In Beste Zangers blijven de artiesten elkaar verbazen. Tijdens dit programma wordt er regelmatig buiten de comfortzone getreden maar tijdens de vierde aflevering, die van Davina Michelle, gaan Lee Towers, Tino Martin, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Maria Fiselier en Glen Faria stuk voor stuk hun eigen grenzen over. 

Davina Michelle brengt al een paar jaar lang wekelijks een nieuwe cover uit op haar YouTube-kanaal. De meest geslaagde cover tot nu toe is ‘What about us’ van P!NK . De zangeres kreeg de cover van Davina onder ogen in haar show; ‘P!nk Watches Fan Covers on Youtube’. P!NK is diep onder de indruk van Davina's cover: "Dit is beter dan ik ooit ga klinken". Inmiddels heeft de cover van Davina Michelle al meer dan 9,6 miljoen views en treedt de Rotterdamse tegenwoordig, door haar YouTube-succes, regelmatig op in het buitenland. Ongeveer 60% van haar abonnees komt uit de Verenigde Staten.

davina-michelle-jan-smit-beste-zangers-aflevering.jpg
Davina geniet van alle optredens
davina-michelle-jan-smit-beste-zangers-aflevering.jpg

Het feit dat er uit een heleboel covers gekozen kan worden voor Davina's aflevering, houdt in dat de artiesten uit een heel breed spectrum aan muziek kunnen kiezen. En dat doen ze allemaal, stuk voor stuk.

blockquote
Het kan zomaar ineens heel hard gaan met haar carrière, en dan gaat ze vast en zeker de hele wereld veroveren!
Tino Martin over Davina Michelle

Davina Michelle heeft, omdat ze voornamelijk covers uitbrengt, nog amper eigen liedjes. Hierdoor kunnen de Beste Zangers uit een heel breed genre kiezen en dat gaat hele verrassende optredens opleveren…

Tino Martin: I’m the one

De avond wordt afgetrapt door Tino Martin die behoorlijk nerveus is voor dit optreden. Hij gaat Davina’s lievelingscover zingen; ‘I’m the one’ van Justin Bieber. Het is een behoorlijk moeilijk liedje met wat rapstukken, maar 'Justino Bierber', zoals hij door Jan Smit genoemd wordt, hoeft het vanavond niet helemaal alleen te doen… Glen Faria schiet hem te hulp!

blockquote
Ik wilde het heel graag voor haar zingen omdat ze dit liedje zo leuk vindt, maar eens en nooit meer!
Tino Martin over 'I'm the one'

Alain Clark: De waarheid

Hij ziet er altijd zo relaxed uit, maar voor dit optreden is hij echt heel erg nerveus. Davina’s moeder draaide vroeger heel vaak het nummer ‘De waarheid’ van Marco Borsato omdat ze de tekst zo mooi vond. Davina vertelt dat ze als kind niet helemaal begreep waar het nummer over ging, maar nu ze ouder is, vindt ze de tekst briljant. Alain zingt 'm dus een beetje voor hen allebei.

blockquote
Ik denk dat van alle liedjes die ik ga doen, deze het meest spannend vind.
Alain Clark over 'De waarheid'

Lee Towers: What about us

Voor de gelegenheid heeft Lee Towers iets roze aangedaan. Hij gaat namelijk het nummer ‘What about us’, waar Davina bekendheid mee heeft gekregen, van P!NK doen. Het YouTube succes dat Davina Michelle heeft meegemaakt dankzij dit nummer is iets wat de andere zangers nog nooit hebben ervaren. Dat maakt het natuurlijk extra bijzonder.

blockquote
Ik vind het heel stoer dat je dit gaat doen Leen!
Jan Smit over 'What about us'

Lee Towers wordt na zijn optreden door iedereen geknuffeld: “Ik kwam van de bühne af met een brok in m’n keel. Ik had er een heel goed gevoel over en zeker toen ik de reacties van mijn collega’s zag. Dan weet je dat je het goed gedaan hebt.”

Trijntje Oosterhuis: Ordinary people

Trijntje heeft een nummer gekozen waarvan ze weet dat Davina het heel erg mooi vindt. Ze heeft het nog niet op haar YouTube-kanaal gecoverd maar het is een nummer dat haar aan het hart gaat. Een nummer dat gaat over jezelf blijven en je gelukkig voelen; “Ik maak je hier nu mee, jij blijft zo dicht bij jezelf. De glitter, glamour, je doet er allemaal aan mee maar je hebt alles in de gaten, en daar gaat dit nummer over, hou dit vast”.  Een mooie boodschap van Trijntje voor Davina.

blockquote
Davina en ik zijn twee vrouwen van een andere generatie, maar zij inspireert mij gewoon!
Trijntje Oosterhuis over Davina Michelle

Glen Faria: Relove

Glen is het YouTube-kanaal van Davina ingedoken en kwam erachter dat zij een tijd terug een eigen single heeft uitgebracht maar niemand heeft het daarover. Dus daarom dacht Glen; “Dat is het nummer dat ik ga doen”! “Het liedje is geschreven voor mensen die het even kwijt zijn, een relatie of een vriendschap, het is nooit te laat om het goed te maken.” Davina over Relove.

blockquote
Hij brengt het Relove-gevoel gewoon meer over dan ik het bij mijn eigen liedje voel.
Davina over Relove gezongen door Glen Faria

Maria Fiselier: Lose Yourself

Toen Maria op het YouTube-kanaal van Davina aan het zoeken was naar nummers kwam ze covers Eminem tegen. Een artiest waar Maria zelf ook enorm fan van is. Dus besloot ze, ook om te bewijzen dat ze meer in haar mars heeft dan alleen opera, ‘Lose Yourself’ van Eminem voor Davina te zingen. Tevens zit er in het nummer een regel die zowel op Maria als op Davina toepasbaar is:“You only get one shot, do not miss your chance to blow. This opportunity comes once in a lifetime” dat is wat Beste Zangers voor hen allebei is; “Ik ga rappen!”

De groep is laaiend enthousiast na Maria’s optreden: “Wie ben jij en wat heb je met Maria gedaan”? “Dit had ik echt nooit, nooit, nooit van jou verwacht”!

jan-smit-beste-zangerss.jpg
Jan Smit is zichtbaar onder de indruk van Maria's optreden
jan-smit-beste-zangerss.jpg

Met de beste afsluiting ever van Maria wordt Davina door Jan Smit gevraagd welk optreden het meeste indruk op haar heeft gemaakt; “Na dit laatste optreden kan het niet anders dan dat Maria deze eer krijgt. Dit was zo stoer dat ze dit durfde.”

Deel dit artikel