Claudia de Breij staat centraal in deze aflevering van Beste Zangers. Blanks, Ferdi Bolland, Roxeanne Hazes, Jaap Reesema, Sarita Lorena en Nielson  zingen liedjes die erg belangrijk zijn voor haar. Voor jullie hebben wij de originele nummers op een rij gezet.

Mis je zo graag - Claudia de Breij & Waylon

Na een diepe duik in het repertoire van Claudia, begrijpt Blanks dat haar liedjes een hele andere tak van sport zijn. Ze zitten meer tegen kleinkunst aan. Toch springt er één liedje duidelijk tussenuit. Hij herkent zich in het nummer én denkt dat zijn vriendin, genaamd Claudia, zich er ook erg in zal herkennen. Blanks zal Blanks niet zijn als hij er een heel ander lied van ‘Mis je zo graag’ maakt. 

At Seventeen - Janice Ian

Ferdi Bolland heeft Claudia altijd goed gevolgd en is daarom ook erg op de hoogte van Claudia’s oeuvre. Door een interview dat Ferdi ooit las in een vrouwentijdschrift weet hij meteen welk nummer hij voor haar wil zingen. Met het lied van Janice Ian ‘At Seventeen’ laat Ferdi weten dat Claudia een rolmodel is voor hem en voor vele anderen. Iemand die introvert is, hoeft zich niet tegen te laten houden in wat hij of zij wil bereiken.

Ik drink - Ramses Shaffy

Na het horen van het nummer ‘Ik drink’ is Roxeanne verliefd geworden op het nummer van Ramses Shaffy. Claudia draaide dit lied vaak toen ze jong was, ook al werd ze bang door de tekst. De tekst van het lied is zo herkenbaar voor Roxeanne Hazes, dat ze het lied nu zingt vanuit het perspectief van haar vader. Zij was daadwerkelijk bang, doordat André Hazes behoorlijk veel dronk. Ook al vindt ze het heel spannend, ze kijkt wel erg uit naar het zingen van dit lied. 

Deze armen - Claudia de Breij

Voor Jaap is er maar één lied in het repertoire van Claudia dat dé perfecte popsong is en dat is ‘Deze armen’. Het lied vindt Jaap gruwelijk. Hij kan daarom niet wachten om het te mogen zingen voor Claudia. ‘Deze armen’ heeft Claudia oorspronkelijk geschreven voor een musical, samen met Peter Slager en Ed Struijlaart.

Mag ik dan bij jou - Claudia de Breij

Met bewondering kijkt Sarita naar Claudia voor alle kleinkunst die ze geschreven heeft. De verhalen die zij vertelt door middel van haar nummers vindt ze geweldig. Het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ mag deze avond natuurlijk niet ontbreken, daarom zingt Sarita dit lied graag voor Claudia. Ze zingt het in het Nederlands, met een klein Portugees tintje. 

I just can't help believing’ - Elvis Presley

Nielson zijn oog valt op een lied dat hij zelf erg mooi vindt en dat ook nog eens gedraaid werd op de bruiloft van Claudia. De intentie van Nielson is om Claudia op te vrolijken met het nummer ‘I just can’t help believing’’. 

Deel dit artikel