In de tweede aflevering van Beste Zangers staat rapper/zanger/songwriter Diggy Dex centraal.

Diggy debuteerde in 2006 met zijn album ‘Verhalen uit de sofa’, maar de zanger/rapper kreeg vooral nationale bekendheid met zijn single ‘'Slaap lekker (Fantastig toch)' dat hij samen met de Vlaamse Eva de Roovere opnam. Later volgden singles als ‘Treur niet (Ode aan het leven)’ samen met JW Roy en zijn solo singles ‘De zon op’ en ‘Altijd dichtbij’. Inmiddels heeft Diggy Dex al zes albums op zijn naam staan, de laatste heet ‘Karavaan’.

Het brede scala aan muziek zorgt ervoor dat de Beste Zangers deze week volledig uit hun comfortzone kunnen stappen… wie durft het aan om te gaan rappen? 

Milow heeft in ieder geval heel erg veel zin in de avond: “De song die ik ga doen is is er één waar ik het meest enthousiast over ben en dus ook het meest benieuwd wat hij ervan vindt.”

Wulf - La vie est belle

Toen Wulf in het repertoire van Diggy Dex kroop kreeg hij het toch enigszins benauwd... hij heeft namelijk helemaal niets met Nederlandse rap, in de zin van; zingen is toch heel anders dan rappen. Hij heeft ervoor gekozen om het nummer ‘La vie est belle’ te doen, een nummer dat in grove lijnen was opgezet door zijn gitarist, Diggy ging er meteen op aan en maakte het nummer eigen. 

blockquote
“Ik weet hoe moeilijk het is om bij die song de schakel te maken van rap naar zang en hij pakte ‘m! Bizar...
Diggy Dex over Wulf

Miss Montreal - Viervoeters

Ze maakt het zichzelf graag moeilijk maar heeft eigenlijk heel veel spijt van haar keuze. Als stotteraar is rappen ook nog eens heel zwaar maar ze wil het perse doen voor Diggy: rappen! Ze heeft ervoor gekozen het nummer ‘Viervoeters’ van de Nederlandse rapper Extince aan te pakken. Een grote jeugdheld van Diggy Dex. 

Haar optreden wordt vol lof ontvangen door de groep. Zelf baalt ze direct na afloop ervan dat ze een stuk tekst vergat “Ik heb er zo hard aan gewerkt en geoefent, en het gaat de hele tijd goed. En dan hier, op het moment suprême vergeet ik een stuk tekst”. Gelukkig overstemd het gevoel van trots al weer snel na het optreden en is ze blij met haar optreden. 

Stef Bos - Sterren tellen

Wanneer Stef Bos vertelt dat hij het nummer ‘Sterren tellen’ gaat doen maakt dat iets los bij Diggy: “Een vriendin is jong overleden, ik was bij de uitvaart en ik zag haar twee kinderen voor die kist staan. Dat deed zoveel met mij dat ik erover begon te schrijven. Tekst die me van het hart moest”.

blockquote
Sommige liedjes, die je snel schrijft, gaan sneller dan je denken kan. Dan komt er iets naar boven waar je zelf van schrikt.
Stef Bos over Sterren tellen

“Het was net alsof hij het liedje opnieuw aan het schrijven was. Zoals je kon zien was ik daar heel erg door geraakt” Diggy Dex over Stef Bos. 

Tabitha - Verloren

Het liedje dat ze gaat doen is van een zangeres waar ze zelf groot fan van is: Anouk. Het nummer ‘Lost’ is voor Diggy Dex heel erg belangrijk want het brengt hem terug naar de verliefdheid die hij voelde toen hij zijn vriendin Dagmar leerde kennen. Tabitha heeft het nummer laten vertalen door een goede vriend van Diggy, naar het Nederlands. 

Diggy en zijn vriendin Dagmar zijn niet getrouwd, maar dat ligt wel in de planning. Na dit optreden twijfelt Diggy Dex geen moment en vraagt hij Tabitha of zij tegen die tijd dit nummer op hun bruiloft wil komen zingen. 

Suzan & Freek - Straks is het te laat

Voor Suzan en Freek was het meteen duidelijk welk nummer ze wilden gaan doen. De ouders van Freek zijn kort geleden uit elkaar gegaan en in die tijd had hij amper contact met zijn vader. Hij luisterde toen vaak naar het nummer ‘Straks is het te laat’ van Diggy Dex. Een nummer waarin Diggy Dex zegt: er komt straks een keer een moment dat mijn vader, of ik, er niet meer zijn. En kijk je dan naar de situatie van nu, of kun je daar doorheen kijken en ook alle mooie jaren zien en koesteren. Emotioneel vertelt Freek dat hij door dat nummer weer contact heeft gezocht met zijn vader.

blockquote
Adembenemend mooi
Wulf over Suzan en Freek

Milow - Morgen komt het goed

Milow heeft ervoor gekozen het nummer ‘Morgen komt het goed’ te zingen. Het lied gaat over de aanslagen in Brussel 2016 en voelt voor hem, als Belg, heel dicht bij hem liggen. 

blockquote
Hij heeft het nummer een hele nieuwe dimensie geven met de andere akkoorden.
Diggy Dex over Milow.

Het was een uitzending die bij Diggy Dex nog even moet landen: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik heb deze intensiteit, deze rollercoaster, nog nooit mogen ervaren. Iedereen bedankt. Het is niet normaal hoe vet dit is. Ik had het ook een beetje onderschat, dit op de bank zitten. Hoe het binnenkomt en hoe goed iedereen zijn best heeft gedaan en er liefde en werk in heeft gestoken.”

Diggy kan eigenlijk niet kiezen welk nummer het meeste indruk op hem heeft gemaakt. Stuk voor stuk hebben de Beste Zangers hem weten te raken. En het is ook eigenlijk een onmogelijke keuze. ‘La vie est belle’ van Wulf vond hij als opener fantastisch dus daar proosten ze op. 

Deel dit artikel