In de tweede aflevering van Beste Zangers seizoen 2021 staat zanger Bökkers in de schijnwerpers. Bökkers, zijn voornaam is Hendrik Jan maar Bökkers is zijn artiestennaam, omschrijft zijn muziek als rock met blues gezongen in zijn eigen Sallandse dialect. Tijdens zijn avond bij Beste Zangers zingen de anderen Bökkers' eigen en favoriete nummers in verschillende dialecten en talen. 

 ''Ik vind het eigenlijk alleen maar heel erg tof.'' Bökkers is klaar voor zijn speciale avond en ervaart geen spanningen. Hij zou het leuk vinden als er in chronologische volgorde verschillende nummers van hem voorbij komen. Dit hebben de deelnemers voor de zanger in petto! 

blockquote
De regio in, een beetje dialect, een beetje Nedersaksisch, het wordt gezellig! 
Jan Smit

Karsu - An de kant 

"Iedereen zei: je moet Hendrik Jan Bökkers hebben." Karsu wilde speciaal op les om een liedje te zingen in het dialect van Bökkers, maar dat was niet heel gemakkelijk. Gelukkig was daar haar reddende engel, 'onze' Freek, van Suzan & Freek. Hij kent het dialect en kon Karsu daardoor goed helpen.

Geheel in dialect zingt Karsu het nummer 'An de kant'. Bökkers noemt het een stoer nummer vol met testosteron, over iemand die in zijn auto rijdt en de politie afschudt bij een achtervolging. 

''Dit kan gewoon mee op tour, het is helemaal te gek, god wat mooi'' Bökkers is heel verbaasd dat Karsu dit nummer heeft gezongen, hij had het nooit verwacht en is helemaal onder de indruk van haar performance. 

Belle Perez - Here comes the sun 

Belle Perez waagt zich aan het favoriete Beatles-liedje van Bökkers, 'Here comes the sun'. Zijn moeder had platen van The Beatles en daar luisterde hij als kleine jongen graag naar mee. Bökkers noemt de band 'de uitvinders van de popmuziek'. Belle geeft een warm zomers tintje aan een grote hit van The Beatles. 

''Je zit meteen op het strand!'' Bökkers genoot van Belle's versie, ze maakte er volledig haar eigen ding van en dat bracht hem een zomers gevoel.

Alides Hidding - Sien vrouw mus is weet'n

Alides pakt een charmant liedje aan van Bökkers en verandert één woordje aan het nummer, 'Sien vrouw mus is weet'n'. Een nummer dat gaat over een man die 's avonds ergens uithangt waar hij niet hoort te zijn. Alides brengt het nummer in zijn eigen Drentse dialect, wat veel lijkt op het Twents.

''Ik ben in de afgelopen tijd ongelofelijk fan geworden van Alides' gitaarspel.'' Bökkers vond het helemaal te gek hoe Alides een klein liedje juist heel groot heeft gemaakt. 

Roel van Velzen - Meer is niet meer

Roel heeft gekozen voor het liefdje 'Blief d'r vanaf' van de band Jovink, waarin Bökkers deel van uitmaakte. Het liedje gaat over iemand die zich helemaal aan het verliezen is aan de drugs. Roel deed zijn huiswerk en las dat Bökkers ook een zware periode heeft gekend.

Hij dacht wat nou als het nummer opnieuw geschreven zou worden, met een tekst die Bökkers nu misschien voor zichzelf zou zingen. Samen met Paul de Munnik heeft Roel een nieuwe tekst geschreven, 'Meer is niet meer'.

''Wat een goede tekst zeg!'' Bökkers is zwaar onder de indruk en met de nieuwe tekst voelt het als een totaal nieuw liedje. 

Anneke van Giersbergen - Kaaw bloed

Anneke dompelt het Sallandse lied 'Kolt bloed' in een Brabants jasje. Het nummer gaat over een ex van Bökkers uit Brabant, waarna zijn huidige vrouw hem weer op de rit brengt en haar ontzettend dankbaar is. Anneke hoopt met haar vertolking van het nummer dat Bökkers Brabant weer in zijn hart sluit. Ze vertaalt het nummer in het Brabants naar 'Kaaw bloed'. 

Bökkers heeft altijd een haat en liefde verhouding gehad met Brabant, maar door Anneke's vertolking is het omgeslagen naar liefde. 

Joe Buck - Miracles

Joe sluit de avond af met het nummer 'Miracles' van de band Hallo Venray, een band waar Bökkers graag naar luistert. Een band uit de begin jaren 90, waar Bökkers alle platen van kocht en op zijn vijftiende naar hun concert ging. Joe kende de band niet, maar was geraakt toen hij 'Miracles' voor het eerst hoorde. 

''Een pracht einde!'' Bokkers vond het hele mooie versie die Joe heeft neergezet en een perfecte afsluiting van zijn avond. 

Deel dit artikel