De jongste deelnemer van het stel staat centraal in deze aflevering. Joe Buck is de artiestennaam van Sjoerd de Buck. Zijn warme countrystem heb je de afgelopen afleveringen al kunnen horen, maar wat hebben de zangers voor Joe in petto? 

Joe verwacht dat de zangers in ieder geval zijn eerste single gaan zingen, 'The way you take time'. Dit nummer betekende de doorbraak van Joe in Nederland. Als iemand zijn nummer 'White roses' gaat zingen, dan kun je Joe, volgens zijn eigen woorden: opvegen. 

blockquote
Ik heb zoveel zin om te horen wat jullie allemaal gaan zingen!
Joe Buck

Alides Hidding - The way you take time

Alides waagt zich aan de eerste hit van Joe Buck 'The way you take time'. Alides kende het nummer al van de radio, maar wist niet dat dit nummer gezongen werd door Joe. De zanger vindt het extra leuk om dit nummer voor hem te zingen omdat hij Joe nu kent.

Het nummer is oorspronkelijk geschreven door Joe en zijn beste vriend voor een supermarkt commercial. Het liedje staat op nummer één in de Top 40 van reclamemuziek allertijden. 

''Zo heb ik hem nog nooit gehoord!'' Joe vindt het verrassend wat Alides met zijn nummer heeft gedaan. Het nummer betekent veel voor hem en dit maakt het een mooie start van de avond.

Karsu - From this moment

Als kleine jongen luisterde Joe naar de muziek van Shania Twain en hij herinnert zich nog dat hij met open mond naar een video van haar concert zat te kijken. Om datzelfde moment te herbeleven, duikt Karsu letterlijk in het stof. De zangeres is heel Amsterdam afgestruind naar dezelfde stoffen van de jurk die Shania aanheeft in de clip van het nummer 'From this moment'. Haar moeder heeft de jurk tot in detail nagemaakt. 

''Ik wil, ik wil!'' Joe vindt het te gek dat Karsu zoveel werk in het optreden heeft gestoken, van de jurk tot aan haar performance. Het bracht de zanger weer helemaal terug naar zijn jeugd.

Anneke van Giersbergen - White roses

Anneke gaat een van de meest persoonlijke liedjes zingen die Joe heeft geschreven. Het nummer is een ode aan zijn oudere broer Jeroen. Jeroen is het eerste kind van de ouders van Joe, die helaas is overleden bij de geboorte. Zijn moeder koopt ieder jaar witte rozen voor Jeroen om hem te herdenken. Voor Joe is 'White roses' het symbool van de liefde.

''Ik ben zo blij dat Anneke 'White roses' heeft gedaan.'' Het nummer is zo persoonlijk voor Joe en hij weet ook hoe bijzonder dit gaat zijn voor zijn ouders. 

Bökkers - Denk ik an oe

Bökkers zingt een nummer waarmee Joe voor het eerst heeft opgetreden voor een grote groep mensen, het liedje 'Thinking of you' van zangeres Katy Perry. Bökkers heeft het nummer volledig vertaald naar het Nedersaksisch en zingt 'Denk ik an oe' speciaal voor Joe.

''Jij hebt 'm echt prachtig vertaald.'' Bökkers heeft het helemaal naar zijn eigen stijl getrokken en Joe vond 'm dit bijzonder goed staan. 

Belle Perez - Wat als

Naast Engels schrijft Joe ook Nederlandse liedjes, waaronder het nummer 'Wat als'. De boodschap van het nummer is: wat als ik later dingen vergeet of dementie krijg. Het onderwerp raakte Joe en hij wilde dit heel graag van zich afschrijven in een nummer. Het nummer doet Belle denken aan haar twee oma's die deze ziekte helaas hebben gehad. 

Joe is heel blij dat Belle 'Wat als' heeft gezongen en hij voelde haar persoonlijke connectie met het nummer.

Roel van Velzen - Ver hier vandaan

Roel sluit de avond af met 'Ver hier vandaan', een nieuw geschreven Nederlandse tekst op het nummer 'Black' van Joe Buck. Het liedje gaat over een relatie die Joe heeft gehad, waarin ze in de relatie eigenlijk niet goed voor elkaar zijn. ''Ik wil niet alles zwart zien, maar dat gebeurt als ik met jou ben''.

''Wat een cadeau!' Het raakte Joe heel erg. Hij ging weer terug naar het gevoel van die relatie en kreeg als het ware een muzikale levensles mee van Roel. 

Deel dit artikel