Tijd voor de tweede aflevering van Beste Zangers seizoen 12! In de vorige aflevering stond Henk Poort centraal, dit keer is het Samantha Steenwijk die achterover mag leunen en kan genieten van Emma Heesters, Henk Poort, Floor Jansen, Rolf Sanchez, Ruben Annink en Tim Akkerman die haar bezingen.

Zeg je Samantha Steenwijk, zeg je Nederlandstalige muziek. In 2013 deed ze mee aan Bloed, Zweet & Tranen, de zoektocht naar een nieuwe volkszanger. Algemene bekendheid krijgt ze vooral wanneer ze in 2018 deelneemt aan The Voice of Holland, waar ze tweede wordt. Inmiddels verovert ze kleine en grote zalen met haar prachtige stem.

 

Samantha noemt zichzelf ‘een zangeres van het volk’, “ik ben geen volkszangeres, dat is namelijk iets meer naar het levenslied toe en dat doe ik niet. In het Nederlandstalig is het vooral heel belangrijk dat je een boodschap kunt overbrengen”, legt ze uit.

Presentator Jan Smit weet nog niet zo goed wat hij van de Samantha-avond moet verwachten. “Met Samantha naast me op de bank wordt het óf heel gezellig, óf het wordt janken. Ik hoop allebei!”

Samantha noemt zichzelf ‘een zangeres van het volk’, “ik ben geen volkszangeres, dat is namelijk iets meer naar het levenslied toe en dat doe ik niet. In het Nederlandstalig is het vooral heel belangrijk dat je een boodschap kunt overbrengen”, legt ze uit. Een mooie uitdaging voor de Beste Zangers, dus!

Emma Heesters - Liefde voor Altijd

Emma Heesters mag als eerste het podium betreden. Een behoorlijke uitdaging voor de YouTube’er, ze zingt normaal gesproken namelijk altijd in het Engels en vanavond komt daar verandering in. Toen Emma zeven jaar was ging ze met haar moeder voor de eerste keer in haar leven naar een concert, van niemand minder dan René Froger. “Toen bestempelde ik dat als de mooiste avond van mijn leven”.

Emma kiest voor het duet van Samantha Steenwijk samen met (hoe kan het ook anders) René Froger: ‘Liefde voor altijd’. In het Nederlands, in een Emma-sausje.

blockquote
Vanaf moment één dat Emma in het Nederlands begon, dacht ik: wáárom doe jij dit niet vaker?!
Ruben Annink over Emma Heesters

Henk Poort - Wees zuinig op m'n meissie

Operazanger Henk Poort houdt onwijs van het levenslied en kiest voor een lied van André Hazes, één van Samantha’s grote helden sinds ze klein is. Vlak voordat Henk het podium opgaat, heeft hij het nog over Samantha’s huwelijk met haar vrouw Daisy. Eén en één is twee voor Samantha, ze gaat lekker zitten voor een gloednieuwe versie van ‘Wees zuinig op m’n meissie’.

blockquote
Ome Henk is toch een beetje onze gezamenlijke papa, dus ik verbeelde me ook echt even dat mijn eigen vader daar stond
Samantha Steenwijk over Henk Poort

Floor Jansen - Mama

Floor Jansen woont al jaren in Zweden en heeft de muziek van Samantha om die reden nog niet vaak voorbij horen komen. Het eerste nummer dat ze van Samantha hoort maakt gelijk zoveel indruk is dat ze het vanavond zingt. “Ik zing dit omdat ik ook een heel bijzondere band heb met mijn moeder, het nummer kwam meteen keihard bij me binnen”.

blockquote
Niet normaal! Wat een strot heeft zij!
Rolf Sanchez over Floor Jansen

Tim Akkerman - Dear mr. president

Je zou het misschien wel verwachten, maar thuis luistert Samantha bijna nooit naar Volksmuziek. Vooral ‘queens’ als Aretha Franklin, Tina Turner, Céline Dion en Diana Ross klinken bij Samantha door de speakers. Ook is ze groot fan van P!nk, en laat het nou nét zo zijn dat Tim Akkerman met P!nk het podium heeft gedeeld.

Tim zingt daarom ‘Dear mr. president’ voor Samantha, een nummer dat toentertijd geschreven is voor president Bush.

blockquote
Dit voelde als een soort ode aan mij, het kwam echt goed binnen
Samantha Steenwijk over Tim Akkerman

Ruben Annink - Ga maar door

Het nummer dat Ruben Annink vandaag zingt voor Samantha is ‘Ga maar door’, een door haar zelf geschreven tekst over een relatiecrisis.

Ruben Annink: “Vanochtend was ik nog echt een binkie, ik weet dat ik dan irritant kan zijn. Maar vanaf het moment dat ik hier ging zitten was het PANIEK! Ik was echt zenuwachtig voor dit optreden want ik voel het nummer heel erg”.

blockquote
Toen ik twintig was durfde ik dat niet hoor, wat hij daar doet. Echt waanzinnig!
Henk Poort over Ruben Annink

Rolf Sanchez - Solo otra vez

Samantha Steenwijk is een groot fan van Céline Dion, meerdere keren heeft ze tickets weten te bemachtigen voor een concert van de zangeres… maar elke keer kwam er iets tussen óf zong ze het hele concert in het Frans.

Het is de beurt aan Rolf Sanchez om voor Samantha te zingen, hij kiest het prachtige ‘All by myself’ van Céline Dion, maar dan wel in het Spaans!

Jan Smit: “De keren dat Samantha bij een concert van Céline Dion was, zong ze het nummer niet in het Engels. Nu gaat Rolf het in het Spaans zingen, dus ik weet niet of ze er blij van wordt!”

blockquote
Ik heb er geen reet van verstaan, maar het kwam binnen tot aan m’n kruin
Samantha Steenwijk over Rolf Sanchez

Aan alles komt een einde… zo ook aan deze aflevering. “Iedereen heeft een mooi verhaal en ik ben zo blij dat iedereen er zoveel tijd en energie in heeft gestoken”, zegt Samantha tegen de groep. Toch heeft Rolf Sanchez de meeste indruk gemaakt op Samantha, met zijn optreden kreeg hij haar in tranen.

Deel dit artikel