Nielson a.k.a. Niels Littooij staat centraal in de vierde aflevering van Beste Zangers. Roxeanne Hazes, Sarita Lorena, Blanks, Jaap Reesema, Claudia de Breij en Ferdi Bolland zingen dit keer voor Nielson. Zowel eigen liedjes van Niels, als nummers die hij erg mooi vindt komen voorbij en daarom hebben wij alle originele versies op een rij gezet.

IJskoud - Nielson

De meeste nummers van Niels hebben even tijd nodig om geliefd te raken bij het publiek, zo ook het nummer ‘IJskoud’. Met zo’n 20 miljoen views op YouTube is het een enorme hit geworden. Nadat Roxeanne in het repertoire van Nielson is gedoken, kiest ze ervoor om dit lied voor hem te zingen. Gewoon omdat ze het een mega goed lied vindt.

Deze is voor jou - Nielson

‘Deze is voor jou’ is voor de meeste mensen misschien wat onbekend, maar voor Sarita Lorena zeker niet. Ze is al fan van Nielson sinds zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter. Nielson heeft altijd al een beetje spijt gehad dat hij ‘Deze is is voor jou’ geen single heeft gemaakt, maar een album track. 

Diamant - Nielson

Op het album ‘Diamant’ staat het gelijknamige nummer van Nielson. Blanks heeft het lied vertaalt naar het Engels om het nummer nog internationaler te maken dan dat het al is. Hij hoorde het lied en vond het echt meteen een ontzettend gaaf nummer, daarom kiest Blanks ervoor om dit lied te zingen.

Grijs - Niels Littooij

Onder zijn eigen naam Niels Littooij brengt hij het album ‘Grijs’ uit. De droevige gebeurtenissen uit zijn leven schrijft Niels op en maakt er liedjes van. Doordat het album gaat over zijn eigen rouwproces, vanwege het overlijden van zijn neef, vindt hij het belangrijk om dit onder zijn eigen naam uit te brengen. Het gelijknamige nummer ‘Grijs’ had het liefst iedereen gezongen, maar Jaap Reesema krijgt de eer in Beste Zangers. 

Sunshine On My Shoulders - John Denver

Jaren geleden werd er bij Niels thuis vaak John Denver door zijn moeder gedraaid. In die tijd kon hij het vaak niet aanhoren, maar nu waardeert hij de muziek juist heel erg. Claudia de Breij zingt de vertaalde versie voor Nielson, vanwege het lied ‘Grijs’. In je rouwproces heb je kleur nodig en het enige wat kleur maakt is licht. Vandaar dat Claudia de Breij juist kiest voor dit liedje. 

Sexy Als Ik Dans - Nielson

Volgens Ferdi Bolland is ‘Sexy Als Ik Dans’ één van de grootste pophits van Nederland. Met inmiddels 28 miljoen views op YouTube kun je ook wel van een hit spreken. Zonder zelf echt te dansen zingt Ferdi het nummer speciaal voor Nielson.

Deel dit artikel