Beste zangers is voor de 15e keer terug en dit jaar in Sevilla. Roxeanne Hazes trapt af en staat in de eerste aflevering centraal. Ze vertelt over haar verleden en de muzikale verandering die ze doormaakte. De muziek die ze op dit moment maakt noemt ze ‘levenspop’. 

Voor het eerst leren de zangers elkaar in Sevilla op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire. Beste Zangers brengt artiesten met totaal verschillende achtergronden dichter bij elkaar. Er ontstaan emotionele momenten en nieuwe vriendschappen worden opgebouwd . 

Eerste aflevering

In de eerste aflevering van het vijftiende seizoen staat Roxeanne Hazes centraal. De meeste mensen zullen haar kennen als de dochter van de volkszanger André Hazes. Naast de bekendheid die ze mee kreeg vanuit haar vader, heeft ze in 2007 ook meegedaan aan ‘So You Wannabe A Popstar’. Inmiddels kun je Roxeanne beter kennen van het genre ‘levenspop’ en haar eigen nummers ‘Mama was een klootzak’ en ‘Ik was toch je meisje’.

Nielson -  Kapot

Nielson mag als allereerste van het seizoen aan de bak en dat doet hij  met het nummer ‘Kapot’. Dit nummer is oorspronkelijk geschreven voor Niels Littooij, beter bekent als Nielson. De Nederlandse singer-songwriter kiest ervoor om zijn eigen nummer ‘terug te stelen’. ‘Kapot’ gaat over de liefde van je leven missen en dat vervolgens oplossen met andere mannen. Nielson heeft ervoor gekozen om een antwoordt te schrijven en zingt het lied speciaal voor Roxeanne Hazes. 

blockquote
Eigenlijk voelt het alsof ik mijn eigen liedje terug ga stelen.
Nielson

Sarita - Vreemde voor mij

Het nummer ‘Vreemde voor mij’ is het lied wat Sarita voor Roxeanne gaat zingen. Het nummer gaat over het loslaten van een persoon in je leven, die eigenlijk helemaal niet goed voor je is. Doordat het FunX talent een aantal toxic en abusive relaties achter zich heeft liggen, kan zij zich goed vinden in het lied. Op dat vlak komen Roxeanne en Sarita erg overeen. 

Claudia de Breij - In mijn bloed

Jaren lang zong Roxeanne de liedjes van haar overleden vader. Tien jaar lang stond ze op dezelfde feestjes om steeds maar weer ‘Bloed zweet en tranen’ of ‘Een beetje verliefd’ te zingen. Uiteindelijk werd ze er zo ongelukkig van, dat ze voor haar gevoel tien jaar lang iemand anders z’n verhaal vertelde. Roxeanne had de behoefte om zelf muziek te maken en te schrijven.

Claudia de Breij heeft een eigen draai gegeven aan het nummer ‘In mijn bloed’ door het lied te herschrijven. Nu gaat het nummer niet meer over vreemdgaan, maar over alles wat er in je bloed zit. De andere deelnemers van Beste Zangers staan te popelen om meer tekstbewerkingen van Claudia te gaan horen de rest van het seizoen.

Blanks - Amor, Amor, Amor

Blanks zingt een lied dat mijlenver van zijn comfortzone afligt. Juist daarom kiest hij ervoor om ‘Amor, Amor, Amor’ te zingen. Het lied zingt hij speciaal omdat het hét lied is van Erik en Roxeanne. De vriend van Roxeanne is het gevoel van thuiskomen voor haar. Bij grote uitzondering mocht Erik mee naar de opnames van Beste Zangers. Dit wilde de zangeres graag, omdat ze erg veel last heeft van heimwee, door trauma’s uit haar jongere jaren.

Ferdi Bolland - Lost

Heel Nederland leeft mee met de familie Hazes als André Hazes overlijdt. De bloemenzee die de familie ontving zorgde ervoor dat Roxeanne zich niet meer zo alleen voelde. Ferdi Bolland heeft jaren geleden samengewerkt met André Hazes voor een album van Herman Brood toen hij vijftig werd.

Het verhaal van Roxeanne die haar vader op jonge leeftijd verliest, grijpt Ferdi Bolland erg aan. Roxeanne luisterde op elfjarige leeftijd vaak naar het nummer ‘Lost’ van Anouk in het kantoor van André Hazes na zijn overlijden. Om deze reden besluit Ferdi het lied ‘Lost’ te zingen voor haar. 

Jaap Reesema - Ik was toch je meisje

Een aantal jaar geleden schreef Jaap samen met Roxeanne het nummer ‘Ik was toch je meisje’ voor haar. Dat Roxeanne een goede zangeres is merkte Jaap meteen op, toen ze begon te zingen. De veelzijdig singer-songwriter besluit wel om het nummer net een beetje aan te passen, zodat het lied beter op hem aansluit. Als laatste van deze avond sluit Jaap af met het ontroerende nummer.

Bekijk de aflevering
Deel dit artikel