Het is de laatste aflevering van dit seizoen Beste Zangers. Iedereen is gespannen en gaat met heel veel enthousiasme en plezier, maar toch ook een beetje verdriet de laatste uitzending in. Verdriet omdat het inhoudt dat na deze aflevering het Beste Zangers- avontuur er op zit voor Alain Clark, Lee Towers, Davina Michelle, Maria Fiselier, Trijntje Oosterhuis, Glen Faria en Tino Martin.

Dit seizoen heeft behoorlijk voor wat verrassingen gezorgd en de Beste Zangers houden er met elkaar daarnaast ook een vriendschapsband voor het leven aan over; Davina gaat Maria opzoeken in Berlijn, er worden nieuwe nummers met elkaar opgenomen en ze gaan elkaars concerten bezoeken.

blockquote
Dit bevestigt maar weer hoe muziek verbindt. We houden allemaal van muziek, het is extra leuk om dat op zo’n manier te ontdekken.
Alain Clark

Tino Martin & Maria Fiselier – Laat me leven/Il mondo

Deze aflevering kan iedereen zelf bepalen met wie ze een duet willen doen. Tino Martin mag beginnen en benoemt dat hij onder de indruk is van de kwaliteiten van Maria Fiselier: “Jij hebt echt de hoogste heuvel van ons allemaal genomen”. In zijn aflevering heeft Maria ‘Laat me leven’ gezongen, het is een droom voor hem die uitkomt om dit nu samen met Maria te zingen in een combinatie van Nederlandstalig en Italiaans

blockquote
Dit moet wel mooi zijn, dat kan niet anders!
Jan Smit

Een staande ovatie is het resultaat van dit optreden. Tino heeft zijn eigen liedje gedeeld met Maria waardoor het een verbluffend resultaat oplevert heeft opgeleverd. Voor Tino een duet dat hij nu van zijn bucketlist kan afstrepen.

Alain Clark & Lee Towers: The lady is a tramp

Dan is het de beurt aan Alain Clark om te kiezen met wie hij een duet wil doen. Alain vertelt dat hij al jaren groot fan is van Frank Sinatra, en er zijn maar weinig podia waar hij liedjes van deze legende kan zingen. Maar bij Beste Zangers is dat podium er wel, en Alain wil niets liever dan Sinatra zingen, samen met Lee Towers. Allebei strak in het pak betreden ze het podium:

blockquote
Het leek wel alsof wij op de eerste rij zaten van een hele speciaal concert, waar niemand meer een kaartje voor kon krijgen. Het was ongelofelijk.
Tino Martin

Glen Faria & Trijntje Oosterhuis - Imagine

Wanneer Jan Smit aan Glen Faria vraagt met wie hij een duet wilt zingen hoeft hij niet lang na te denken: “Trijntje Oosterhuis. Ik probeer al 20 jaar met haar te zingen, dit is het moment!”

Trijntje geeft aan dat het nummer dat Glen heeft gekozen dat ze dat nogal een monument vindt, dat ze met niemand anders dan met Glen durft te zingen.  Ze moet hiervoor van haar principes afstappen, maar ze wil het dolgraag doen;  Imagine van John Lennon.

blockquote
Glen is de guru onder ons, hij houdt ervan mensen met elkaar te verbinden. En dat is wat dit liedje ook doet.
Trijntje Oosterhuis
blockquote
Dit was tof. Ze was me ook aan het uitdagen tijdens het liedje, ik deed ook andere dingen die ik dacht dat ik zou doen.
Glen Faria

Davina Michelle & Tino Martin: Voorbij

Wat Jan Smit betreft is Davina Michelle de verrassing van dit seizoen Beste Zangers: “Nu ik jou zo hier dichtbij zie, zie ik pas waar jij toe in staat bent.”

Wanneer Davina gevraagd wordt wat ze graag wilt zingen is het voor haar snel duidelijk; “Een Nederlandstalig duet, na mijn nummer voor Glen wil ik het eigenlijk nog wel een keer proberen.” Ze wil dolgraag het nummer ‘Voorbij’ van Marco Borsato zingen, samen met een andere grote Marco-fan: Tino Martin.

blockquote
Wat een te gekke combinatie: volksmuziek en new style pop-muziek, die samen een nummer van Marco Borsato gaan zingen.
Glen Faria

“Het was heel erg leuk, ik verwacht dat zij echt heel erg ver gaat komen. Ik hoop dat er een dag komt dat ik kan zeggen: “Ik heb ooit met haar een duet gezongen!” zegt Tino Martin.

De groep is het erover eens; Davina Michelle moet echt vaker in het Nederlands zingen. Tijdens haar tijd bij Beste Zangers is ze erachter gekomen dat ze het ook echt leuk vindt om in haar moerstaal te zingen.

Maria Fiselier & Alain Clark – Perfect symphony

Maria wil dolgraag een duet zingen dat een combinatie is tussen klassiek en een andere stijl en kwam tijdens haar zoektocht een liedje tegen van Ed Sheeran en Andrea Bochelli; Perfect symphony. Jan Smit wordt meteen dolenthousiast: “Dat liedje draai ik iedere dag!” Maria wil dat liedje heel graag met Alain Clark zingen: “Hij is de perfecte persoon om dit nummer mee te zingen.”

blockquote
Mijn duet met Alain vond ik heel bijzonder, ik werd helemaal verlegen toen hij mij zo toezong.
Maria Fiselier

Lee Towers & Davina Michelle: Don’t go breaking my heart

Jan Smit geeft aan dat Lee Towers de groep behoorlijk heeft weten te verrassen deze afgelopen weken. Wanneer Lee vertelt dat hij ervan heeft genoten de afgelopen weken wordt hij er een beetje emotioneel van. Hij wil dolgraag met Davina Michelle een nummer doen dat hij ooit met Anita Meyer heeft gezongen: ‘Don’t go breaking my heart’. De oudste en de jongste van de Beste Zangers betreden samen het podium;

blockquote
50 jaar verschil, en dan zo’n chemie met elkaar. Dat is Beste Zangers!
Jan Smit

Trijntje Oosterhuis & ... : Guilty

Trijntje vindt het Beste Zangers-avontuur echt het feest van het jaar. Het voelt als een soort vakantie met vrienden: “Het leven wordt niet leuker dan dit, met collega’s, inmiddels vrienden, dit avontuur aangaan.” Het laatste duet van de avond, van dit seizoen, is voor Trijntje Oosterhuis. Ze kiest ervoor om een sexy liedje te gaan zingen, welke man het voelt, mag mee zingen…

De opmerking van Trijntje zorgt voor behoorlijk wat concurrentie op de mannenbank. Maar uiteindelijk wint Alain Clark de strijd en zingt samen met Trijntje het swingende ‘Guilty’.

Een heerlijke afsluiting van een geweldig elfde seizoen Beste Zangers. Het was ontroerend en fantastisch en eentje om nooit meer te vergeten. Tot volgend seizoen!

Deel dit artikel