Het was een zwoele zomerse avond op je beeldbuis met heerlijke latin-vibes, tijdens de aflevering van Rolf Sanchez!

In Latijns Amerika is hij ontzettend groot. Rolf heeft al drie nummer 1 hits in de Amerikaanse Billboard Tropical Songs Chart op zijn naam staan; Por si no te vuelvo a ver, Que se siente en Vas a entender. De 27-jarige Rolf Sanchez woont afwisselend in Nederland en in Miami en heeft een Dominicaanse moeder en een Nederlandse vader. Zijn nieuwste single 'El Universo' heeft Rolf uitgebracht in maart van dit jaar.

blockquote
Het is heel aanstekelijk die muziek van Rolf Sanchez, je kan er niet stil op blijven zitten
Henk Poort

Blijft lastig, dat Spaans...

De andere Beste Zangers maken op Ibiza dankbaar gebruik van Rolfs Spaanstalige kennis. Zo wordt de latin-zanger op het resort regelmatig voor het karretje gespannen om koffie en geklutste eieren te bestellen. Tim Akkerman ziet een beetje op tegen de avond: “Mijn Spaans is echt om te huilen zo slecht” maar een tequila voorafgaand aan het optreden moet ervoor zorgen dat het gaat lukken.

blockquote
Ik verwacht een feestavond, een verdrietige avond, een rollercoaster aan emoties
Rolf Sanchez

Emma Heesters – El Universo

En dan kan de avond beginnen… wie durft het aan om Spaans te gaan zingen? Emma mag beginnen en houdt het meteen heel erg spannend voor Rolf en wil hem niet vertellen wat ze gaat doen… en dat vindt Rolf zo spannend dat hij lichtelijk in paniek schiet: “Dat is toch niet eerlijk! Zo kan ik me niet mentaal voorbereiden!”

Maar Jan Smit weet de boel te sussen en dan kan Emma beginnen met haar versie van Rolf’s hit: ‘El Universo’:

Het is meteen één groot feest op de bank, wat een heerlijk begin van deze uitzending! Wat heeft deze avond nog meer in petto…?

Ruben Annink – Hoe is Hij

Rolfs grote doorbraak in Latijns Amerika kwam mede dankzij de manager van de populaire zanger Marc Anthony. Een grote held en idool van Rolf Sanchez. Reden genoeg voor Ruben Annink om Rolfs favoriete nummer van Marc Anthony onder handen te nemen; Y Cómo Es El’. Een liedje dat gaat over dat je op een dag thuiskomt en je liefde opbiecht dat ze verliefd is op een ander en je je dan afvraagt wat voor iemand de ander is. Een situatie die Rolf ook ooit is overkomen bij een ex vriendin. 

Samen met Glen Faria heeft Ruben Annink een Nederlandse vertaling gemaakt van het nummer, zodat iedereen beter kan begrijpen hoe mooi het nummer is: ‘Hoe is hij’.

blockquote
Hij heeft het beste liedje gekozen die ik voor hem had kunnen bedenken
Rolf Sanchez over Ruben Annink

Tim Akkerman – Por Si No Te Vuelvo a Ver

Tim stapt volledig uit zijn comfortzone door Spaans te zingen. Een taal die hij totaal niet begrijpt en spreekt. Om zichzelf wat moed in te drinken neemt hij een shot tequila. Wanneer Rolf vraagt welke nummer Tim gaat doen antwoordt Tim dat hij de titel niet eens kan uitspreken en liever gewoon wil gaan beginnen... Dit belooft een hilarisch optreden te worden!

blockquote
Dat moet je ook maar durven… om een Spaanstalig lied te zingen als je geen Spaans spreekt… voor iemand die Spaanstalig is!
Ruben Annink over Tim Akkerman

Henk Poort - Noelia

Wanneer Jan aan Rolf vraagt over zijn jeugd in de Dominicaanse Republiek begint hij meteen over zijn oma. Een vrouw die heel belangrijk is geweest in zijn leven. Toen hij met zijn familie naar Nederland verhuisde is zijn oma daar blijven wonen, maar Rolf had nog steeds iedere dag contact met haar en zijn zomers bracht hij bij haar door. 

Henk Poort heeft daarom besloten om een nummer voor de oma van Rolf te zingen. Een nummer dat ze heel vaak voor Rolf zong; ‘Noelia’ van Nino Bravo. Op het moment dat Rolf zich dit beseft krijgt hij het heel moeilijk: “Weet je dat ik dat liedje nooit meer heb gehoord? Dat kan ik niet, man.”

Henk’s optreden raakt iedereen op de bank; “Het Henk-effect” zegt Floor heel terecht. “Ik verstond er geen woord van… maar ik voelde ieder woord”. 

Floor Jansen – Qué Se Siente

Wat Floor en Rolf gemeen hebben is dat ze allebei heel succesvol zijn in Zuid-Amerika. Ze vindt Spaans een pittige taal, maar ze is de uitdaging aangegaan om te duiken in een Spaanstalig nummer van Rolf. Omdat ze graag iets voor hem wilde zingen waar hij zelf zijn ziel en zaligheid in heeft gestopt, maar ook voor haar Spaanstalige achterban, in o.a. Zuid Amerika, om voor hen een keer iets in het Spaans te doen. Het nummer dat ze heeft uitgekozen is van Rolf en heet ‘Qué Se Siente’. Een nummer dat voor Rolf erg belangrijk is; een nummer dat gebaseerd is op een brief dat hij voor zijn ex heeft geschreven. Dit is met recht een hit te noemen, het heeft acht weken op nummer 1 gestaan.

blockquote
Ik zou niet weten hoe je dit op z’n Floor’s zou moeten zingen, ik ben zo benieuwd!
Rolf Sanchez over Floor Jansen

Samantha Steenwijk - Zonder Jou

Dan is het de beurt aan Samantha Steenwijk, de Nederlandstalige Koningin. Ze weet dat Rolf op de begrafenis van zijn opa heeft gezongen. Samantha heeft dat ooit ook gedaan maar dan bij haar oma: één van de moeilijkste dingen die ze ooit heeft gedaan.

Het liedje dat Rolf toen zong heet ‘No se tu’ van Luis Miguel. Samen met Bram Koning heeft Samantha een Nederlandse vertaling gemaakt van het Spaanse nummer.

Samantha ontroert de Beste Zangers met haar optreden. Voor iedereen heeft het nummer een andere lading. Een prachtige afsluiter van wederom een bijzondere aflevering Beste Zangers.

Dan moet Rolf vertellen wie hem het meest heeft verbaasd en geraakt: “Floor heeft mij het meest verbaasd, dat was echt niet normaal wat zij gedaan heeft. Wie mij het meest geraakt heeft zijn Henk en Samantha, maar ik geef ‘m aan Henk omdat ik dat liedje van mijn oma nooit meer heb gehoord.”

Deel dit artikel