In de zevende aflevering van Beste Zangers staat zanger Wulf centraal. Hij heeft er erg veel zin in maar naarmate de avond dichterbij komt, voelt hij de zenuwen toch opbouwen. Met o.a. zijn eigen uplifting popmuziek zijn zijn collega’s aan de slag gegaan. Er wordt nog niet veel verklapt maar iedereen loopt al de hele dag rond met een brede glimlach. Het is de beurt aan Wulf om achterover te leunen en hij laat alles maar over zich heen komen. Zullen zijn mede-Beste Zangers hem weten te verrassen? 

Lieuwe Albersma heeft als kind zichzelf geleerd te zingen en waagde in 2012 de sprong door mee te doen aan ‘The voice of Holland’. Helaas werd er niet voor hem gedraaid maar dat heeft hem niet tegengehouden om verder te gaan met zijn muziekcarrière. Eén van zijn bekendste hits is ‘Summer on you’ wat hij inzong voor een track van Lucas & Steve en Sam Feldt. Dat vonden ze zó goed klinken, dat hij de stem werd van het nummer. Verder is hij bekend van ‘All things under the sun’ en ‘Mind made up’. 

Miss Montreal is blij dat we Wulf wat beter leren kennen. ‘’Hij is heel tof. Hij is heel grappig. En ik vind het leuk dat iedereen dat nu ziet. Dat vind ik fijn."

Diggy Dex verklapt alvast dat hij een combinatie gaat doen van zingen en zijn eigen rap stijl. Helemaal speciaal voor Wulf. 

Tabitha - Summer on you 

Al sinds Wulf wist wat muziek was, was hij er helemaal aan verkocht. Op zijn katholieke school zong hij de psalmen en kreeg hij snel de hoofdrollen in diverse opvoeringen. Toen YouTube begon op te komen raakte hij gefascineerd door Nederlandse zangers die daar hun covers op plaatste en besloot hij ook op die manier zijn geluk te beproeven.

Tabitha had zin in een feestje en ze hoopt met dit nummer het dak eraf te zingen. Eén van de bekendste nummers van Wulf ‘Summer on you’ vond ze meer dan geschikt daarvoor. 

Iedereen staat versteld van Tabitha haar sensualiteit en energie na dit nummer. ‘Ik was echt blown away!’ zegt Wulf na haar optreden voor hem. Volgens Simon had ze de ‘lieve’ Tabitha even thuis gelaten en stond daar niets minder dan een sterke vrouw die iedereen omver blies met deze soul versie van ‘Summer on you’. 

Miss Montreal - Anyone’s Daughter

Wulf zijn artiestennaam is ontstaan toen hij nog een klein jongetje was. Toen hij op een regenachtige dag samen met zijn ouders de film ‘Amadeus’ aan het kijken was, raakte hij door de film zo geëmotioneerd dat hij naar de keuken ging om daar uit te huilen. Wulf’s moeder wilde hem toen troosten en gaf hem de koosnaam van Mozart Amadeus: Wulfie. Die koosnaam is altijd blijven hangen en zijn vader bleef hem altijd Wulf noemen. 

Miss Montreal wil het roer omgooien. Ze wil, net zoals ze Wulf kent, een grote show opvoeren. Op het nummer ‘Anyone’s daughter’ van Deep Purple ging Wulf vroeger dan ook helemaal los samen met zijn moeder en gingen ze de gekste dansjes doen. Miss Montreal kende het nummer nog niet, maar speciaal voor hem heeft ze het country nummer een eigen draai gegeven. 

Het dak vliegt eraf met deze versie van ‘Anyone’s daughter’ door Miss Montreal met een luid applaus en staande ovatie. Tabitha kan Miss Montreal niet anders omschrijven dan een rockster. "Het was precies wat het nummer vroeger met mij en mijn moeder deed" vertelt Wulf over het feest wat Miss Montreal ervan gemaakt heeft. 

