Het is de avond van Alain Clark. Hij geniet ontzettend van het avontuur dat Beste Zangers heet: “Ik vind het echt boven verwachting leuk”. Het programma zorgt ervoor dat je mensen die je voorheen nog niet kent heel erg goed leert kennen. 

Alain Clark komt op jonge leeftijd in aanraking met muziek, zijn vader speelde in een soul-coverband. De kleine Alain ging altijd mee naar zijn optredens en leerde muziek en optreden in die tijd enorm waarderen. Toen hij 15 jaar oud was, mocht hij voor het eerst optreden, samen met de band van zijn vader. Door deze ervaring is zijn passie voor muziek ontstaan.  

Alain heeft hoge verwachtingen van zijn avond in Beste Zangers. Hij heeft de afgelopen weken gezien wat iedereen in zijn mars heeft en Alain kan niet wachten om verrast te worden.

Glen Faria: This ain’t gonna work

Glen Faria mag beginnen. Hij heeft er heel veel zin in en vindt het tegelijkertijd ook heel spannend. Hij gaat een nummer aanpakken dat hij altijd internationaal vond klinken. Hij kiest ervoor om geen andere versie te maken, maar hij pakt Alains versie met beide handen aan: “Ik ga gewoon proberen te doen hoe hij het doet, dan leg ik de lat echt al hoog voor mezelf”.

blockquote
Ik heb nog nooit iemand anders ‘This ain’t gonna work’ horen zingen, ik ben heel erg benieuwd.
Alain Clark

De kop is eraf en Glen is opgelucht dat het erop zit. Alain merkt op hoe bijzonder het is om zijn eigen liedjes te horen, gezongen door anderen. Dat belooft nog wat voor de rest van avond!

Maria Fiselier:  Hard to handle

Wanneer het de beurt is aan Maria neemt de spanning weer toe. Ze heeft ervoor gekozen om compleet uit haar comfortzone te gaan voor Alain. Operamuziek is bij Maria door haar vader er met de paplepel ingegoten, net als Alain dat heeft gehad met soulmuziek. Otis Redding is een groot voorbeeld voor de vader van Alain Clark. Samen met zijn vader zong Alain regelmatig nummers van Otis Redding, zo ook ‘Hard to handle’, reden genoeg voor Maria om dat nummer aan te pakken.

blockquote
Alle remmen los, nergens mee aan denken, gewoon gaan!
Maria Fiselier

Trijntje Oosterhuis vindt het optreden heel gaaf: “Maria zou zo mee kunnen doen hoor met de Ladies of Soul!"

Tino Martin: Hoe zeg ik jou

Jan houdt de vaart er goed in, Tino Martin kiest ervoor om een gouwe ouwe uit 2001 van Alain Clark aan te pakken, een Nederlandstalig nummer. Het eerste album van Alain is er namelijk één met Nederlandstalige liedjes. Eén van die nummers heet: ‘Hoe zeg ik jou’. 

blockquote
Ga jij die zingen? Wauw wat vet! Hier ben ik bij voorbaat al heel erg blij mee!
Alain Clark is blij verrast

Een staande ovatie voor Tino Martin: “Ik heb dit liedje al heel lang niet meer gehoord, ik ben heel erg blij dat hij het aandacht heeft gegeven en eigen heeft gemaakt.” Alain Clark.

Davina Michelle: Head over heels

Toen Davina Michelle door het lijstje met nummers van Alain Clark heen ging kwam ze op het nummer ‘Head over heels’. Het liedje viel haar op omdat ze zelf ook een liedje heeft met deze titel. Toen ze het ging luisteren kwam ze erachter dat het een heel tof liedje is, vandaar dat ze besluit juist deze voor Alain te zingen.

Alain: "Davina had alles kunnen kiezen, daar was ik al blij mee geweest. Maar dit nummer, ik weet zeker dat zij dat heel mooi kan vertolken."

blockquote
Davina heeft het gebracht zoals het liedje bedoeld is.
Alain Clark is head over heels na dit optreden

Trijntje Oosterhuis: Onze vriendschap

Trijntje is al jaren fan van Alain Clark. Ze heeft ervoor gekozen een ‘hidden treasure’ van Alain te zingen, een Nederlandstalig liedje: ‘Onze vriendschap’. Het nummer is de soundtrack van film ‘Oorlogsgeheimen’, een bijzonder liedje van Alain Clark. Als een liedje heel goed is, hoef je het alleen nog maar te zingen, dus Trijntje Oosterhuis kan niet wachten dit nummer te zingen: “Het past mij als een handschoen”.

blockquote
Ik was een jong jochie met een droom, en jij bent Trijntje Oosterhuis, en nu zing jij gewoon een liedje voor mij!
Alain is zichtbaar geëmotioneerd na het optreden van Trijntje.

Lee Towers: Back in my world

En last but not Le(e)ast: Lee Towers! Wanneer hij door het oeuvre van Alain Clark scrolde kwam hij zo veel mooie liedjes tegen. Maar bij het nummer ‘Back in my world’ bleef hij plakken: “Ik kwam het tegen en dacht; Hé dat is iets voor mij”!

Op geheel zijn eigen wijze brengt Lee Towers ‘Back in my world’ voor Alain Clark. Hij weet er iedere week ook weer een feest van te maken. Alain: “Dit was echt heel gaaf, iedereen voelde het ook, we gingen allemaal staan. Ongelofelijk hoe hij zo’n liedje pakt en mij dingen doet laten voelen bij een liedje dat ik zelf heb geschreven, waarvan ik niet eens wist dat het erin zat. ”

blockquote
Het lijkt wel alsof Leen een trucje heeft dat hij ergens op toepast waardoor het betoverend wordt.
Tino Martin over Lee Towers

Alain sluit af met een groot compliment voor de Marcel Fisser Band en de andere deelnemers. Trijntje Oosterhuis heeft met ‘Vriendschap’ Alain Clark deze avond het meeste geraakt; ‘Traantje Oosterhuis’ wordt ze ook wel genoemd dit seizoen.

Deel dit artikel