Jaap Reesema staat centraal in de vijfde aflevering van Beste Zangers. Sarita Lorena, Roxeanne Hazes, Ferdi Bolland, Claudia de Breij, Nielson en Blanks treden om de beurt op voor Jaap. Er worden niet alleen liedjes gezongen van Jaap zelf, maar ook nummers die een bijzondere betekenis hebben. Wij hebben alle originele liedjes op een rij gezet.

Nu wij niet meer praten - Jaap Reesema & Pommelien Thijs

Voordat Jaap het nummer ‘Nu wij niet meer praten’ uitbracht met Pommelien Thijs, zong hij het nummer zelf in met een Vlaams stemmetje. Dat is niet helemaal toevallig, want hij was al een tijdje bezig in België. Zo heeft hij met een vergelijkbaar programma als Beste Zangers meegedaan, genaamd Liefde voor Muziek. Dat beviel hem erg goed, dus uiteindelijk ontstond er een samenwerking tussen de Vlaamse en Jaap. Sarita Lorena besluit het lied voor Jaap te zingen tijdens Beste Zangers.

Ooit komt nooit meer - Jaap Reesema

Het lied ‘Ooit komt nooit meer’ is één van de eerste liedjes die Jaap geschreven heeft. Voor hem betekent dit nummer erg veel, omdat het zijn manier was om het overlijden van zijn tweede moeder te verwerken. Zijn ouders werkten heel erg veel, zijn tweede moeder paste in die tijd altijd op hem. Na haar overlijden wist Jaap niet goed hoe hij haar dood moest verwerken. Pas veel later schreef hij dit nummer. Roxeanne Hazes herkent zichzelf erg in dit lied en zingt het daarom maar al te graag voor Jaap.

Tears in Heaven - Eric Clapton

Niet alleen worden er liedjes gezongen van Jaap zelf, er worden ook nummers gezongen die erg belangrijk zijn voor Jaap. ‘Tears in Heaven’ is zo’n lied. Als klein jongetje luisterde Jaap vaak naar het nummer ‘Tears in Heaven’, doordat zijn vader het lied vaak luisterde. Jaap vond dit altijd al een mooi liedje, maar hij begreep toentertijd nog niet welke zware lading dit nummer heeft. Totdat zijn moeder jaren later uitlegde wat er achter het nummer schuilhield. Nu nog luistert Jaap graag naar het nummer als hij het even moeilijk heeft. Speciaal voor Jaap zingt Ferdi Bolland op geheel eigen wijze het nummer ‘Tears in Heaven’. 

Diamonds of the soles on her shoes - Paul Simon

Eén van Jaap zijn favoriete zangers is Paul Simon. Het lied ‘Diamond of the soles on her shoes’ is dan ook één van zijn lieveling nummers van hem. Dit lied doet Claudia de Breij denken aan het verhaal van Jaap zijn afvalrace. Jaap is in één jaar tijd 35 kilo afgevallen, nadat hij besloot fitter te willen worden. In zijn jeugd luisterde hij graag naar ‘Diamond of the soles on her shoes’. Met haar eigen vertaling zingt Claudia de Breij dit lied voor hem. 

It’s you for love - Jaap Reesema

Het lievelingsliedje van Kim Kötter, de vrouw van Jaap Reesema, is ‘It’s you for love’. Zij speelt het nummer nog steeds graag af en zet het onder alle familievideo’s die ze maakt. Het nummer staat op Jaap zijn eerste én enige album. Nielson zingt een Nederlands vertaalde versie van dit lied tijdens Beste Zangers.

Alles komt goed - Jaap Reesema

Jaap is misschien wel het meest trots op de tekst van ‘Alles komt goed’. Hij en Kim zeggen vaak tegen elkaar als het ze even tegen zit dat alles wel weer goed komt. Blanks herkent dat wel, want hij zegt dat ook regelmatig tegen zijn vriendin Claudia. Omdat hij vindt dat het nummer ‘Alles komt goed’ zo’n internationale sound heeft, zingt Blanks het nummer in het Engels voor Jaap.

Deel dit artikel