In de zesde aflevering van Beste Zangers staat de Braziliaanse Sarita Lorena centraal. Blanks, Claudia de Breij, Ferdi Bolland, Nielson, Roxeanne Hazes en Jaap Reesema Brengen een ode aan het repertoire van Sarita door de voor haar belangrijke liedjes te zingen. Speciaal voor jullie hebben wij de originele nummers op een rij gezet.

So Pra Mim - Sarita Lorena

Het muziekgenre dat Sarita vooral zingt, noemt ze zelf Latin met een snufje Caribische saus. Voornamelijk zingt ze in het Portugees, Spaans, Nederlands en Engels. 

Het nummer ‘So Pra Mim’, wat ‘Alleen Voor Mezelf’ betekent, gaat over liefde en het verlangen ernaar. Het magische Portugese woord ‘saudade’ is niet letterlijk te vertalen naar het Nederlands, maar volgens Sarita komt ‘heimwee’ het dichtst in de buurt. ‘So Pra Mim’ heeft de Braziliaans- Nederlandse Sarita Lorena in 2020 uitgebracht. 

Lembranças - Nelson Gonçalves

Claudia de Breij zingt voor Sarita Lorena een lied die haar oma vaak voor haar zong. Voordat ze begint met haar geheel eigen vertaling, krijgt Sarita nog een videoboodschap van haar oma te zien. Haar oma vertelt over de mooie herinneringen aan Sarita en hoe ze gemist wordt door haar grootouders. De heimwee blijft voor beiden erg groot. Het zingen zorgt ervoor dat de afstand kleiner wordt.

The Climb - Miley Cyrus

Het nummer dat in één van de meest duistere periodes van Sarita haar leven heel erg belangrijk voor haar was, is het nummer ‘The Climb’ van Miley Cyrus. Tijdens de relatie met haar ex-vriend, luisterde Sarita Lorena vaak naar dit nummer. Haar ex was zwaar drugsverslaafd, waardoor ze uiteindelijk in een toxic relatie terecht is gekomen. 

Sarita Lorena kiest op een bepaald moment voor zichzelf, met als doel om uit de donkere tijd te klimmen. Dit doel heeft ze bereikt, maar voor haar is de weg ernaartoe het belangrijkste geweest. Ferdi is zo onder de indruk van Sarita, na alles wat ze nu al heeft meegemaakt. Dat was de reden voor hem om het nummer ‘The Climb’ voor haar te zingen.

Lagrimas - Sarita Lorena

Het nummer ‘Lagrimas’ heeft Sarita geschreven om de tijd met haar ex-vriend achter zich te laten. De toxic relatie met de donkere tijd die volgde, wilde ze van zich afschrijven en dat heeft ze gedaan met deze song. Om het lied niet al te treurig te maken, heeft ze een nummer geschreven waar mensen nog op kunnen dansen. Nielson kiest ervoor om het dansbare nummer, dat tegelijkertijd een zware lading heeft, te zingen.

On top - Sarita Lorena

In Brazilië zijn ze over het algemeen een stuk meer open als het gaat om seksualiteit, er heerst minder een taboe rondom dit onderwerp. Sarita bespreekt dan ook alles met haar moeder. Ze vindt het krachtig als je weet wat je seksualiteit is en daarover durft te praten. 

Sarita verwerkt dit onderwerp vaak in haar teksten, zo ook in het nummer ‘On top’. De Braziliaanse zangeres wil daarmee een inspiratie voor andere zijn. Roxeanne herkent haarzelf in Sarita en haar song, waardoor ze ervoor kiest om juist dit lied voor haar te zingen.

Completo - Ivete Sangalo

De moeder van Sarita Lorena luisterde vaak naar Ivete Sangalo. Naast Sangalo luisterde ze ook vaak naar Guus Meeuwis, Bløf en Mariah Carey. Ondanks de uiteenlopende genres die er thuis bij Sarita werden gedraaid, kiest Jaap ervoor om het nummer ‘Completo’ van Ivete Sangalo te zingen. 

Deel dit artikel