Do’ uit de musical en film Grease, die plaatsvindt in de jaren ‘50. Het nummer gaat over een vrouw die vreest zwanger te zijn terwijl ze nog op de middelbare school zit. De hele buurt heeft het er al over, ze heeft een ruig randje en laat de wereld weten waar ze van gemaakt is.

Thomas Berge - Where is Love

Thomas Berge ontroert met het nummer ‘Where is Love’ uit de musical Oliver!, die in 1960 in première ging. In de musical zingt het hoofdpersonage Oliver dit nummer wanneer hij in de kelder van een uitvaartcentrum wordt gegooid, nadat hij in een ruzie belandt met een andere knecht. 

blockquote
Thomas was niet normaal goed vanavond!
René Froger

René Froger - Working My Way Back to You

René Froger swingt de pan uit met het nummer ‘Working My Way Back to You’ uit de musical Jersey Boys! Het nummer gaat over een man die zich zwaar heeft misdragen tegenover zijn vriendin. Wanneer ze hem verlaat, beseft hij hoeveel hij van haar houdt en wilt hij haar terugwinnen. 

En hiermee is de Musical special van Beste Zangers tot een einde gekomen. Dit jaar zijn we er weer met een nieuw seizoen Beste Zangers, hoe dat eruit komt te zien ligt helemaal aan het verloop van het jaar en zodra we hier meer over kunnen delen laten we dat uiteraard weten. Tot die tijd kun je al onze seizoenen online bekijken; 

Bekijk alle seizoenen Beste Zangers 

*Deze special is opgenomen voor de Coronacrisis.

Deel dit artikel