De allerlaatste aflevering van dit seizoen. En wat voor één! De Beste Zangers zitten tijdens deze uitzending nét iets anders op de bank dan tijdens de vorige uitzendingen. Na vanavond is het grote avontuur namelijk voorbij voor Tim Akkerman, Rolf Sanchez, Samantha Steenwijk, Emma Heesters, Ruben Annink, Floor Jansen en Henk Poort.

Dit seizoen zaten er in alle afleveringen weer verrassingen, maar deze laatste aflevering is echt één grote verrassing. Deze aflevering mag iedereen zelf bepalen met wie ze een duet willen zingen en dat levert verrassende combinaties op. Zo zingen Henk Poort en Emma Heesters samen een duet en staan Tim Akkerman en Samantha Steenwijk ook (al swingend) samen op het podium.

Ruben Annink & Tim Akkerman – De Kapitein Deel II

Ruben Annink mag vanavond beginnen, hij heeft Tim Akkerman uitgekozen om het eerste duet van de avond mee te zingen… Vanaf moment één wist hij dat hij ‘De Kapitein Deel II’ van Acda en de Munnik wilde doen, “en Tim is daar de perfecte persoon voor, dus ik heb meteen gezegd dat ik dit met Tim wil doen”, legt Ruben uit.

blockquote
De energie en de lol spatte ervan af, en dat voelde je meteen.
Floor Jansen over Ruben Annink en Tim Akkerman

Henk Poort & Emma Heesters – Vivo Per Lei

Het is de beurt aan Henk Poort om het podium te betreden. Ook aan hem de eer om vanavond één van de andere Beste Zangers uit te kiezen om een duet mee te zingen. Daar hoeft hij niet heel lang over na te denken. Henk zingt het nummer ‘Vivo Per Lei’ van niemand minder dan Andrea Bocelli en Giorgia. De stem van Giorgia wordt vervangen door Emma Heesters.

blockquote
Dit was fantastisch om mee te mogen maken, zo dichtbij.
Samantha Steenwijk over Henk Poort en Emma Heesters

Samantha Steenwijk & Tim Akkerman – Cose Della Vita

We zijn er in de loop van de afleveringen al wel achter gekomen dat Samantha Steenwijk een onwijs groot fan is van Tina Turner. Heel verrassend is het dan ook niet dat ze kiest voor een nummer van haar grote idool. Samen met Eros Ramazzotti heeft Tina Turner het prachtige ‘Cose Della Vita’ gezongen en dat is precies het nummer dat Samantha vanavond gaat zingen, samen met Tim Akkerman. Maar, eerst een shotje limoncello! Er gaat namelijk in het Italiaans gezongen worden, en dat is best even spannend…

blockquote
Ik denk dat Floor een beetje moet gaan oppassen, we krijgen er een nieuwe metal-zangeres bij.
Henk Poort over Samantha Steenwijk

Emma Heesters & Rolf Sanchez – Pa Olvidarte

Het is de beurt aan Emma Heesters. Toen zij haar duet moest kiezen, wist ze twee dingen heel zeker. Het moest een vrolijk, zonnig nummer worden én ze wil het podium op samen met Rolf Sanchez. Één en één is twee, dit gaat een Spaanstalig nummer worden! Ze zingen ‘Pa Olvidarte’. Maar, met een kleine twist: Rolf zingt in het Spaans, Emma in het Nederlands.

blockquote
Ik vond het heel leuk dat Rolf in het Spaans ging en Emma in het Nederlands, die combinatie was ontzettend leuk.
Floor Jansen over Emma Heesters en Rolf Sanchez

Tim Akkerman & Floor Jansen – Shallow

In een eerdere uitzending heeft Floor een prachtige versie van ‘Shallow’ laten horen, hét nummer uit de film ‘A Star is Born’. In de film wordt het nummer gezongen door Lady Gaga en Bradley Cooper. Tim Akkerman vond de versie van Floor prachtig, maar terwijl zij het zong baalde hij toch een beetje dat het geen duet was. Daarom kruipt Tim vanavond in de rol van Bradley Cooper, en natúúrlijk kiest hij Floor uit om het duet mee te zingen.

blockquote
Dit duet bezorgde mij kippenvel. Overal!
Jan Smit over Tim Akkerman en Floor Jansen

Rolf Sanchez & Samantha Steenwijk – No Me Ames

Terwijl we het al flink horen regenen op Ibiza, mag Rolf gaan vertellen welk duet hij graag wil zingen, een vooral met wie. Het wordt -hoe kan het ook anders- een Spaanstalig nummer: No Me Ames, van zijn grote held Marc Anthony samen met Jennifer Lopez. “Ik kan dit nummer maar met één iemand zingen, de vrouwelijke artiest die in Nederland voor mij het beste een gevoel kan overbrengen… en dat is Samantha”, legt Rolf uit. Hij heeft Samantha een spoedcursus Spaans gegeven, en Samantha hém een spoedcursus Nederlands. Let’s go!

blockquote
Samantha kan dit zingen als geen ander. En beter nog dan Jennifer Lopez! ​​​
Rolf Sanchez over Samantha Steenwijk

Floor Jansen & Henk Poort – Phantom Of The Opera

Het komt inmiddels met bakken uit de lucht en de tent stat bijna op instorten, maar er moet nog één duet gezongen worden. Toen Floor Jansen hoorde dat Henk Poort mee ging doen aan Beste Zangers, wist ze meteen dat ze als duet met hem ‘Phantom Of The Opera’ wilde zingen. Dat wilde Henk wel, op één voorwaarde: wanneer Nightwish naar Nederland komt, wil Henk het duet nog eens zingen met Floor en de hele Nightwish band. Daar hoeft Floor niet lang over na te denken. Terwijl de tent op instorten staat, zingen Floor en Henk het allerlaatste duet van dit seizoen, de ultieme afsluiter!

blockquote
Dit was zo fantastisch om mee te maken van zo dichtbij, dit optreden neem ik echt mee mijn kist in.
Samantha Steenwijk over Floor Jansen en Henk Poort
Deel dit artikel