Het de avond van Maria Fiselier, de operazangeres van het stel! Een behoorlijke uitdaging voor de zangers, want durft iedereen het aan om opera te zingen? Jan Smit kijkt in ieder geval al weken uit naar deze avond, omdat iedereen uit z’n comfortzone moet en hopelijk extra z’n best doet.

Maria Fiselier woont en werkt bij de Komische Opera in Berlijn. Het Beste Zangers avontuur is echt heel wat anders en ze wil eigenlijk niet meer terug naar huis, ze geniet met volle teugen van deze ervaring. Week na week laat Maria zien wat ze in huis heeft en zorgt ze voor de nodige verbazing, o.a. met haar rap voor Davina Michelle. Maar nu is het haar beurt om achterover te zitten en zich te laten bezingen... in opera-style

Davina Michelle: Habanera

Het nummer dat Davina vanavond doet is er één waarvan Maria hoopt dat ze ‘m ooit mag zingen; Habanera uit de opera Carmen.  Een opera over een sterke famme fatale zigeunerin die menig mannenhoofd op hol doet slaan.

blockquote
Wat heb ik me op de hals gehaald? Hoe ga ik dit op een elegantie manier overbrengen?
Davina Michelle over Habanera

Davina wordt onthaald met een staande ovatie en heel veel lof van de andere deelnemers. Maria heeft overduidelijk genoten: “Het was zo tof, zo eigen, heel sexy en in haar eigen stijl!”

Alain Clark: Will you be there

Maria en Alain delen een grote voorliefde voor Michael Jackson, om Maria te verrassen heeft hij bij de moeder van Maria haar Michael Jackson pop opgehaald. Als kind kwam Maria in aanraking met Michael Jackson’s muziek via de film ‘Free Willy’, waarvan hij de titelsong ‘Will you be there’ zingt. Een nummer dat haar als kind al wist te ontroeren. En laat dat nou net het nummer zijn dat Alain heeft gekozen om voor Maria te zingen.

Eigenlijk vindt Alain dat je niet aan liedjes van Michael Jackson moet komen… maar omdat Maria er zo’n grote fan van is en dit programma draait om uit je comfortzone treden, gaat hij het toch doen. En hoe!

blockquote
Hij heeft het zo prachtig gedaan. Het was een heel intiem moment.
Maria Fiselier over Alain Clark

Lee Towers: If I were rich man

Leen heeft zich flink verdiept in de carrière van Maria en zag dat ze op dit moment speelt in de opera Anatevka. En als kleine jongen droomde hij er al van: ‘If I were a rich man’, dus die besluit hij voor Maria te gaan zingen.

blockquote
Natuurlijk gaat Lee Anatevka doen! Dit is hem op het lijf geschreven, denk ik!
Maria Fiselier over Lee Towers

Lee zet het hele nummer naar zijn eigen hand en maakt de hele groep aan het lachen tijdens het nummer. Een schot in de roos.

Trijntje Oosterhuis: Zeg me wie je ziet

Als kind was Maria Fiselier een groot fan van Marco Borsato, het liedje ‘Zeg me wie je ziet’ is voor haar heel bijzonder. Het nummer heeft tijdens haar jeugd een belangrijke rol gespeeld tijdens break-ups en liefdesverdriet.

blockquote
Ik zie hier al de hele Ibiza-periode tegenop…
Trijntje Oosterhuis over 'Zeg me wie je ziet'

Zoals iedere week zingt Trijntje Oosterhuis haar hele hart en ziel eruit. Dit optreden kwam binnen bij de hele groep, en bij Trijntje: “Ik wilde op t eind verdwijnen, ik werd echt dit lied”.

Tino Martin: O mio babbino caro

Tino Martin besluit zich te gaan wagen aan een Italiaans operalied: “Het enige dat ik met Italië heb, is dat ik gek op pizza ben en ik ben er weleens geweest”. Hij zingt fonetisch, want hij spreekt zelf geen Italiaans. Het nummer ‘O mio babbino caro’ komt uit de opera ‘Gianni Schicchi’.

blockquote
Nachtenlang heb ik hierover wakker gelegen… moet ik dit wel doen?
Tino Martin over 'O mio babbino caro'

Het doet Jan Smit een beetje denken aan Willy Alberti, die zong vroeger ook vaak Italiaans. Zelfs nu Tino geen Italiaans spreekt , kwam het volgens de groep ongelofelijk goed over. Maria; “Het is zo dapper dat hij dit doet… groot respect voor Tino, hij bracht het er geweldig vanaf.”

Glen Faria: Amsterdam

De afsluiter van de avond is voor Glen Faria: “Zoals jullie gemerkt hebben ben ik de hele avond al best wel stil, ik ben heel zenuwachtig.” Hij dekt zichzelf alvast in door te zeggen dat hij geen talenknobbel heeft, maar voor Maria wil hij uit z’n comfortzone gaan dus waagt hij zich aan een Frans liedje van Jacques Brel: ‘Le port Amsterdam’.

Glen heeft het nummer gekozen omdat het juist een negatief lied is over Amsterdam, het past wel een beetje bij de typische Amsterdammer. Het lied weerspiegelt de haat/liefde verhouding die hij al heel zijn leven heeft met de stad.

blockquote
Het is een nieuwe ode aan Amsterdam!
Maria Fiselier over 'Amsterdam' gezongen door Glen Faria

Wat een afsluiter van een bijzondere avond! Na alle gezelligheid stelt Jan Smit toch weer de vraag aan Maria: “Waar heb je het meest van genoten”? Maria kletst eromheen, ze moet toch echt kiezen; Alain Clark wist Maria vanavond het meest te raken met ‘Will you be there’!

Deel dit artikel