In de eerste aflevering van het gloednieuwe seizoen van Beste Zangers staat Roel van Velzen centraal. De zanger brak door in Nederland met zijn single ‘Baby Get Higher’. Roel is een muzikant in hart en nieren, speelt piano en heeft een groot bereik. Rockband Queen is zijn grote voorbeeld en heeft hem vanaf jongs af aan geïnspireerd. Met zijn aanstekelijke humor en zijn energieke repertoire is hij niet te missen in de Nederlandse muziekindustrie. 

''Ik ga proberen om er onwijs van te genieten.'' Roel heeft geen idee wat hem te wachten staat en laat het allemaal over zich heen komen. De zangers hebben iets bijzonders in petto en Jan Smit is er helemaal klaar voor. 

blockquote
Iedereen is toch wel een beetje zenuwachtig, ik merk dat dit anders is dan anders
Jan Smit

Joe Buck - Baby get higher

''Ik ben heel erg blij om te beginnen.'' De jongste van het stel, Joe Buck, bijt het spits af met het nummer 'Baby get higher.' Een bijzonder liedje voor Roel, het betekende zijn doorbraak in Nederland. Joe was vastbesloten toen hij hoorde dat Roel samen met hem in Beste Zangers zit: ''Ik moet en zal Baby get higher zingen, ik wil dit super graag doen!''

Roel is onder de indruk en moest even bijkomen van deze nieuwe versie. ''Ik vind het heel cool dat Joe echt liet zien wat hij met zijn stem kan, van heel klein naar kopstem. Uiteindelijk bleek dat hij ook met zijn borststem het liedje weg kan blazen.''

Belle Perez - Love of my life

Belle en Roel hebben een gemeenschappelijke interesse, beiden zijn groot fan van rockband Queen. De keuze van Belle om het liedje 'Love of my life' van Queen te zingen was vanzelfsprekend. Het nummer is het favoriete Queen-liedje van Roel.

Elke keer als hij het nummer hoort, krijgt hij er kippenvel van en kan hij er nog steeds opnieuw verliefd op worden. Een nummer dat Roel samen met zijn moeder heeft gezongen en hem daardoor heel dierbaar is. 

Belle heeft zich gewaagd aan Queen en met succes. Roel is overdonderd van de versie die Belle heeft neergezet. ''Die moet je gewoon uitbrengen in het Spaans.''

Anneke van Giersbergen - Sing sing sing

Anneke gaat zich wagen een ander dierbaar liedje van Roel, 'Sing sing sing'. Een nummer dat Roel met zijn vader heeft gezongen, die in 2017 is overleden. Het nummer is, hoe de titel al doet vermoeden, een ode aan de muziek. Zijn vader zingt in het nummer een aantal Beatles titels, het gaat over hun gezamenlijke liefde voor The Beatles. 

''Wat zou mijn vader dit super vet gevonden hebben, holy crap!' Anneke heeft zich helemaal over gegeven aan het nummer en Roel is zeer geraakt door haar eerbetoon aan zijn vader. 

Alides Hidding - When summer ends

Alides gaat een nummer zingen waar Roel heel trots op is, 'When summer ends'. Alides brengt het liedje in een ander jasje, waar Roel nog niet aan heeft gedacht. Het nummer is de titelsong voor de film Zomerhitte. 

Roel heeft gesmuld van deze swingende versie van zijn hit. Een nummer dat hij al heel lang kent en helemaal tijdens deze avond weer tot leven ziet komen, mindblowing. 

Karsu - Song for Furaha

Roel is ambassadeur van MasterPeace, een organisatie die zich afzet tegen oorlog en muziek, met als slogan ‘Music above fighting’. Karsu was ambassadrice van deze zelfde organisatie en heeft Roel daar leren kennen.

Ze zingt een speciaal nummer over een meisje genaamd Furaha. Roel heeft Furaha ontmoet in Congo. Een meisje die verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt, maar zo veerkrachtig is en Roel hierdoor heeft geïnspireerd. 

''Karsu heeft iets betoverends, als ze gaat zingen neemt ze je mee in haar wereld.'' Roel beleefde het hele verhaal van Karsu opnieuw en er gebeurde zoveel in zijn hoofd. 

Bökkers - Hou van mij

Bökkers sluit de avond af met een nummer van Jan Dulles 'Hou van mij'. Een nummer dat volgens Roel gaat over 'houden van', zonder dat het cheesy is. Je kan zo lekker hangen in dit nummer en Bökkers waagt zich eraan voor het slotakkoord. 

Het nummer was voor Roel de perfecte afronding van een fantastische avond. ''Bedankt allemaal voor alle cadeaus onder de kerstboom.''

Deel dit artikel