In de derde aflevering van Beste Zangers seizoen 2021 staat de Vlaamse zangeres Belle Perez centraal. Belle staat vooral bekend om haar Spaanstalige, vrolijke en opzwepende nummers. De zangers wanen zich in Spanje en zingen speciale eigen versies van de liedjes van Belle. 

''Kijken wie de échte spanjaard is vanavond.'' Belle is heel benieuwd of de zangers zich gaan wagen aan het Spaanse repertoire. Ze laat zich verrassen en op voorhand heeft de zangeres al kippenvel: ''Het wordt een fantastische avond!''  

blockquote
De avond van Belle, het wordt iets spectaculairs! 
Jan Smit

Alides Hidding - Que viva la vida

Alides bijt het spits af en heeft wel iets gemeen met Belle, hij woont ook in Vlaanderen. Hij zag Belle veelvuldig op de Vlaamse televisie en hij stond versteld van haar veelzijdigheid. Alides pakt de bekende hit 'Que viva la vida' met beide handen aan en brengt het nummer in het Engels, met un poco espagnol. 

''Ik kon mij geen betere opening bedenken.'' De Spaanse toon is gezet en Belle genoot enorm van de gitaarsolo van Alides.

Roel van Velzen - Granada

De Spaanse muziek is er met de paplepel ingegoten bij Belle, al van jongs af aan. Haar beide opa's hadden een wereldontvanger die dag en nacht aanstond met Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.

Een paar jaar geleden is Belle haar opa overleden en er was één ding wat ze graag van hem zou willen hebben, zijn gitaar. Deze gitaar is speciaal naar het Beste Zangers-podium gekomen en zal een onderdeel zijn van Roels optreden.

Belle raakt geëmotioneerd bij het zien van de gitaar en voelt gelijk de warmte en de liefde van haar opa. Roel zingt het nummer 'Granada' en bandleider Marcel Fisser speelt op de gitaar van haar opa... 

''Je hebt mijn hart gevuld.'' Het was back to memory lane voor Belle en ze is zeer onder de indruk van Roels veelzijdigheid. 

Joe Buck - Hello World

Belle noemt het nummer 'Hello World' de rode draad in haar leven, het nummer waar haar muzikale carrière mee startte. In 1999 deed ze met dit liedje mee aan de Belgische voorrondes van het Eurovisie Songfestival. Joe wil met zijn versie Belle in het zonnetje zetten. 

''Vanaf nu is het gewoon zijn nummer!'' Het nummer staat op Joe's lijf geschreven en hij raakte Belle elke seconde. 

Karsu - Hijo de la luna

Karsu is een groot fan van Belle Perez, al van jongs af aan. Toen ze hoorde dat Belle Perez meedeed, werd ze helemaal gek van enthousiasme. Voor Karsu was Belle een van de eerste zangeressen die zij op televizie zag, die op haar leek en muziek maakte in haar eigen roots.

Karsu claimde gelijk het nummer 'Hijo de la luna' en wilde dit liedje voor Belle zingen. Een speciaal nummer dat veel voor Belle betekent en het eerste nummer dat Belle in het Spaans heeft gezongen on stage

''Ik vond het zo puur.'' Belle heeft onwijs genoten van haar eigen versie van 'Hijo de la luna', een mix van haar Turkse invloeden en het Spaans. 

Anneke van Giersbergen - Sobreviviré

Anneke heeft een nummer uitgekozen van Belle dat haar meteen heel erg raakte. Het lied dat gaat over de liefde, de pijn, loslaten, waarna er daarna ruimte is voor nieuwe dingen. Met een Engelse vertaling blaast Anneke een nieuw leven in de van origine Spaanse ballad 'Sobreviviré'. 

'Sobreviviré' is een speciaal nummer voor Belle en de vertaling van Anneke naar het Engels kwam nog harder binnen bij de zangeres. 

Bökkers - Nothing really matters

De man van Belle heeft haar ooit om 12 uur 's nachts uit bed gehaald om te dansen in de woonkamer. Daar heeft hij haar, omringd door allerlei kaarsen, ten huwelijk gevraagd.

Op de achtergrond speelde het nummer van Mr. Probz 'Nothing really matters' en dat zong hij voor haar. Bökkers neemt Belle weer terug naar dat moment en zingt speciaal voor haar dat nummer. 

''Ik vind dat hij dat nummer subliem neergezet heeft!'' Hij zingt met veel volume, maar weet de emotie erin te houden, aldus Belle. Ze geniet van zijn unieke stemgeluid. 

Deel dit artikel