Blanks staat centraal in deze aflevering van Beste Zangers. Nielson, Sarita Lorena, Roxeanne Hazes, Claudia de Breij, Ferdi Bolland en Jaap Reesema zingen liedjes die erg belangrijk zijn voor hem. Voor jullie hebben wij de originele nummers op een rij gezet.

Claudia de Breij - Dat het beter kon

Claudia steekt ‘Better now’ van Post Malone in een nieuw jasje. Blanks is met zijn jaren tachtig versie van dit nummer viraal gegaan en zijn video is op YouTube al meer dan 10 miljoen keer bekeken. 

Sarita Lorena - Dance alone

Sarita zingt een eigen nummer van Blanks, 'Dance alone'. Simon schreef het lied nadat hij in LA aan het soundchecken was en zijn optreden werd gecanceld vanwege COVID-19. Sarita maakt er natuurlijk haar eigen versie van in het Nederlands- Engels- en Portugees. 

Jaap Reesema - Ik hoor alleen bij jou

Jaap gaat ook voor een nummer van Blanks, ‘I’m sorry’. Dit nummer heeft Blanks geschreven omdat hij soms zo opgaat in zijn muziek dat hij daardoor dingen mist of mensen teleurstelt. Jaap heeft hier zijn eigen Nederlandstalige versie van gemaakt. 

Roxeanne Hazes - Vannacht

Blanks schreef het nummer ‘Don’t stop’ na het overlijden van zijn beste vriend Joost. ‘’Ik ken niemand die zo genoot van elk moment, ga in het moment leven, geniet daarvan, dat is wat Joost deed'', aldus Blanks. Roxeanne heeft er haar eigen Nederlandse versie ‘Vannacht’ van gemaakt. 

Ferdi Bolland - Except for you

Ferdi kiest voor het nummer ‘Except for you’. Hij was door zijn dochters al op de hoogte van het repertoire van Blanks en dit nummer sprong er voor hem echt uit. 

Nielson - Spelregels

Nielson kiest voor ‘New Rules’ van Dua Lipa. Blanks heeft het lied van Dua Lipa gecoverd toen hij merkte dat hij steeds meer Amerikaanse kijkers kreeg op YouTube. Nielson zijn ongeschreven regel is dat hij alleen in het Nederlands zingt. Zo gezegd, zo gedaan. 

Deel dit artikel