In de zesde aflevering van dit seizoen is het de beurt aan Emma Heesters om naast Jan op de bank te ploffen. Tim Akkerman, Floor Jansen, Rolf Sanchez, Ruben Annink, Samantha Steenwijk en Henk Poort zingen stuk voor stuk prachtige nummers voor de YouTuber.

De 23-jarige Emma heeft in vijf jaar tijd meer dan 1 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal weten te vergaren met het zingen van covers die ze altijd opneemt in de studio. Het belooft een bijzondere avond te worden zaterdag, die in het teken staat van covers van covers.

Emma maakt vooral covers van echte popnummers, maar dat ligt niet bij iedere Beste Zanger gelijk in de comfortzone. Gaan de Beste Zangers de covers van Emma in hun eigen stijl zingen? Of duiken ze écht helemaal in de popwereld?

Henk Poort - Despacito

Vanavond bijt operazanger Henk Poort het spits af. Dit is meteen misschien wel de grootste uitdaging van de avond… een popnummer laten zingen door een operazanger, dat komt niet heel vaak voor. Gelukkig heeft Henk jonge dochters en komt er dus regelmatig een popnummertje voorbij, zoals de hit ‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Met Emma’s versie van dit nummer heeft ze van al haar covers de meeste views gehaald. 

Henk straalt doodsangsten uit wanneer hij plaatsneemt op zijn cajón, maar hij flikt het toch maar even! Een hele speciale versie van ‘Despacito’…

blockquote
De manier waarop Henk dit doet: chapeau!
Jan Smit over Henk Poort

Ruben Annink – Can’t help falling in love

Van de oudste Beste Zanger gaan we gelijk door naar de jongste: Ruben Annink! Hij kiest voor één van de oudste covers op het kanaal van Emma: ‘Can’t help falling in love’ van Elvis Presley. Op de oude synthesizer van Emma’s vader stonden vroeger maar 2 nummers, waardoor Emma ‘bijna gedwongen’ was om dit nummer te leren. En gelukkig maar, want haar cover is een groot succes op haar kanaal. 

Wanneer Ruben het nummer hoort moet hij altijd denken aan ‘zijn meisje’, reden genoeg voor hem om deze cover te coveren!

blockquote
Ik vind het zo leuk dat Ruben dit heeft gezongen, ik heb echt een zwak voor die gast!
Emma Heesters over Ruben Annink

Tim Akkerman – Let me love you

Heel soms vloeit er iets bijzonders voort uit de reacties die Emma krijgt op haar YouTube video’s. Een reactie van een hele lieve jongen bijvoorbeeld, waarmee ze daardoor uiteindelijk twee jaar een relatie heeft gehad. Voor hen samen was het nummer ‘Let me love you’ van DJ Snake en Justin Bieber heel speciaal. Tim Akkerman gaat het zingen, speciaal voor Emma, op zijn eigen manier.

blockquote
Ik vond het heel moeilijk om niet te veel te huilen, maar ik vond het zó mooi!
Emma Heesters over Tim Akkerman

Rolf Sanchez – Así es que debe ser / That’s the way it is

Toen Emma nog erg jong was heeft haar moeder een vreselijke ziekte overleefd. Uit blijdschap heeft Emma toen op het grote feest voor haar moeder een liedje gezongen: ‘That’s the way it is’ van Céline Dion.

Rolf Sanchez durft het aan om dit (voor Emma) emotionele nummer te coveren, maar wel in een feestelijk jasje, én in het Spaans!

blockquote
Dit is nu zo’n vrolijke herinnering voor mij, die ik voor de rest van mijn leven meeneem. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.
Emma Heesters over Rolf Sanchez

Samantha Steenwijk – Geloof in jezelf

Samantha legt uit hoe belangrijk het is om altijd jezelf te blijven, ook in de muziekwereld. Ze vindt Emma een mooi voorbeeld van iemand die dat doet altijd doet. “Als je een eigenwijs stuk vreten bent, dan kom je er wel”, zegt ze. 

Het nummer dat Samantha voor Emma gaat zingen sluit hier perfect bij aan. Emma zong het samen met haar moeder in de musical The Wiz… ‘Geloof in jezelf’.

blockquote
Ze zong het me toe als een soort ‘prof’ in het vak. Ik kan nog zo veel van haar leren.
Emma Heesters over Samantha Steenwijk

Floor Jansen – Shallow

Het is tijd voor alweer het laatste optreden van de avond, de laatste ‘cover van een cover’. Floor Jansen heeft het YouTube-kanaal van Emma afgestruind en heeft zich helemaal verdiept in haar wereld. De twee dames liggen op muzikaal gebied behoorlijk ver uit elkaar, maar toch is er een cover van Emma dat ‘love at first sight’ was voor Floor… 

We hebben het over het nummer ‘Shallow’, origineel van Lady Gaga en Bradley Cooper uit de film ‘A Star is Born’.

blockquote
Jij blijft gewoon rustig op je kruk zitten, en je pakt die uithaal alsof het helemaal niets is.
Jan Smit over Floor Jansen

Dat was alweer het laatste optreden van de avond, aan al het moois komt een eind. Dan is het nu aan Emma de taak om te laten weten wie van de Beste Zangers de meeste indruk op haar heeft gemaakt vanavond. Uiteindelijk kiest ze voor Samantha Steenwijk. “Ik vind het zo belangrijk om als vrouw ergens voor te staan, dit nummer is precies wie ik ben en je hebt me ermee geraakt”, legt Emma uit.

Deel dit artikel