Roxeanne Hazes is de eerste zangeres die centraal staat in het programma Beste Zangers. Nielson, Sarita Lorena, Blanks, Claudia de Breij, Ferdi Bolland en Jaap Reesema zingen voor haar liedjes die erg belangrijk zijn in haar leven. Voor jullie hebben wij de originele nummers op een rij gezet.

Kapot

Het nummer ‘Kapot’ wordt gezongen door niemand minder dan Nielson. Het lied van Roxeanne Hazes is oorspronkelijk geschreven voor Nielson zelf. Maar in de tijd dat Nielson iets minder bezig was met het schrijven van liedjes, is zijn team samen gaan werken met Roxeanne Hazes. Zo is het lied uiteindelijk uitgebracht door Roxeanne. Dit maakte het voor Nielson erg speciaal om “zijn nummer” nu te kunnen zingen voor Roxeanne.

Vreemde voor mij

Sarita Lorena zingt net als Nielson een lied van Roxeanne Hazes. Roxeanne hoopte van te voren dat er vooral nummers van haarzelf gezongen zouden worden. Aangezien Sarita zichzelf heel erg herkent in het nummer ‘Vreemde voor mij’,  was er geen twijfel over mogelijk dat zij dit nummer gaat zingen voor Roxeanne.

In mijn bloed

Als schrijfster en zangeres heeft Claudia de Breij het nummer ‘In mijn bloed’ van Roxeanne helemaal omgegooid. Het originele lied gaat over vreemdgaan en het vechten voor de liefde. Het nummer van Roxeanne Hazes is al zo’n 1,7 miljoen keer bekeken op YouTube.

Amor, Amor, Amor

De enige deelnemer die een nummer van André Hazes heeft gezongen is Blanks. Dat er iemand een liedje van de legende zou gaan zingen, was te verwachten. Maar niemand had gedacht dat Blanks uit zijn comfortzone zou komen om het nummer ‘Amor, Amor, Amor’ te zingen.

Lost

Voor Roxeanne was het nummer ‘Lost’ van Anouk jarenlang erg belangrijk. Na het overlijden van haar vader luisterde ze dit lied heel vaak. Het doet haar nog steeds denken aan de eenzame, emotionele tijd. Ferdi Bolland besloot dit nummer voor Roxeanne te zingen tijdens Beste Zangers, omdat het hem zo aangreep dat Roxeanne zich zo “lost” heeft gevoeld.

Ik was toch je meisje

Niet alleen voor Roxeanne is ‘Ik was toch je meisje’ een belangrijk nummer. Ook voor Jaap Reesema blijf het een speciaal lied. Samen hebben zij het nummer geschreven voor Roxeanne. Dit was het lied wat ervoor zorgde dat Roxeanne een andere weg insloeg en zichzelf leerde kennen op muzikaal gebied. Ze begon aan haar carrière in een nieuw genre, genaamd Levenspop. Zonder twijfel zingt Jaap dit nummer voor Roxeanne tijdens Beste Zangers.

Deel dit artikel