Stef Bos - Les geleerd 

Stef is gefascineerd door de eerste hit van Wulf; ‘Mind made up’. Met plezier heeft hij het nummer voor zichzelf geanalyseerd en toen hij samen met Wulf op het terras zat, vielen alle puzzelstukjes bij elkaar voor Stef. En tot Wulf’s grote plezier heeft Stef Bos zijn nummer vertaald naar het Nederlands. 

 Het is fantastische combinatie, Stef Bos en een hit nummer van Wulf, zo vinden de ook andere zangers. Stef heeft zelfs wat van zijn danskunsten laten zien, als aansluiting op de gezellige optredens van Miss Montreal en Tabitha. 

Diggy Dex - Nieuwe Dag

Toen Wulf een tiener was werden hij en het hele gezin uit huis gezet en daarbij verloor hij bijna alles wat hij had. Dat was natuurlijk een zware periode en hij vind het dan ook moeilijk om erover te praten. Wulf vertelt dat één van de weinige dingen die hij nog kon redden een heel klein radiootje was. Daarop luisterde hij bijna elke dag ‘A new day has come’ van Celine Dion en nu heeft Diggy Dex niet alleen het nummer vertaald naar het Nederlands, maar heeft hij het ook speciaal voor hem herschreven.

‘Het voelde echt als een hand over m’n schouder,’ vertelt Wulf over ‘Nieuwe dag’ van Diggy Dex. De boodschap van hoop weerklinkt in deze versie van ‘A new day has come’. De hele bank staat versteld van hoe Diggy zulke emotie en prachtige teksten heeft weten te combineren en hoe hij het toch zó persoonlijk kon houden voor Wulf.

Suzan & Freek - De helft van wat je doet

Dan is het de beurt aan Suzan & Freek. Die, toen ze door het repertoire van Wulf heen gingen werden geraakt door het liefdesliedje ‘Half of what you do’. Een liedje dat Wulf voor zijn vriendin heeft geschreven. Reden genoeg om het nummer, in het Nederlands, te zingen voor Wulf. 

De bank heeft genoten van Suzan & Freek. Wulf vindt het super speciaal dat ze juist dit liedje voor hem hebben gezongen. Iets wat hijzelf heeft gemaakt voor zijn vriendin die hij al 15 jaar kent. 

Milow - Regarde le soleil 

Milow voelt de druk om als laatste te gaan zingen maar hij vindt dat de hit van Wulf ‘All things under the sun’ vanavond niet mag ontbreken. Dit liedje heeft Wulf geschreven in een drukke tijd in zijn leven toen hij steeds bekender aan het worden was. Daarom wilde hij dat nummer als herinnering hebben aan die tijd. En als kers op de taart vertelt Milow dat hij het nummer heeft vertaald naar het Frans. 

Wulf kan zijn enthousiasme niet verbergen tijdens ‘Regarde de soleil’ en de bank doet gezellig met hem mee. ‘Het Frans staat hem zó goed,’ aldus Diggy Dex over Milow’s optreden. Iedereen vind het knap hoe Milow het nummer in het Frans bracht en ze kunnen niet wachten om het nog een keer te horen. 

Wulf was heel blij met de avond en hoe hij sommige momenten uit zijn leven ineens weer kon herleven. Als hij moet kiezen welk nummer hem het meest zal bijblijven, dan kiest hij voor het nummer wat Diggy Dex heeft gezongen ‘Nieuwe dag’, omdat hij weet dat hij het liedje nog wel nodig zal hebben in zijn leven. 

Duetten

Nu alle Beste Zangers zijn geweest blijft er nog één hele belangrijke aflevering over; de duetten-aflevering! Donderdag 29 oktober hoor en zie je de mooiste duetten, rond 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Muziekcafé

Aanstaande zaterdag hoor je Wulf in Muziekcafé op NPO Radio 2, daar vertelt hij over het Beste Zangers-avontuur en zingt hij natuurlijk een nummer uit de serie. Muziekcafé hoor je zaterdag om 16.00 uur op NPO Radio 2.

Deel dit artikel