In de laatste aflevering van het vijftiende seizoen van Beste Zangers zingen alle deelnemers duetten met elkaar. Zo ontstaan er bijzondere combinaties en stappen de zangers uit hun comfortzone.

The Girl From Ipanema - Frank Sinatra & Antônio Carlos Jobim

In Claudia haar jongere jaren luisterde ze vaak naar Sinatra. Het Braziliaanse nummer ‘The Girl From Ipanema’ wil ze dan ook heel graag met de Braziliaanse Sarita zingen. Voor haar was er geen twijfel over mogelijk dat ze dit duet zou gaan zingen.

I’m With You - Avril Lavigne

Een van de favoriete nummers van Nielson is het nummer ‘I’m With You’ van Avril Lavigne. Avril Lavigne, een groot popicoon, zong voornamelijk nummers voor de emo pubers. Voor Nielson is het nummer ‘I’m With You’ een echte evergreen. Hij zingt het nummer samen met Roxeanne Hazes. Roxeanne geeft aan dat zij vroeger ook wel een beetje een emo puber was.

Fix You - Coldplay

Het nummer ‘Fix You’ roept nostalgische herinneringen op bij Blanks. Dit nummer werd gedraaid tijdens het laatste muziekkamp waar Simon naar toe ging. Coldplay schreef het nummer terwijl ze in een moeilijke tijd zaten. Dat is voelbaar in het breekbare lied.

You’ll Be In My Heart - Phil Collins

Het nummer ‘You’ll Be In My Heart’ van Phil Collins is de soundtrack van de Disney film Tarzan. Het lied is geschreven en gezongen door Phil Collins zelf. Het verhaal van Tarzan pakt Sarita, omdat het gaat over een jongen die wordt opgevangen door een familie. Sarita zingt het nummer samen met Nielson tijdens de duetten aflevering.

Bitter Sweet Symphony - The Verve

De Britse band The Verve brengt het nummer ‘Bitter Sweet Symphony’ uit. Inmiddels herkent bijna iedereen het iconische begin van het nummer. Zelfs Jan Smit herkent het nummer, terwijl hij volgens eigen zeggen alleen maar John Denver en Abba luistert. Roxeanne Hazes zingt dit nummer samen met Jaap Reesema.

Circle of Life - Elton John

Voor Disney heeft Elton John heel wat nummers geschreven. Zo heeft hij ook het nummer ‘Circle of Life’ voor de Lion King geschreven. Normaal gesproken had Elton John vaak één tekstschrijver waar hij al zijn grote hits mee schreef. Maar Disney wilde graag de grote Tim Rice erbij halen. Hij heeft een prachtige combinatie gemaakt met de muziek van Elton John. Ferdi Bolland zingt dit nummer samen met Blanks tijdens de duetten aflevering.

Holiday in Spain - Bløf & Counting Crows

Het favoriete liedje van Jaap Reesema is toch wel ‘Holiday in Spain’, ook al begrijpt hij niets van de tekst. Bij de liedjes van Bløf is het gevoel veel belangrijker dan het begrijpen van de tekst. De ultieme droom van Jaap is om een andere taal te koppelen aan een nummer. Dit doet hij tijdens Beste Zangers samen met Sarita Lorena. Zij zingt een deels Spaans tijdens het optreden.

Deel dit artikel