In de vierde aflevering van Beste Zangers seizoen 2021 is het de beurt aan Alides Hidding. De zanger was begin jaren ‘80 onderdeel van de succesvolle band Time Bandits. In deze aflevering hoor je Alides rugzak vol verhalen en hebben de zangers bijzondere muzikale verrassingen voor hem in petto. 

''Ik hoop in iedergeval dat 'Specialized in you' en 'Endless road' voorbijkomen.'' Of de zangers deze nummers gaan zingen voor Alides, lees je hieronder. 

blockquote
Ik vind het waanzinnig spannend!
Alides Hidding

Belle Perez - Specialized in you

Belle was een jaar of zes toen 'Specialized in you' een hit was en ze herinnert zich nog de nummers van Time Bandits die ze op de radio hoorde. Met een Spaanse touch bijt Belle het spits af met 'Specialized in you'. 

''De spirit die die dame verspreidt, geweldig!'' Alides was overwhelmed van het eerste optreden van de avond en heeft genoten van Belle's performance. 

Bökkers - Carry on

Net als Alides komt ook Bökkers van het plattenland en hij heeft meerdere raakvlakken met de zanger. Bökkers houdt er, net als Alides van om de tweede stem en in harmonie te zingen. Een band die dat ook graag doet, CrosbyStillsNash & Young, en waar Alides vroeger de plaat van heeft grijsgedraaid, is Bökkers nummerkeuze van deze avond. 

Bökkers bracht Alides weer terug naar zijn jeugd met zijn optreden. ''Ik was even helemaal terug in de tijd.''

Karsu - Hollywood seven

Karsu gaat het nummer 'Hollywood seven' zingen. Een liedje dat gaat over de wens van een zanger die naar Los Angeles gaat om 't te maken daar, maar die allerlei obstakels tegenkomt en uiteindelijk maar weer naar huis gaat.

''Dit is f*cking Amy Winehouse!'' Een kant die we nog niet van Karsu hebben gezien en Alides zat helemaal in het ritme van haar optreden.

Roel van Velzen - Listen to the man with the golden voice

Roel heeft een, naar eigen zeggen, briljant geschreven nummer gekozen uit de rijke catalogus van Alides. In 'Listen to the man with the golden voice' zitten veel akkoorden die heel goed in elkaar passen. Roel gooit er een pop sausje over en heeft een nieuwe bridge geschreven in het nummer, met teksten uit andere liedjes van de Time Bandits.  

''Roel verrast mij elke keer van top tot teen.'' Alides vond de brug fantastisch gedaan en vindt de zanger een waanzinnige componist.

Joe Buck - Regen van geluk 

Alides heeft het nummer 'Regen van geluk' geschreven voor zangeres Dana Winner. Joe hoort Alides met veel liefde praten over zijn vrouw, daarom wil hij dit nummer speciaal voor Alides en zijn vrouw zingen. 

''Joe deed het weer op zijn eigen manier, en dat maakt alles zo mooi.'' Een liedje met een gevoelige tekst en Alides vond het knap dat hij deze in het Nederlands heeft gezongen. 

Anneke van Giersbergen - Endless road

Anneke zingt haar meest favoriete liedje van Alides, 'Endless road'. Het nummer grenst aan het rock-genre en heeft Alides zelf geschreven. Onder andere met dit nummer tourde Alides door Australië, één van de mooiste tijden uit zijn leven. 

''Lekker dat rock-tintje er in!'' Anneke vond het een feestje om dit nummer te mogen zingen en Alides was zeer onder de indruk van de afsluiter van de avond. 

Deel dit artikel