Dit seizoen van Beste Zangers met Miss Montreal, Wulf, Milow, Diggy Dex, Tabitha, Stef Bos, Suzan & Freek is het best bekeken seizoen tot nu toe. Week na week genieten meer dan 1,4 miljoen mensen van de Beste Zangers die de mooiste liedjes van -en voor elkaar zingen. Aan alles komt een eind en zo ook aan deze reeks Beste Zangers. Nog één keer nemen de zangers plaats op de houten bank in het resort op Ibiza om dit keer samen, voor elkaar te zingen. 

blockquote
Ik mag zingen met mensen met waar ik enorm fan van ben. Wie wil dat nou niet?
Miss Montreal

Wanneer Simon aan Stef Bos vraagt dit seizoen in één woord te omschrijven is hij heel duidelijk; Betoverend.

Suzan & Freek, Tabitha - Hou vol hou vast

Suzan en Freek kijken terug op een hele bijzondere ervaring, een rollercoaster die ze nooit meer gaan vergeten. Ze willen heel graag, in de laatste aflevering van dit seizoen, met Tabitha een duet zingen; het nummer ‘Hou vol hou vast’ van BLØF.

Milow & Diggy Dex - Same Love (Jij blijft)

Milow is de eerste Belg die meedoet aan Beste Zangers. Hij heeft zich enorm thuis gevoeld tijdens dit avontuur, een waar genoegen. Het nummer dat hij wil zingen is ‘Same love’ van Macklemore, Ryan Lewis en Mary Lambert, samen met Diggy Dex. Het is een lied dat gaat over liefde tussen twee mannen of twee vrouwen. 

Het nummer raakte Diggy Dex meteen toen hij het voor het eerst hoorde. Zijn ouders zijn namelijk op zijn vijftiende uit elkaar gegaan omdat zijn moeder verliefd was geworden op een vrouw. Zijn moeder heeft best veel vreemde reacties gehad over die keuze, mensen waarvan ze eerst dacht dat ze oké waren. Diggy wilde daarom dit moment aangrijpen om dit te vertellen. Milow haakt daarop in dat de keuze voor dit nummer al gemaakt was voordat hij Diggy Dex en dit verhaal kende. Dat is toch best bijzonder, alsof het zo moest zijn. 

blockquote
Ik hoop dat we bij gelegenheid dit liedje samen kunnen brengen.
Milow tegen Diggy Dex

Wulf & Tabitha - Senorita

Wulf wil heel graag een liedje zingen samen met Tabitha. Hij is erg fan van Shawn Mendes en daarom leek het hem heel vet om samen met Tabitha de hit ‘Senorita’ te zingen. 

De twee genieten zichtbaar van het optreden; “Ik denk dat de druk er nu ook een beetje af is. Dan kunnen we er wat meer van genieten.”

Miss Montreal & Milow - Have you ever seen the rain

Sanne en Milow willen graag samen het liedje ‘Have you ever seen the rain’, de variant van John Fogerty van Creedence Clearwater Revival zingen. Een band waar de vader van Sanne groot fan van is. Een nummer met zanglijnen die ze allebei heel mooi vinden. 

Milow zegt na afloop dat dit optreden echt een van z’n lievelings momenten is. Sanne is ook dolblij en denkt dat ook haar vader meer dan trots zal zijn wanneer hij dit ziet. 

Diggy Dex, Suzan & Freek - Lampedusa

Diggy hoorde het nummer ‘Lampedusa’ van de Franse singer- songwriter Christophe Mae. En dat liedje gaat over het eiland Lampedusa, waar veel Afrikaanse vluchtelingen aankomen. Het nummer raakte hem omdat hij samen met zijn vriendin Dagmar en kinderen meedoet aan een project in Amersfoort waarin ze zich verbinden aan een jongen uit Eritrea. Die jongen komt regelmatig bij hen op bezoek en is op zijn veertiende gevlucht en in Nederland terecht gekomen. Het liedje heeft Diggy vertaald en is vanuit het oogpunt van een jonge vluchteling geschreven.  

Tabitha & Milow - Best part of me

Tabitha wil graag met Milow een duet zingen, een liedje van Ed Sheeran en YEBBA. Milow kijkt hier erg naar uit. Hij is groot fan van dit nummer en de tekst spreekt hem ook heel erg aan. “Ik vind het heel interessant om te proberen om mijn wereld en de wereld van Tabitha samen te brengen in een nummer”.  

blockquote
Dit duet smolt heel mooi ineen.
Diggy Dex

Stef Bos & Miss Montreal - Laat me

Het seizoen wordt afgesloten door, zoals Simon het mooi zegt, de eindbaas van het programma; Stef Bos. Zijn deelname aan Beste Zangers omschrijft hij, als het om televisie gaat, als een moment dat in zijn top 3 van mooiste momenten komt te staan. “Ik vond het een ongelooflijk voorrecht om hier met jullie te mogen zijn. Ik ben nu even ernstig. Dat is nu even mijn rol en die pak ik. Ik heb hier achter de schermen mogen kijken, ik vind het ongelooflijk dat dit op televisie kan. Een topreeks om te maken en een eer om het programma af te mogen sluiten.”

Hij grijpt dit moment aan om een nummer te zingen dat hem al jaren achtervolgt, een klassieker die iedereen kent. Hij wil het heel graag zingen met Sanne. Ze hebben amper gerepeteerd dus gaan improviseren. 

blockquote
Wat een weergaloos einde van een onvergetelijke reis.
Milow

Ook voor Stef en Sanne was het echt genieten. Voor beiden een moment dat ze nooit meer gaan vergeten en waar ze heel dankbaar voor zijn.

En met dit prachtige optreden is dit seizoen van Beste Zangers tot een einde gekomen. We hopen dat jullie thuis er net zo van hebben genoten als wij. Tot volgend jaar! 

Bekijk alle optredens van dit seizoen (en vorige seizoenen) Beste Zangers terug.

Deel dit artikel