De 25-jarige Simon de Wit, beter bekend als Blanks, staat centraal in de tweede aflevering van Beste Zangers. Naast dat het 'zijn avond' is en de zangers zijn liedjes gaan zingen, is er nog iets speciaals aan deze aflevering. Blanks is jarig en dat laten de zangers niet onopgemerkt voorbij gaan... 

De dag op de haciënda is niet zomaar een normale dag, Blanks is jarig. Hij denkt dat het Jaap Reesema zijn avond gaat worden. Maar niets is minder waar, als verrassing voor zijn verjaardag wordt het niet Jaap zijn aflevering, maar die van Blanks. ’s Ochtends ontvangt Simon een verrukkelijke taart van de deelnemers en ’s middags wordt hij door Jan Smit meegenomen om een vliegrit te maken over de haciënda. 

Simon de Wit

Blanks kun je kennen van zijn YouTube-kanaal waar hij inmiddels al zo’n 1,3 miljoen abonnees heeft. Regelmatig post hij daar video’s waarin hij bekende liedjes covert. Alhoewel hij van jongs af aan al bezig is met het maken van muziek, was het nooit zijn intentie om daar zijn werk van te maken. In 2016 brengt Blanks zijn eerste single helemaal zelf uit op Spotify, genaamd ‘If You Ever Change Your Mind’. 

Claudia de Breij - Dat het beter kon

De tweede aflevering van Beste Zangers wordt door Claudia de Breij afgetrapt met een nieuwe versie van het lied ‘Better Now’. Het nummer van Blanks is meteen het lied dat het meest viraal is gegaan. Met een jaren tachtig vibe is zijn versie meer dan 10 miljoen keer bekeken.

Post Malone, waar het origineel van is, volgt Blanks zelfs op Twitter door zijn geschreven cover. Claudia heeft ervoor gekozen om een nieuwe Nederlandse versie te schrijven. Het nummer dat ze heeft geschreven gaat over dat je pas achteraf onbezorgd kan zijn, ‘Dat het beter kon’. 

Sarita Lorena - Dance alone 

De plek waar Blanks is opgroeid is klein en idyllisch. Hij groeit op in een klein dorpje in Groningen met maar achttien inwoners. Datzelfde geldt voor Sarita. Zij groeit op in een klein dorpje in Zeeland, waar ze maar met dertig leerlingen in totaal op de basisschool zat. Zo hebben Blanks en Sarita stiekem best wat overeenkomsten.

Sarita zingt het eigen liedje van Blanks ‘Dance alone’. Dit keer niet alleen in het Engels, maar in het Nederlands- Engels- en Portugees. Simon schreef het lied nadat hij in LA aan het soundchecken was en zijn optreden werd gecanceld vanwege COVID-19. Bij terugkomst besloot hij dit lied te schrijven. “Hoe vaker ik er over vertel, hoe zuurder het wordt.” - Blanks

Jaap Reesema - Ik hoor alleen bij jou

De mensen naast je waar je heel veel van houdt, vergeet je ook wel eens. Maar je wilt ze niet kwijtraken. Daar gaat het nummer ‘I am sorry’ van Blanks over. Jaap herkende zichzelf in de tekst van het lied, daarom zingt hij dit lied voor Blanks. Hij heeft het nummer eigen gemaakt door er een Nederlandse tekst op te schrijven, genaamd ‘Ik hoor alleen bij jou’. 

Blanks zijn passie voor muziek is zo groot, dat hij er alles voor over heeft om carrière te maken in de muziekindustrie. Soms is het dan nodig om mensen teleur te stellen. Het is dan simpelweg niet mogelijk om alle verjaardagen bij te wonen. Deze ballad geeft dat gevoel goed weer.

Roxeanne Hazes - Vannacht

In zijn negentiende levensjaar verloor Blanks zijn beste vriend Joost. Dit heeft zijn kijk op het leven drastisch veranderd. Na deze heftige gebeurtenis is Simon meer muziek gaan maken. Hij kiest er bewust voor om alles uit het leven te halen en alleen de dingen te doen die hem vrolijk maken.

Roxeanne Hazes vindt het bewonderingswaardig om te zien hoe Blanks zonder angsten leeft. Zelf heeft ze moeite met het leven in het nu. Het nummer ‘Don’t stop’ spreekt haar daarom ook zoveel aan. Roxeanne besluit om haar eigen Nederlandse versie ‘Vannacht’ te zingen voor Blanks. 

Ferdi Bolland - Except for you

Dankzij de jonge dochters van Ferdi, kent hij Blanks zijn liedjes al een klein beetje. De nummers die Blanks heeft geschreven vindt Ferdi bijzonder goed, zeker voor de jonge leeftijd die Blanks nog maar heeft. Blanks heeft in die korte tijd al veel gedaan en goed gebruik gemaakt van de sociale media.

‘Except for you’ sprong er voor Ferdi gelijk uit, bij het luisteren naar Simon zijn repertoire. Dit lied zingt Ferdi met een vleugje jaren 80 voor Blanks.

Nielson - Spelregels

Nielson zijn ongeschreven regel is dat hij alleen in het Nederlands zingt. Zo gezegd, zo gedaan. Hij heeft het lied van Dua Lipa ‘New Rules’ vertaalt naar het Nederlands.

Blanks heeft het lied van Dua Lipa gecoverd toen hij merkte dat hij steeds meer Amerikaanse kijkers kreeg op YouTube. Dit nummer ging toen al snel viraal. Als laatste deze aflevering zingt Nielson het nummer zingen voor Blanks.

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel