In de zevende aflevering van Beste Zangers staat Ferdi Bolland, bekend van Bolland & Bolland centraal. Nielson, Claudia de Breij, Roxeanne Hazes, Sarita Lorena, Blanks en Jaap Reesema neuzen door het oeuvre van Ferdi. Zij zingen op geheel eigen wijze de liedjes over het leven van Ferdi tijdens deze nieuwe aflevering. De originele nummers hebben wij op een rij gezet.

Vienna Calling - Falco

Ferdi Bolland heeft samen met zijn broer een enorm oeuvre opgebouwd. Met Falco behaalden zij enorme successen. Zo deed het nummer ‘Vienna Calling’ het ook enorm goed. In Duitsland ontving deze singel zelfs een gouden plaat. De beat is een sound die past bij Nielson, daarom was hij er al snel uit dat dit het lied is wat hij gaat zingen.

Rozengeur en maneschijn - Herman van Veen

Het nummer ‘Rozengeur en maneschijn’ van Herman van Veen heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van Ferdi. Samen met zijn broer Rob was hij al op hele jonge leeftijd bezig met muziek maken. Toen hij eenmaal vanuit Zuid-Afrika naar Nederland verhuisde, kreeg hij op dertienjarige leeftijd de kans om het nummer ‘Rozengeur en maneschijn’ mee te zingen met zijn grote idool Herman van Veen.

Niet alleen is Herman het idool van Ferdi, maar ook het grote idool van Claudia de Breij. Vanwege het mooie verhaal kon Claudia niet anders dan dit nummer zingen voor Ferdi.

Spaceman - Bolland & Bolland

Met het lied ‘Spaceman’ stond gebroeders Bolland in het programma TopPop. Het nummer is gebaseerd op een spaceman die zijn gezin achterlaat en de ruimte in wordt geschoten. Zo’n man raakt op een gegeven moment de weg kwijt. De ruimte waar hij zich in bevindt is oneindig en voor ons niet te begrijpen hoe groot het is. 

Rhinestone Cowboy - Glen Campbell

In de jaren dat Bolland & Bolland doorbraken in Europa, droomden de broers alleen maar van een nummer één hit in Amerika. Tijdens een rondreis in Amerika stond Ferdi met zijn broer op een hoog gebouw, waar ze continu de nummer één hit van dat moment aan het draaien waren ‘Rhinestone Cowboy’. Vanaf dat moment wisten ze dat zij ook die nummer één hit wilden scoren.

Jeanny - Falco

Het moment dat de manager van Falco voorstelde aan de Bolland broers om samen te werken met de alcohol en drugs verslaafde rapper Falco, waren zij meteen enthousiast. Ze kregen de kans om te gaan produceren en schreven in één week wel drie hits, waaronder ‘Jeanny’. Het nummer zong Falco onder invloed in, maar werd al snel een grote hit.

Helden - Edwin Evers, Johan Derksen & Wilfred Genee

Ferdi is al heel lang voetbalfan en besloot daarom hierover een nummer te schrijven, genaamd ‘Helden’. Aangezien hij nog nooit zo iets had gedaan en altijd al een voetbal album wilde maken, besloot hij samen met Johan Derksen en Wilfred Genee dit nummer uit te brengen. Op een Amerikaanse manier schreef hij ‘Helden’ niet alleen over voetbalhelden, maar eigenlijk over helden in de maatschappij. 

Deel dit artikel