In deze aflevering hoor je voor het eerst in de geschiedenis van Beste Zangers Turkse muziek want Karsu is aan de beurt. Karsu is een veelzijdige Nederlandse zangeres en pianiste van Turkse komaf. Ze wordt geraakt door alle optredens van de zangers.

''De rode draad in mijn muziek is de Jazz!'' Karsu zingt zelf verschillende muziekstijlen en mengt het graag door elkaar. Karsu laat deze avond over haar heen komen en geniet van alle optredens van de zangers. 

blockquote
Ik ga gewoon zitten naast Jan. Als het moeilijk wordt, pak ik even zijn hand vast!
Karsu

Anneke van Giersbergen - Jest Oldu

Anneke pakt de allereerste nummer één hit in Turkije van Karsu aan: 'Jest Oldu'. Oorspronkelijk is dit een cover wat twee jaar nadat Karsu het nummer uitbracht, mede door social media, een grote hit werd. 

''Ze keek me ook aan in mijn ogen, ik dacht echt ze zingt dit voor mij!'' Karsu vond het een geweldige opening van de avond. 

Alides Hidding - Under loving wings

Karsu dook als jong meisje al achter de piano en zong regelmatig in het restaurant van haar vader. Alides zingt één van deze liedjes die Karsu daar zong, 'Çok Uzaklarda'. De vrouw van Alides heeft er een nieuwe Engelse tekst voor geschreven: 'Under loving wings'. 

''Ik ben zo vereerd, dankjewel!'' Karsu vond het zo mooi dat Alides zijn vrouw de tekst heeft geschreven en die gaat ze ook ontzettend bedanken. 

Joe Buck - Wonderful life

Karsu zong het nummer 'Wonderful life' voor het laatst voor 'opa' Hans, die op dat moment achteruitging met zijn gezondheid. Het was een bijzonder moment en op veertienjarige leeftijd moest ze afscheid nemen van haar maatje. Joe zingt dit nummer speciaal voor Karsu.

''Je hebt het zo mooi gedaan!'' Karsu vermeed heel lang dit liedje, omdat het te dichtbij kwam. Nu was Karsu weer klaar om het te luisteren en ze vond dat Joe het prachtig heeft gedaan.

Belle Perez - A mi manera

Belle waagt zich aan Sinatra's 'My Way', wat Karsu haar lijflied noemt. Ze heeft veel tegenslagen gehad om te moeten komen waar ze nu is en heeft altijd hard moeten stampen om van zich te laten horen. Dit nummer staat daar symbool voor, Karsu volgt haar eigen pad. Belle zingt het nummer volledig in het Spaans. 

''Alsof een grote zus tegen mij zei, your way...!'' Karsu voelde de connectie met Belle in dit nummer en het kwam binnen bij de zangeres. 

Roel van Velzen - Jij maakt muziek

Karsu's nummer 'Bırak Beni Böyle' werd gebruikt bij de cliffhanger van de Turkse GTST en werd daarmee een nummer één hit in Turkije. Roel heeft dit nummer gekozen om te zingen en heeft er een nieuwe Nederlandse tekst voor geschreven. Hij heeft op basis van de gesprekken die hij met Karsu heeft gehad deze tekst geschreven, 'Jij maakt muziek'.

"Ik ben helemaal stil." Beiden waren heel geëmotioneerd door het nummer en het was voor beide zangers een mooi moment. 

Bökkers - Dat dach ik dus nie

Bökkers heeft gekozen voor het liedje 'Sana ne' van Karsu, een nummer dat gaat over roddelen en mensen die willen bepalen wat je met je leven moet doen. Bökkers herkent dit gevoel, omdat hij uit een klein dorp komt waar mensen ook veel over elkaar praten. Hij heeft het nummer laten vertalen naar het Nederlands/Sallands en zijn gevoel erin verwerkt.

''Echt super vet!'' Bökkers heeft alle energie eruit gegooid en dat is Karsu niet ontgaan. 

Deel dit artikel