De vijfde aflevering van Beste Zangers is er één vol ontroerende momenten. Glen Faria (artiestennaam Fit) maakte vroeger deel uit van de formatie ‘Flinke Namen’. Later besluit Glen naast het rappen te gaan schrijven voor andere artiesten zoals Maan, Kenny B en Ali B. Tegenwoordig gooit Glen het op een andere boeg en maakt hij liedjes waarin hij zelf zingt: “Bij zingen gebruik je een heel andere techniek met je stem dan bij rap, dus daar ligt voor mij ook de uitdaging”.

Lee Towers: Je best doen

De pater familias, Lee Towers, van de club bijt het spits af… “Ik ga rappen”! En dat is nou precies waar alle Beste Zangers al de hele dag op hoopten! Hij waagt zich aan het nummer ‘Je best doen’ van Glen Faria, een nummer dat hij  heeft geschreven voor z’n zoon.

blockquote
Oke, lieve vriend, ik ga m’n best doen voor je.
Lee Towers tegen Glen Faria

Lee Towers heeft overduidelijk heel erg veel plezier in het brengen van dit nummer en wordt met een staande ovatie beloond door de Beste Zangers: “Lee Towers heeft net voor me gerapt… !” Glen Faria over Lee Towers

Trijntje Oosterhuis: Something inside so strong

Glen Faria is een tijd geleden in Afrika geweest en hoorde daar een liedje op de radio dat zo bij hem binnenkwam. “Dat liedje, draaide ik vroeger als kind als het slecht ging met me”. Glen is overduidelijk ontroerd dat juist Trijntje Oosterhuis dit liedje voor hem gaat zingen.

Het optreden van Trijntje komt behoorlijk binnen bij Glen, en bij de rest van de deelnemers. Alle emoties van vroeger komen weer boven, een combinatie van alles.

“Als je zo dichtbij diegene staat waarvoor je staat op te treden en je ziet wat het met iemand doet, dat is echt heel intens. En het is ook mooi dat de omgeving die we met elkaar gecreëerd hebben, artiesten en vrienden onder elkaar, dat die zo veilig en goed is dat dit gewoon kan, dat is echt heel mooi.” Trijntje Oosterhuis na haar optreden.

Tino Martin: Zij weet het

Het nummer ‘Zij weet het’ van Glen gaat over het verdienen van bepaalde dingen in je leven. Het is het favoriete nummer van Tino Martin en hij is blij dat hij dit op zijn eigen manier kan zingen voor Glen.

blockquote
Tot de dag dat je het mag zingen is het geheim. Ik ben zo veel met hem opgetrokken en ik kon ’t niet aan ‘m vertellen. En nu mag ik het eindelijk zingen!
Tino Martin over het nummer 'Zij weet het'

Glen is overduidelijk dolblij met Tino’s vertolking. Hij kan niet stil blijven zitten en springt op van de bank. “Hij heeft het helemaal omgeturned, het is nu gewoon een nieuwe beleving van een heel vet liedje!” Trijntje Oosterhuis over Tino Martin

Maria Fiselier: PYT

Maria Fiselier kiest ervoor om één van de favoriete nummers van Glen Faria aan te pakken; ‘PYT’ van Michael Jackson. Een nummer waarop je volgens Glen niet stil kan blijven zitten. 

blockquote
Dat zij nu weer deze uitdaging aangaat, ze is gestoord!
Glen Faria over Maria Fiselier 

“Dames en heren… alles wat daar  op het podium gebeurde was fantastisch!” Glen over het optreden van Maria Fiselier. Maria genoot met volle teugen van haar optreden; “Ik vond het zo leuk, ik heb heel speels gedaan en met Glen geflirt, wat ik echt zo leuk vond om te doen.”

Alain Clark: Blowin’ in the wind

Glen en Alain Clark luisterden toen ze jong waren veelal naar dezelfde muziek, zo ook naar Bob Dylan. Volgens Alain hebben Glen en Bob Dylan gemeen dat ze allebei heel erg sterk zijn in het vertellen van een verhaal en overbrengen van een boodschap wanneer ze zingen. Daarom kiest hij voor het nummer ‘Blowin’ in the wind’.

Zodra Glen hoort dat Alain dat nummer voor hem gaat zingen wordt hij emotioneel. Als kind moest hij dit zingen bij muziekles, maar toen, jong als hij was, kon hij het niet serieus nemen. Maar jaren later, toen hij het nummer weer hoorde besefte hij wat de tekst van dit nummer voor hem betekent.

blockquote
Hij heeft van het liedje een Alain Clark-nummer gemaakt, die jongen heeft zoveel talent.
Glen Faria over 'Blowin' in the wind'

Davina Michelle:  Het duurt te lang

Davina Michelle is onder de indruk van de nummers die Glen schrijft. Toen ze ging zoeken naar de nummers die hij zoal heeft geschreven kwam ze op ‘Het duurt te lang’. Ze vindt de tekst zo prachtig dat ze voor het eerst in het Nederlands gaat zingen.

“Dat Davina over haar grens heen gaat om een Nederlandstalig nummer te doen vind ik echt een eer” Glen Faria over Davina’s optreden.

blockquote
Davina is een wonderkind!
Glen Faria

Na haar optreden zet Davina Glen enigszins voor het blok: “Ik vind wel dat je nu moet vertellen waarom je dit geschreven hebt.” Het nummer gaat namelijk over stil staan in een relatie en het terecht komen in een vicieuze cirkel. Glen vindt het zichtbaar moeilijk om hierover te vertellen “Nee zo wil ik de avond niet afsluiten. Ik vertel het je later wel, na de uitzending.”

Wat hij nog wel moet doen na deze avond is kiezen welk optreden het meeste indruk op hem heeft gemaakt. Hij kiest voor Davina Michelle omdat hij het zo knap vindt wat ze met die track heeft gedaan.

Deel dit artikel