In deze speciale kerst-editie van Beste Zangers zingen OG3NE, Trijntje Oosterhuis, Jan Dulles, Gerard Joling, Willeke Alberti, Edsilia Rombley en Jeroen van der Boom voor één keer niet elkaars repertoire, maar hun favoriete kerstliedjes. Deze special uit 2019 wordt deze kerst herhaald op vrijdag 25 december om 22.40 uur op NPO 1.

Zo brengt Jan Dulles een prachtige vertolking van 'Silent night' van The Cats, Jeroen van der Boom zingt 'Let it snow' en Trijntje Oosterhuis wenst iedereen een mooie kerst met 'Have yourself a merry little Christmas'. Een gezellig programma met de mooiste kersthits vanuit een sfeervolle studio.

og3ne-jan-smit.jpg
OG3NE en Jan Smit in de Beste Zangers Kerstspecial
og3ne-jan-smit.jpg

Willeke Alberti - Met kerst wil ik bij jou zijn

Wanneer het bijna kerst is, tovert Willeke Alberti haar huis om in één groot kersthuis. Bij het echte kerstgevoel hoor natuurlijk ook kerstmuziek en daarom draait Willeke dan jaarlijks onder meer haar eigen cd. Ze bijt vanavond het spits af met één van de nummers van haar eigen cd: 'Met kerst wil ik bij jou zijn'.

blockquote
Ik vond het heel mooi om te zien hoe ze helemaal opleefde, ze danste zich er doorheen
Jan Dulles over Willeke Alberti

Jan Dulles - Silent Night

In Volendam wordt er normaal gesproken op Eerste Kerstdag geen uitgebreid kerstdiner gekookt, want dan staat iedereen in de kroeg te swingen. Vanaf het moment dat Jan Dulles in de kroeg mocht komen, staat hij op Eerste Kerstdag dan ook in de kroeg. Maar, toen hij nog klein was vierde hij het altijd met de hele familie bij zijn oma thuis. Elk jaar werden dezelfde 3 cd's grijs gedraaid, waaronder die van The Cats. Het nummer dat Jan vanavond zingt, is dan ook geen grote verrassing: 'Silent Night' van The Cats.

blockquote
Jan Dulles kan Piet Veerman beter nadoen dan dat Piet dat zelf kon
Jan Smit over Jan Dulles

Trijntje Oosterhuis - Have yourself a merry little Christmas

Trijntje Oosterhuis heeft het zingen van huis uit meegekregen, of eigenlijk vanuit de kerk. Omdat haar vader zelf een kerk heeft, zingt ze al sinds ze zich kan herinneren en heeft ze op jonge leeftijd leren optreden. Het is lastig kiezen voor Trijntje vanavond, want ook haar lievelings-cd's zijn kerst-cd's.

blockquote
Zij kan alles zingen, ik word nog emotioneel als ze 'Vader Jacob' zingt
Lisa van OG3NE over Trijntje Oosterhuis

OG3NE - The Andrew Sisters Christmas medley

Ook OG3NE heeft hele warme herinneringen aan kerst. Het samen optuigen van de kerstboom en elk jaar weer dezelfde kerstfilms kijken, het hoort er allemaal bij. Hoewel Jan Smit dan misschien had gehoopt dat OG3NE met een recent, modern kerstnummer zou komen, zingen ze een prachtige medley van de zusjes Andrew.

blockquote
Je kunt hier alleen maar ademloos naar kijken
Jan Smit over OG3NE

Gerard Joling - Please come home for Christmas

Als Gerard Joling aan kerst denkt, dan ziet hij zichzelf als kleine jongen thuis de kerstboom versieren. De kaasfondue staat klaar en met heel veel mazzel ligt er zelfs een pak sneeuw. Om het kerstgevoel naar boven te halen, zingt hij 'Please come home for Christmas' van The Eagles.

blockquote
Gerard vergeet af en toe dat hij een ongelofelijk makkelijke en vooral goede zanger is
Jeroen van der Boom over Gerard Joling

Edsilia Rombley - Komt allen tezamen

Edsilia Rombley krijgt het een beetje moeilijk wanneer ze aan kerst denkt bij haar moeder, toen ze klein was. De cadeautjes werden het hele jaar door al verzameld, speciaal voor kerst. Dit warme kerstgevoel wil Edsilia nog altijd vasthouden, dat is dan ook gelijk de reden waarom ze tijdens kerst liever niet optreedt. Maar vanavond wel! Ze zingt het prachtige 'Komt allen tezamen'.

blockquote
De emotie erin maakte het ook wel weer heel mooi, mijn haren rezen ten berge
Gerard Joling over Edsilia Rombley

Jeroen van der Boom - Let it snow

We gaan alweer naar de afsluiter van de Kerstspecial, het is de beurt aan Jeroen van der Boom! Voor iedereen heeft hij een beschermengel meegenomen, omdat het volgens hem een echte kerstgedachte is om iets te geven met kerst. Er is maar één kerst-cd die Jeroen vaak draait in de auto, en dat is die van Michael Bublé. We gaan luisteren naar een knaller van een afsluiter!

blockquote
Het is mijn droom om, als ik iets ouder ben, alleen maar dit soort liedjes te zingen
Jeroen van der Boom over Michael Bublé
Deel dit artikel