Deze aflevering kan Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal, relaxed op de bank zitten, want zij staat centraal in de derde aflevering van Beste Zangers.

Om Stef Bos maar te quoten; "Als je Miss Montreal niet kent heb je echt in de Efteling naast Doornroosje liggen slapen." Ze zingt Engels- en Nederlandstalig en heeft samen met haar band al een aantal grote hits op haar naam staan: ‘Just a Flirt’, ‘Till the sun comes up’, ‘I am hunter’. En wat dacht je van het duet ‘Hoe’ met Nielson! Kortom, we zijn dolblij dat ze dit seizoen deel uitmaakt van de Beste Zangers-familie. 

Sanne is niet zenuwachtig voor wat komen gaat en heeft er heel erg veel zin in. “Het voelt alsof ik jarig ben, nu ik hier zit, ik ben super vrolijk. Ik heb geen idee en ik merk dat ik hier heel blij van word”. Al is ze wel ervan overtuigd dat er veel tranen gaan vloeien: ‘Ik ben echt een jankerd, ik doe ook denk ik geen make-up op vanavond.”

Milow - Giving up on you

Het nummer dat Milow voor Sanne gaat doen is een nummer dat door haarzelf is geschreven en dat gaat over een bepaalde nare periode in haar leven. “In die tijd had ik een hele nare vriend en die was niet lief voor mij. Ik ging voor het eerst schrijven met een grote songwriter uit Amerika en dit lied knalde ik eruit. Daarna besloot ik bij ‘m weg te gaan.”

Het intieme, persoonlijke en live optreden van Milow weet Sanne diep te raken: “Hij zong het zo mooi. En ik schrok enorm dat hij naar me toe liep en naast me kon zitten. Het klopt echt wat ze hier zeggen, als je je eigen nummer hoort… Dat is zo cool. Ik ben helemaal blij”.

blockquote
Dat moet je durven, iemand zo in de ogen aankijken. Dan is het geen liedje meer, dan is het iets dat je geeft aan een ander.
Tabitha over Milow

Tabitha - Ik hou van mij

Dan is het de beurt aan Tabitha. Ze kijkt al jaren met heel veel bewondering naar Miss Montreal. Om wie is en hoe haar carrière verloopt. Voor haar gevoel is Sanne iemand die al haar angsten onder ogen durft komen. Een echte powervrouw. En daarom vond Tabitha dit liedje heel erg passend… 

blockquote
Een liedje zo verhalend vertellen… het was bijna kleinkunst. Dat heeft ze fakking goed gedaan.
Diggy Dex

Het origineel is van Harrie Jekkers maar Tabitha weet het nummer helemaal naar haar eigen hand te zetten. 

De eerste keer dat Sanne Hans dit nummer hoorde was toen ze voor het eerst ging praten met een psycholoog. Aan het eind van de sessie moest ze toen dit liedje luisteren en brak ze volledig. Ze heeft het nummer toen een tijd lang niet kunnen beluisteren. Maar tegenwoordig kan zet ze ‘m wel weer eens op en dan komt meteen dat gevoel van toen weer terug: “Ik heb het gevoel dat ik er mag zijn.”

Stef Bos - Recht uit het hart

Voordat het Beste Zangers-avontuur begon had Stef Bos Sanne nog nooit ontmoet: “Wat een formidabele vrouw is het, een fantastische wilde bloem die Nederland moet koesteren.” Het nummer dat Stef Bos voor Sanne gaat doen is een liedje dat staat voor het ontstaan van de liefde tussen haar en haar vriend Lex; 'Right down the line' van Gerry Rafferty “Dit gaat hij zo tof vinden. Hij zingt dit altijd voor me, met mijn naam erin. Het is echt ons liedje.” Speciaal voor de gelegenheid heeft Stef het vertaalt naar het Nederlands. 

Stef zingt recht uit zijn hart voor Sanne. “Hij heeft me heel erg geraakt… waarom heb ik die man niet eerder ontmoet?!”

Diggy Dex - Los bij elkaar 

Diggy en Sanne kennen elkaar al jaren, en zijn ook bevriend. Dus toen hij in haar repertoire ging duiken kwam hij veel bekende liedjes tegen… maar eentje kende hij niet. Toen hij ‘m opzette had hij gelijk het gevoel dat hij deze moest zingen. Zijn ouders zijn, net als die van Sanne, gescheiden en dit liedje kon hij zich helemaal in verplaatsen. Over die lastige tijd in haar jeugd heeft ze dit nummer geschreven. 

blockquote
“Ik hoorde een breekbaarheid die ik bij hem nog nooit heb gezien.
Stef Bos over Diggy Dex

Het optreden van Diggy Dex komt hard binnen bij Sanne. Het deed haar denken aan de begrafenis van haar stiefvader waar haar vader haar moeder vastpakte om haar te troosten. Dat is de essentie van het nummer; familie blijft los bij elkaar. 

Suzan & Freek - Butterflies instead

Sanne is een groot fan van de Belgische band K’s Choice. Tijdens de scheiding van haar ouders luisterde ze heel veel albums van deze band, en nog steeds eigenlijk. Mede door deze nummers heeft ze leren spelen, alle nummers vindt ze mooi. Mede daarom hebben Suzan & Freek ‘Butterflies instead’ gekozen. 

blockquote
Het leek wel geschreven te zijn voor Suzan & Freek. 
Simon Keizer

Sanne heeft de avond van d’r leven: “Ik ben zo blij dat ik weer wat voel. Muziek is onze baan en soms is het ook gewoon werk, en het is leuk werk. Ik klaag er nooit over. Maar soms dan is het gewoon werk. En ik heb al de hele week hier dat ik ineens weer zoveel voel en dat ik lol krijg in muziek maken. Ik dacht net; ‘ik zie jullie hierna hopelijk ook nog’ en van die gedachte word ik zo blij. Ik heb gewoon mensen ontmoet die snappen wat je meemaakt.”  

Wulf - Till the sun comes up

Voor de verandering wil Wulf feestelijk de avond uitgaan in plaats van met tranen. Voor haar vriend Lex heeft Sanne een nummer geschreven en dat nummer gaat Wulf daarom zingen; ‘Till the sun comes up’. 

Een feestelijk einde van een emotionele aflevering. Wulf: “Ik vond het heel erg leuk om dit voor haar te brengen.”

Milow heeft Sanne deze avond terug gebracht naar wie ze was en wie ze is. En daarmee wordt de derde aflevering van Beste Zangers feestelijk afgesloten. 

Deel dit artikel