Het is tijd voor alweer de zevende aflevering van Beste Zangers van dit seizoen, de aflevering die in het teken staat van niemand minder dan Tim Akkerman. Hij mag gaan genieten van Rolf Sanchez, Samantha Steenwijk, Floor Jansen, Emma Heesters, Henk Poort en Ruben Annink die allemaal speciaal voor hem een nummer zingen.

Tim Akkerman werd bekend as leadzanger en gitarist van de Haagse band Di-rect, die hij in 1999 samen met Spike, Jamie en Bas vormde. In 2009 stapt Tim uit de band om als soloartiest verder te gaan. Inmiddels zijn we tien jaar verder en heeft Tim zijn derde solo album uitgebracht.

Wat gaan de andere Beste Zangers maken van de nummers van Tim? Kiezen ze voor een nummer uit zijn tijd bij Di-rect, of gaan ze voor een solo nummer? We gaan het zien, Samantha bijt het spits af vanavond.

Samantha Steenwijk – Just The Way I Do

Samantha is als eerste aan de beurt en dat betekent ook dat zij als eerste een nummer mag kiezen uit het repertoire van Tim. Ze kiest voor het nummer waar het voor Tim én voor Di-rect allemaal mee begon: ‘Just the way I do’. Tim heeft het nummer zelf als negentienjaige jongen geschreven.

Samantha zingt normaal gesproken alleen maar in het Nederlands, maar vanavond maakt ze een uitzondering en zingt ze speciaal voor Tim in het Engels.

blockquote
Je kon zien dat het echt in haar hart zit, zo vet. De toon was gelijk gezet.
Emma Heesters over Samantha Steenwijk

Henk Poort – Vincent

Bij Tim thuis werden vroeger veel verschillende soorten muziek gedraaid. De vader van Tim draaide vooral rockmuziek, zijn moeder luisterde naar jaren ’70 muziek. Vooral de nummers van Don McLean werden platgedraaid.

Henk is bezig met een solo show, die draait om ‘zijn helden’, één van deze helden is Vincent van Gogh. Één en één is twee voor Henk, hij gaat het nummer van Don McLean over Vincent zingen. Henk zingt de Nederlandse versie, geschreven door Martine Bijl.

blockquote
Ik werd er helemaal door meegenomen en ik schoot er echt van vol.
Floor Jansen over Henk Poort

Emma Heesters – Inside My Head

Emma’s vriendinnen waren groot fan van Di-rect. Of ze nou fan waren van de muziek, of gewoon smoorverliefd op de jongens, dat is nog niet helemaal duidelijk. Emma heeft de muziek van Di-rect hierdoor in ieder geval veel geluisterd toen ze nog wat jonger was.

Het nummer dat ze vooral nog goed kent uit deze tijd is ‘Inside my head’, dit nummer zingt ze dan ook voor Tim, maar dan wederom helemaal op haar eigen manier.

blockquote
We noemen haar wel steeds ‘het YouTube meisje’ maar ze laat nu ook zo erg zien hoe muzikaal ze is!
Rolf Sanchez over Emma Heesters

Ruben Annink – I’m Still Alive

In de periode dat de relatie van Tim en zijn toenmalige vrouw niet goed ging, besloot hij daar een nummer over te schrijven. In die tijd was Tim zelf nog onwijs verliefd, maar die liefde kwam niet van beide kanten. ‘I’m still alive’ gaat over dit moeilijke proces van loslaten en doorgaan.

Ruben voelde gelijk dat hij dit nummer moest zingen. Zijn moeder, vader en eigenlijk het hele gezin heeft een diep dal gekend, waardoor hij het nummer ook voor hen zingt.

blockquote
Hij heeft het fantastisch gedaan, en weer helemaal op zijn eigen manier.
Floor Jansen over Ruben Annink

Rolf Sanchez – The River

De grootste inspiratiebron voor Tim is Bruce Springsteen. Hij is opgegroeid met zijn muziek en inmiddels heeft is hij al acht keer naar een concert van de zanger geweest. Toen Rolf eens goed ging luisteren naar ‘The River’, besefte hij zich hoe zwaar de tekst en het onderwerp van dit nummer is. Toch wil hij het heel graag voor Tim zingen, omdat hij het nummer prachtig vindt. Hij stapt uit zijn comfortzone door het nummer in het Engels te zingen.

blockquote
Hij deed het zo mooi op zijn manier, dat kwam echt goed binnen.
Tim Akkerman over Rolf Sanchez

Floor Jansen – Winner

De oudere broer van Tim zit altijd al in een rolstoel, waardoor normale, alledaagse dingen veel meer werk kosten voor hem. Omdat Tim niet anders weet dan dat zijn broer in een rolstoel zit, had hij er nooit eerder bij stilgestaan hoe veel extra handelingen dat voor zijn broer betreft. Toch heeft Tim hem er nog nooit een dag over horen klagen en is hij altijd positief. Om te laten zien hoe trots hij op zijn broer is, heeft Tim het nummer ‘Winner’ geschreven.

Voor Floor is het zo’n mooi, inspirerend verhaal dat ze het graag zingt. Voor Tim én zijn broertje.

blockquote
Laat Nederland nou nooit meer zeggen dat ze jou niet kennen!
Samantha Steenwijk over Floor Jansen

Dit was ‘m dan, aflevering 7 van dit seizoen. Jan stelt Tim de vraag die hij bijna niet durft te stellen… welk nummer heeft de meeste indruk gemaakt op Tim? Dat blijkt niet heel lastig te zijn. Tim heeft een album gemaakt dat ‘Lions don’t cry’ heet en Tim was dan ook echt van plan om niet te huilen vanavond. Floor heeft het met haar versie van ‘Winner’ tóch voor elkaar gekregen en daarom is zij voor Tim de ‘winner’ van de avond.

Deel dit artikel